Kuřecí stehýnko - špíz

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Špíz
    • 1
      ks kuřecí maso stehna
    • ingredience na trojobal do strouhanky přidat Parmazán
    • parmazán
    • 10
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 10
      stroužek česnek
  • Osmažit
    • olivový olej
    • česnek strouhaný
    • 250
      ml smetana
    • hořčice
    • pepř mletý
    • sůl
    • vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso rozřízneme podél kosti, osolíme. Obalíme v trojobalu (do strouhanky přidáme parmazán). Osmažíme. Brambory uvaříme ne úplně doměkka. Cibuli překrojíme a rozdělíme na plátky. Na špejli napichujeme střídavě bramboru, cibuli a stroužek česneku. Špízy smažíme dozlatova a ještě zapečeme.
2
Na oleji mírně osmažíme strouhaný česnek, přidáme hořčici, sůl, pepř a smetanu. Povaříme.

Komentáře k receptu

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    21. 5. 2008 20:39

    Tento recept znám,je opravdu trochu poplantaný,když trojobal,tak asi jen strouhanka nestačí.Brambory předvaříme(lépe ve šlupce) a pokud možno,nové brambory.Nevaříme je zcela doměkka,aby se pak daly napichovat na špejle spolu s cibulí a čenekem a osmažíme rovnou ve friťáku.Netřeba je již zapékat.Omáčka je snad celkem jasná.Je to moc dobré jídlo,znám ho pouze pod jiným názvem.Ne z této kuchařky.Dávám rozhodně za jedna

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    19. 5. 2008 10:34

    Tento recept je opravdu neúplný. Maso asi na 1 porci, příloha tak na 4 porce. Pokud jsem to dobře pochopila, tak špízy osmažíme na pánvi a potom ještě pečeme v troubě? Brambory vlastně vaříme, pak smažíme a nakonec pečeme? A z česneku, hořčice a smetany uvaříme omáčku, kterou potom přelijeme špízy? Chtělo by to upřesnit.

  • Zdenka Korábová
    Zdenka Korábová |

    17. 5. 2008 16:08

    tady bude asi závada v dávkování. A kam se sosíkem, na zapékání brambor? Jídlo bude kalorická bomba hodná horníka úderníka nebo dřevorubce na polomech :-))), ale může být chutné.