Květákové Bhaaji

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MishaAtherton

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      hrnek voda
    • 2
      lžíce kmín
    • 2
      lžíce koriandr
    • 1
      lžíce hořčičné semínko Černá
    • 0,5
      lžíce kurkuma
    • 3
      stroužek česnek
    • zázvor Kousek
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks paprika Červená
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 0,5
      lžíce sůl
    • 1
      lžíce zeleninový vývar
    • 1
      ks květák Velký
    • 1
      plechovka rajčata
    • 2
      lžíce rajčatové pyré
    • 0,5
      hrnek kukuřice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na vysoké pánvi přivedeme vodu k varu. Přidáme kmín, koriandr, papriku, hořčičná semínka a kurkumu. Vaříme dobrých 5 min., možná bude třeba přidat trochu vody, pokud směs začne být příliš suchá. Přidáme rozdrcený česnek, zázvor, a nasekanou chilli papriku a cibuli. Přilijeme opět trochu vody pokud potřeba. Přidáme stopku a listy z květáku a necháme změknout.
2
Poté přidáme růžičky květáku a pořádně rozdrtíme do koření. Přidáme rajčata z plechovky, vývar, sůl a pepř a necháme vařit 15 minut. Poté přidáme kukuřičku a rajčatový protlak na zahuštění. Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu

  • Katka
    Katka |

    28. 7. 2014 16:44

    Ne - zednická... :-| :-!

  • jares
    jares |

    7. 3. 2012 16:02

    Co je myšleno tou lžící? To jako polévková lžíce?

  • Gábina H
    Gábina H |

    18. 10. 2007 13:54

    Moc mi chutnalo, skvěle okořeněné. Možná i díky tomuto koření to nebylo vůbec nadýmavé. Super. Jen jsem vynechala kukuřici.

Abecední seznam: