Kyjevský řízek

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g máslo
    • 2
      hrst bylinky (petržel, pažitka, bazalka, estragon)
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • 50
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 200
      g strouhanka
    • 3
      lžíce parmazán (může být bez sýra)
    • 2
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo nechte změknout, rozmíchejte v něm citronovou šťávu, posekané bylinky, rozdrcený česnek, sůl a pepř. Udělejte z něj 4 válečky a ty nechte v mrazáku ztuhnout. Pak maso z boku nařízněte a do vzniklé kapsy vložte po jednom válečku ochuceného másla. Maso obalte v mouce, vejcích a strouhance smíchané s parmazánem. Řízky smažte ve vyšší vrstvě oleje a podávejte je s bramborami a třeba se zelenými fazolkami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.