Kuřecí prsíčka v zelném závitku

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso řízek
    • 500
      g žampiony
    • 2
      ks cibule
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      svazek petrželka
    • 2
      lžíce pikantní hořčice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks bílé zelí hlávka
    • 200
      ml bílé víno
    • 0,5
      svazek kořenová zelenina
    • 2
      lžíce zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žampiony a cibuli nakrájíme na kostičky a 10 minut opékáme na oleji. Poté vmícháme hořčici, sůl, pepř a jemně nasekanou petrželku. Zelí očistíme a oddělíme 8 listů. Seřízneme žebra a 2 minuty povaříme. Prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Maso osolíme, opepříme a potřeme houbovou nádivkou. Každý plátek zabalíme do dvou zelných listů, sepneme a opečeme na oleji. Zalijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Polévkovou zeleninu nakrájíme, přidáme k masu a dusíme ještě asi 10 minut. Nakonec vmícháme smetanu.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: