Kuřecí tlapky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso prsa
    • sůl
    • hladká mouka trochu
    • 3
      lžíce olej
    • 1
      lžíce máslo
  • Náplň
    • 150
      g vepřové maso plec, masitější bůček
    • 1
      ks žemle
    • mléko trochu
    • 1
      ks vejce
    • 500
      g nákládané žampiony
    • 2
      sklenice česnek 1-2
    • pepř mletý
    • mletý kmín

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve připravíme náplň. Vepřové maso umeleme na masovém mlýnku. Žemli (nejlépe 1 den starou) pokrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme vsáknout. Do mletého masa vmícháme zvlhčené kostičky žemle, vejce, na nudličky pokrájené žampiony, rozetřený česnek a koření, osolíme.
2
Do středu prsou dáme náplň a v polovině je přeložíme. Spíchneme párátkem nebo upevníme nití, poprášíme moukou a vložíme na rozehřátý olej. Opečeme za všech stran, podlijeme horkou vodou a podusíme do měka.
3
Vypečenou šťávu zjemníme máslem, maso zbavíme párátek nebo nití a podáváme s dušenou rýží, opékanými brambory nebo hranolky.
4
Pokrm obložíme zeleninou.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.