Kynuté těsto s majolkou

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z polohrubé mouky, špetky soli, žloutků, majolky a vzešlého kvásku vypracujeme vláčné těsto a necháme asi 3/4 hodiny kynout.
2
Z tohoto těsta můžeme dělat klasické buchty, koláčky, plněné rohlíčky apod. Na plechu potřeme rozehřátým máslem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Majonéza Mléko Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vladimíra
    Vladimíra |

    15. 4. 2017 13:37

    V receptu je moc mléka. Proto je lepkavé.

  • eva
    eva |

    12. 4. 2014 12:30

    Myslíte, že se tohle těsto dá použít i na mazanec?

  • eva
    eva |

    12. 4. 2014 12:28

    já jsem taky musela přidat mouku k půl kilu mouky ještě asi 100 gramů. Prostě postupně přidávat mouku, dokud těsto nepřestane lepit.

  • káťa
    káťa |

    26. 5. 2007 19:23

    Dobrý den, moc prosím zkušené kuchařky o radu. Udělala jsem těsto přesně dle receptu, ale bylo moc lepkavé, musela jsem přisypat docela dost mouky. Nevím, co jsem udělala špatně, prosím poraďte mi. moc děkuji.

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    15. 8. 2005 11:06

    Celá kostka droždí 42 g, půl kostky 21 g.

  • Jana Hanusova
    Jana Hanusova |

    6. 8. 2005 22:42

    Prosim o upresneni, kolik je 1/2 kostrky drozdi v gramech? Dekuji

  • Věra Uhlířová
    Věra Uhlířová |

    2. 5. 2005 19:27

    Z podobného kynutého těsta s majolkou dělávala moje mamka buchty,které byly vynikající.Tento recept na kynuté těsto patřil k jejím nejoblíbenějším.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: