Kuřecí holandské řízky

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: MartinaA.

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mleté kuřecí maso smícháme se sýrama, eidam nastrouháme nahrubo a nivu na jemno. Přidáme česnek, cibuli, vejce, mléko, pepř a tak 3 lžíce hladké mouky. Tvoříme řízečky ve tvaru dlaně a obalujeme v trojobalu. Z tohoto množství cca 10-13 řízků.
2
Podáváme s bramborovou kaší.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ladapraclovek
    Ladapraclovek |

    5. 1. 2012 16:25

    No husty.Mnamka!

  • Radka Křížová
    Radka Křížová |

    5. 12. 2008 08:58

    pokud se můžu připojit do debaty,tka podle mě určitě teče víc tučný sýr,protože tuk v teple taje,kdežoto bílkoviny maximálně denaturují,ale netečou a sacharidy to samý...množství vody je zhruba stejné,takže to záleží jen na tuku..a můžu potvrdit,že napr.vltavín v trojobalu(30%tuku) se smažil mnohem líp,než camembert (50%tuku)

  • Marie Kyrianová
    Marie Kyrianová |

    4. 12. 2008 23:59

    Kamile,nechápu tvůj komentář. Jaký sýr má tendenci při tepelné úpravě vytéct,ten s menším a nebo ten s vyšším obsahem tuku?

  • Kamil Krybus
    Kamil Krybus |

    4. 12. 2008 09:42

    Pokud vyjímečně smažím něco se sýrem, používám sýr co nejmenším množstvím tuku. Ten má totiž tendenci při tepelné úpravě z pokrmu vytéci.

  • Di -
    Di - |

    3. 12. 2008 13:27

    Víte Veroniko, nejde jen o pravopis, i když ten je také důležitý. Ale bez toho -D- by to mohlo zlobit při vyhledávání. Jinak prima nápad udělat holandské řízky z kuřecího. Recept jsem objevila jen díky tomu, že Gábina upozornila na ten překlep!

  • Veronika Kuželová
    Veronika Kuželová |

    3. 12. 2008 13:17

    To by nás asi nenapadlo že...Zase se tady koukám hodnotí hlavně pravopis a ne recept co...

  • Gábina H
    Gábina H |

    3. 12. 2008 09:48

    Zřejmě z názvu vypadlo "d"

Abecední seznam: