Kuřecí prsa s višněmi a tymiánem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Mila Veselá

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks kuřecí maso prsa
    • 3
      lžíce višňový džem 2-3
    • 150
      g zakysaná smetana
    • 1
      špetka tymián
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • olej
    • hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsíčka osolíme, posypeme tymiánem, osmažíme na oleji a uchováme v teple. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibulku a necháme zesklovatět. Pak přidáme višňový džem, trošku povaříme a zahustíme kysanou smetanou s troškou hladké mouky. Do omáčky vrátíme prsíčka. Nemá vzniknout klasická omáčka a má jí být spíš méně, proto jsou ingredience uvedeny pouze přibližně.
2
Kdo nemá rád kombinaci masa a ovoce, ať to raději ani nezkouší. Nedoporučuji používat příliš sladký džem. Jako příloha se hodí kvalitní těstoviny nebo krupicové noky. Pozor na rýži, je to s ní moc "na sladko".

Komentáře k receptu

  • Stana Sedlackova
    Stana Sedlackova |

    25. 10. 2009 09:17

    Skvělý recept, díky

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    16. 2. 2006 12:32

    Možná by se dal použít džem z brusinek.

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    16. 2. 2006 12:21

    Doporučuji višňový, protože je tak akorát pikantní, pokud tedy není moc sladký, jak píšu v receptu.

  • Kateřina
    Kateřina |

    16. 2. 2006 11:53

    Vypadá to moc zajímavě. brzy vyzkouším. Dá se použít i jiný džem?