Kuře pečené s hříbky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • omáčka
    • 1
      ks cibule nadrobno krájená
    • 1
      stroužek česnek nadrobno krájený
    • 1
      ks hříbky nadrobno krájený
    • 2
      lžíce olej
    • 8
      ks houby hříbky
    • 4
      ks šunka plátky na kostičky
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 3
      ks šalotka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omáčka - sauce bordelaise:
2
Na pánvi smícháme všechny přísady a na mírném příkonu dusíme 30 minut. Přidáme víno a připravený základ, zamícháme a vaříme dalších 5 minut.
3
Základ: 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, 200 ml kuřecího vývaru, sůl, pepř.
4
Na pánvi připravíme jíšku, pomalu zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Dochutíme solí a pepřem.
5
Hříbky:
6
Hříbkům odkrojíme nožičky a hlavičky zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Hotové hlavičky osolíme a opepříme a držíme v teple. Nožičky nakrájíme nadrobno a smícháme s česnekem a šalotkou. Na pánvi rozpálíme sádlo, přidáme nožičky, šalotku, česnek, šunku a petrželku, navrch dáme hlavičky hříbků a na mírném příkonu dusíme asi 15 minut. Před podáváním pokapeme citronovou šťávou.
7
Kuře:
8
Kuře rozporcujeme, osolíme a opepříme a dáme do litinového pekáče, ve kterém jsme rozpálili dvě lžíce másla. Kuře nejdříve zprudka osmahneme, příkon snížíme na minumum a pečeme dalších 10 minut. Během pečení kuře několikrát obrátíme. Přikryjeme pokličkou a pečeme v troubě asi 20 minut. Kuře vyndáme a držíme v teple. Do pánve dáme zbytek másla a sauce bordelaise a přivedeme k varu. Na talíře dáme kuře, obklopíme hříbky a polijeme omáčkou sauce bordelaise.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: