Kuře Andula

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: 120 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • olej
    • salám
    • paprika - sladká
    • majoránka
    • 1
      ks masox
    • voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuře naporcujeme na díly, osolíme, potřeme česnekem a posypeme sladkou paprikou. Do hlubokého pekáčku nalijeme trochu oleje, nasypeme do něj na kolečka nakrájený salám a tuto směs posypeme paprikou, majoránkou a nadrobeným masoxem. Podlijeme vodou a položíme na ni kousky kuřete. Dáme zapéct do trouby.
2
Mezitím uvaříme rýži nebo brambory. Kuřecí díly vyjmeme z trouby, na salámovou směs nasypeme rýži nebo brambory, promícháme a zpátky vložíme kuřecí díly. Chvíli zapečeme v troubě až je maso měkké. Podáváme s kompotem (meruňky, švestky).

Komentáře k receptu

  • Jarka Novosádová
    Jarka Novosádová |

    2. 8. 2006 20:24

    Udělala jsem jako anonym a bylo to opravdu moc dobré. Těstoviny smíchané s tím sosíkem - jedna báseň.

  • Anonym
    Anonym |

    2. 5. 2006 10:52

    Tohle znám a určitě doporučuji vyzkoušet. Jen nemíchám přílohu ke kuřeti a nazapékám. Jen před dopečením odkryju, aby se pořádně vypekl polský salám-aby křupal. Pak je fakt mňamka. Jako příloha nám také chutnají těstoviny.

  • Martina Veselá
    Martina Veselá |

    20. 10. 2005 22:20

    Salám krájím na kostičky, jako příloha nám chutnají těstoviny.