Kvasnicová polévka s uzeným masem a celerem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      droždí
    • cibule
    • 150
      g uzené maso
    • 1
      ks tavený sýr
    • 0,5
      ks celer Menší
    • sůl
    • vegeta
    • slunečnicový olej
    • pažitka nebo zelená petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje zpěníme nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené uzené maso, přidáme rozdrobené kvasnice, tavený sýr a necháme roztavit. Zalejeme cca 1,5 l vody a přivedeme k varu.
2
Do vařící polévky přidáme nahrubo nastrouhaný celer a ještě asi 10 minut povaříme. Ochutíme solí, vegetou a posypeme bylinkami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Iva Pěnkavová
    Iva Pěnkavová |

    23. 2. 2009 08:58

    Vynikající , moc chutnala, celer jsem také nastrouhala na jemno a udělala i krutonky , ale i bez nich dávám za 1* !!!

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    19. 11. 2006 15:49

    Zdeno, moc jsme si pochutnali. Dělala jsem přesně podle Vás, jen celer jsem strouhala najemno. Příště k polévce zkusím udělat krutonky ( nápad mého muže:-)) Kdo nezkusil, doporučuju. Je to za 1!

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    5. 4. 2006 11:55

    Já to s jinou zeleninou nezkoušela,ale pokud nemáte rádi celer,vyzkoušejte to.Určitě se tím nic nepokazí.Ale bude to už jiná chuť.

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    5. 4. 2006 11:48

    Je to dobré, ale môžem nahradiť zeler inou zeleninou, nebude to už o niečom inom ?

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    5. 4. 2006 11:40

    Mhmm, tohle bude dobré:-)