• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Kuře Garam másala
    Napište svůj komentář k receptu

    Kuře Garam másala

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Kuře Garam másala
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 4
        ks kuřecí maso čtvrtky
      • 1
        ks cibule velká
      • sůl
      • citronová šťáva
      • 4
        lžička koření - garam masala zarovnané
      • 6
        stroužek česnek
      • 4
        lžíce rostlinný olej
      • 2
        dl voda (přibližně)
      • 2
        lžíce petrželová nať čerstvá nebo mražená najemno nasekaná

    Postup přípravy receptu

    1
    Kuřecí čtvrtky osolíme a jemně zakapeme citrónovou šťávou. Mezitím nakrájíme cibuli a nadrobno i česnek. Rozehřejeme hlubší pánev nebo kastrol, přidáme olej, cibuli necháme zpěnit a vložíme kuřecí čtvrtky, opečeme a nakonec krátce orestujeme polovinu nasekaného česneku a dvě lžičky Garam másaly. Podlijeme a zakryté dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.
    2
    Před dohotovením pokrmu přidáme zbývající koření a česnek. Pokrm by se neměl dohušťovat, ale pokud chceme více šťávy, tak přidáme více vody a dohustíme záklechtkou. Hotový pokrm hustě zasypeme petrželovou natí.
    3
    Nejvhodnější přílohou je rýže jasmínová či parboiled, kterou můžeme pro barvu připravit s kari.
    4
    Pro urychlení můžeme použít vykostěné kuřecí maso. Tato úprava pokrmu je velice vhodná pro králičí maso, protože směs koření je velmi aromatická a zcela překryje typický králičí pach.
    5
    Garam másala je směs koření skládající se zejména z římského kmínu, skořice, koriandru, pískavice, hořčice, hřebíčku, pepře, anýzu, zázvoru, kmínu a dalších bylin. Doporučuji Koření od Antonína, obchůdek v Plzni, ale zasílá i na dobírku.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Indické kuře Tikka Masala

    Indické kuře Tikka Masala

    Masala chai

    Masala chai

    Tikka masala

    Tikka masala

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Martina
      Martina | 29. 8. 2013 17:59

      Korenie kupuje zasadne na trhoch. V Prahe je niekolko miest,kde sa konaju..a zozeniete korenie od vymyslu sveta. Alebo v centre v Naprstkovej 2 U Salvatora..je to roztomily,malinky obchodik s korenim :-) . Pani vam ho navazi, stoji to par korun :-)

    • Mysaq | 21. 8. 2011 00:20

      Výborné.

    • garam masala od Vitany...a j.
      garam masala od Vitany...a j. | 8. 8. 2011 03:07

      je supr, bohužel už léta neviděno. Občas mám problém od Vitany sehnat i zaziky (jen od Vitany j výborné, jiné firmy tam cpou mátu, což nám nechutná), ale to zaziky mívá Tesco,když ho vidím koupím 10 balení, bo máme velkou spotřebu, chutná skvěle takřka všude. Dávám ho do bramb. salátu, bramborové kaše, do tvarohu k přímé spotřebě i na vařené brambory (polít pak máslem), do bílého jogurtu, prostě je výborné do skoro všech slaných jídel... :-)

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 18. 3. 2008 16:43

      Není zač. Sám nechápu, proč se některé koření nedá v hypermarketech vůbec sehnat. Když už mají tak velký sortiment, mělo by být k dostání alespoň i takové koření. Mimochodem římský kmín sice vypadá podobně jak běžný kmín, chuťově je ale zcela odlišný, pokud tedy chce někdo vyrobit garam masalu sam dle meho popisu, tak by určitě neměl nahrazovat jeden kmín druhým, výsledek by byl asi spíše nechutný...

    • Jana Remková
      Jana Remková | 18. 3. 2008 10:19

      Pane Patriku moc díky,to pro nás bude asi nejjednodušší,ikdyž ten římský kmín,nevím,jestli seženeme,ale určitě se o to aspoň pokusím,Díky moc.Jana

    • Patrick Schmitt
      Patrick Schmitt | 16. 3. 2008 19:41

      Garam masalu si člověk může vyrobit i sam. Poměry jsou asi takové: 2 skořicové tyčinky, 3 bobkové listy, 40 g řísmského kmína, 25 g semínek koriandru, 20 g semínek kardamomu (zelené nebo černé), 20 g černého pepře celého, 15 g hřebíčku celého, 15 g mletého muškátového květu. Skořicové tyčinky rozlámete, bobkové listy rozdrolíte, rozpálíte těžkou pánev, veškeré koření až na muškátový květ za častého míchání (aby se nic nepřipálilo) restujete na suché pánvičce 2 až 3 minuty. Až vše schládne rozdrtíte např. v hmoždíři a smícháte s muškátovým květem. Pravda, že takto je to náročné a kardamom a římský kmín musíte sehnat stejně většinou jinde než v hypermarketu. Takže buď hledejte v prodejně specializované na koření, např. v Brně Koření od Sindibáda buď v Alfa pasáži nebo nahoře na Pekařské ulici nebo přes net třeba u www.samuel.cz

    • Sylva Karešová
      Sylva Karešová | 16. 3. 2008 19:11

      Garam masala vyrábí i firma Benkor. Na jejich stránkách www.benkor.cz se dozvíte více.. kam třeba koření dodávají atd.. Velmi pravděpodobně jej vyrábí i Radim Švec v Brně na Cejlu (ramram.ram@seznam.cz) - je možné se zeptat emailem. K nám do obchodu například od jeho firmy nějaké koření chodí.Jinak v Brně jistě Garam masala seženete v Alfa pasáži - je tam skvělý obchůdek s kořením. S přítelem máme rádi různá koření a ne všechna se právě v hypermarketech dají sehnat, takže ta Alfa nám byla doporučena a byli jsme oba nadšeni.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 16. 3. 2008 15:05

      Jani , Daniello , anonym tu sice píše o Vitaně , ale bohužel , i když bydlím v poměrně velkém městě , od Vitany jsem na toto koření nenarazila . Jednu dobu bylo k sehnání od Avokáda , ale bohužel už ho nyní nevyrábí . Jinak se dá sehnat možná v Tescu v pasáži nebo v jakémkoliv obchůdku s kořením . Od Antonína mi jen přijde nejlépe namíchané . Daniello , myslím , že v zahraničí bude menší problém ho sehnat než u nás , těch krámků s kořením je tam podstatně více než u nás :-)) Tak držím palce oběma , ať seženete a pak dejte vědět :-)) Přeji krásný den :-)

    • Anonym
      Anonym | 16. 3. 2008 06:06

      Garam másala dělá i Vitana

    • Daniella O.
      Daniella O. | 16. 3. 2008 03:30

      Jani, Martina pise, ze Koreni od Antonina ma i zasilkovou sluzbu, takze mate stale moznost receptik vyzkouset. Take verim, ze to bude dobre, pokusim se koreni sehnat na mistnim trhu, protoze do zahranici Antonin urcite nezasila.

    • Jana Remková
      Jana Remková | 15. 3. 2008 21:28

      Tak to je teda smůla Marti,moc ráda experimentuji,ale netroufla bych si to koření odhadnout od oka.A já jsem z Orlové,do Plzně pro koření je to trochu z ruky.Ale jinak velice zajímavý recept! Jana

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 13. 3. 2008 17:02

      Jani , Garam másala je indická směs koření . Složení je uvedeno v odstavci pod receptem . Pokud ráda experimentujete , pak Vám ji doporučuji vyzkoušet , chuť je pro nás netypická a velice vonná , která nemusí vyhovovat všem :-)

    • Kuchařka on-line
      Kuchařka on-line | 13. 3. 2008 17:00

      Jano, vysvětlení je přímo v receptu.

    • Martina Marťásek
      Martina Marťásek | 13. 3. 2008 16:56

      Paní Mária já sice nevím co všechno se jí , či nejí v Indii , ale paní Kubíková netvrdí , že králík je pro indickou kuchyni typický . Pouze to , že manžel má rád indickou kuchyni a králičí maso . Jedná se o kombinaci "našeho" králíka a indického koření . Mně tako kombinace chutná , tak jsem v receptu na ni upozornila :-))

    • Jana Remková
      Jana Remková | 13. 3. 2008 12:57

      Co to je Garam másala?

    • Mária
      Mária | 13. 3. 2008 12:27

      Pani Kubíková, v Indii sa nejedia králiky.

    • milena kubikova
      milena kubikova | 13. 3. 2008 05:32

      tak toto urcite vyskusam s kralicim masom. moj muz je pozitivny na indicke jedla a kralicie maso. tato kombinacia mi pride dost nezvycajna a ani vo sne ma nenapadlo to nakombinovat. vdaka za typ.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
    Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Citronová šťáva Koření - Garam masala Kuřecí maso Petrželová nať Rostlinný olej Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Kuřecí roláda se špenátem

    Kuřecí roláda se špenátem

    Bábovka z majonézy

    Bábovka z majonézy

    Špekové knedlíky pro silné muže

    Špekové knedlíky pro silné muže

    Kuře „strejdy z Hlinska“

    Kuře „strejdy z Hlinska“

    Štrůdl se zelím a nivou

    Štrůdl se zelím a nivou

    Turistická pomazánka

    Turistická pomazánka

    Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem

    Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím…

    "Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

    "Chlupačky" - zapékané chlupaté…

    Mletá směs s fazolemi

    Mletá směs s fazolemi

    Doporučujeme

    30 minut
    Čočková polévka s pórkem

    Čočková polévka s pórkem

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Poslední sledované recepty

    53
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    34
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    32
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    31
    Palačinky
    Palačinky
    26
    Bramboráky
    Bramboráky

    Zajímavé články

    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný sýra si zamilují i děti!
    Palačinkový dort: Jednoduchý slaný koláč plný…

    Sledujte nás

    AHA.cz Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    Holubové mají lidé dost: Zmizte do Anglie! Co je tak naštvalo?

    AHA.cz Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    Dcera Laufera nemá dobré zprávy, je v šoku z chování zdravotníků

    AHA.cz Deník Aha! 6.3.2021

    Deník Aha! 6.3.2021

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Dáma.cz Ženy přiznaly: Co potají děláme ve chvílích, když se nikdo nedívá?

    Ženy přiznaly: Co potají děláme ve chvílích, když se nikdo nedívá?

    Ženy.cz 5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    5 sukní, které se budou na jaře nejvíc nosit. Kterou už máte doma?

    Maminka.cz Kdy se vrátí děti do škol? Většina až po Velikonocích. A s testy!

    Kdy se vrátí děti do škol? Většina až po Velikonocích. A s testy!

    Reflex.cz Opozice měla jednat o vládě národní spásy, ale šanci nevyužila. Je to chyba, říká Kalousek v novém pořadu Reflexu

    Opozice měla jednat o vládě národní spásy, ale šanci nevyužila. Je to chyba, říká Kalousek v novém pořadu Reflexu

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    Máte malou zahradu? 30 tipů, jak z ní vybudovat útulné místo k odpočinku

    • Recepty.cz
    • Kuře Garam másala
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí