Kuřecí křidélka na pivě

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Annie

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí maso křídla (dle počtu strávníků)
    • 3
      ks cibule
    • 1
      ks pivo - černé (používám Krušovice)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibuli oloupene a nakrájíme na proužky a poklademe do pekáčku. Křidélka omyjeme, osolíme a opepříme a klademe na cibuli. Vše podlijeme asi 1/2 lahve piva. Pečeme na 250 °C asi hodinu (nejdříve zakrytá a ke konci je nechávám vypéct bez poklice), až jsou křidélka zlatá (díky černému pivu a cibuli zkaramelizují a jsou až tmavě hnědá) a případně je podléváme zbytkem piva.
2
Podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu

  • Danča
    Danča |

    12. 1. 2008 12:44

    Jasně, piva prostě co hrdlo ráčí :-))))

  • Anna Kolocová
    Anna Kolocová |

    11. 1. 2008 07:46

    no na jednu porci bych dala ty cibule jen 2 aby jí tam nebylo moc, křidýlek podle toho jaký jste žrout a lahev piva bych nechala, cca půlka sice při tomto množství zbyde, ale může se dopít:)

  • Tomáš Marný
    Tomáš Marný |

    10. 1. 2008 14:12

    I pro jednu porci cca 4 křídla 3 střední dibule a láhev piva?,