Kuličky pro návštěvu

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: BILKOVAI

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg krůtí maso měšťanské
    • 100
      g sezamová semínka
    • strouhanka
    • vegeta
    • 1
      ks vejce
    • solamyl (bramborový škrob) není nutný
    • 250
      g sýr niva
    • bylinky petrželka, pažitka
    • sůl
    • olej
  • Na marinádu
    • 2
      kelímek zakysaná smetana krémová
    • 2
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce tatarská omáčka
    • 1
      lžíce harisa
    • sůl
    • 1
      ks feferonka sušená
    • bylinky petrželka, pažitka, tymián, bazalka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejprve si připravíme kuličky. Rozmražené měšťanské maso dáme do misky. Postupně přidáme 1 vejce, 2 lžíce solamylu, sůl, podravku, půl pytlíku sezamového semínka, hodně nakrájené petrželky nadrobno nebo i jiných bylinek, nastrouhanou nivu a zahustíme strouhankou, aby šly dělat kuličky.
2
Směs by se měla trochu lepit (pomůžeme si mokrýma rukama) a obalíme na talířku ve strouhance smíchané s půl pytlíkem sezamového semínka. Smažíme ve friťáku dozlatova.
3
Mezitím si připavíme marinádu. Do misky dáme zakysanou smetanu, jednu sušenou malinkou feferonku nakrájenou najemno, tatarku, protlačený česnek, sůl, harissu a bylinky (ale nemusí být).
4
Mezitím se nám usmaží kuličky, které vyjmeme a dáme na ubrousek odkapat. Ty potom napichujeme na párátka.
5
Podáváme s marinádou, do které tyto kuličky namáčíme. Tyto kuličky vždycky zmizely ze stolu první a návštěva byla nadšená. Určitě se zavděčíte.

Komentáře k receptu

  • Airan
    Airan |

    23. 2. 2007 13:40

    Ja osobne davam prednost masa namleteho doma, nevim jak ted ale kdysy jsem takove kruti mlete koupila a bylo plne namletych kosty - hruza! Jeste, ze mame kocoura:-))

  • Iveta Bílková
    Iveta Bílková |

    23. 2. 2007 08:02

    Je to mražené jemně mleté maso v půl kg válečcích. Běžně dostanete v Kauflandu nebo Hypernově v oddělení mražených potravin. Stojí cca 25,- Kč jeden váleček. Můžete to také dělat z kuřecího masa nebo krůtího, které si pomelete doma. Z vepřového bych to u tak malých kuliček nedoporučovala. Mělo by to být jemné masíčko.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    23. 2. 2007 07:53

    I já kupuji na sekanou ale spíše na karbanátky "měšťanské" maso - nechám rozmrazit, přidám rohlík namočený v mléce nebo vodě a také kapustu - v létě čerstvou a v zimě mám v mrazáku (tu z léta), a dále cibulku,sůl,pepř,majoránku a česnek ,vajíčko a zahustím stouhánkou a už se pečou !!

  • Anonym
    Anonym |

    22. 2. 2007 20:28

    Je to tedy mleté nebo na kousky? A v receptu je myšleno které? Děkuji

  • Lenka
    Lenka |

    22. 2. 2007 14:33

    Měšťanské maso je mleté krůtí - mražené a neochucené. Je to mražený válec v červené fólii.Například pro přípravu sekané. V podstatě můžete použít jakékoliv kvalitní mleté maso.

  • jana podrazilova
    jana podrazilova |

    22. 2. 2007 14:27

    měšťanské maso je mražené krůtí maso posekané na kousky. Není to Mleté !!! Prodává se ve tvaru válečku - růžová barva. Je to výborné. Prodávají to v 0,5 kg balení. v Makru mají po 1kg balení. Kupuji ho v hradci králové v Tescu, Kauflandu. Dělám z toho sekanou, nebo podusím na cibulce, dochutím a dávám k těstovinám. Je to skvělý.

  • bramborka
    bramborka |

    22. 2. 2007 13:42

    Co je to prosím Měšťanské maso??

  • Jana
    Jana |

    22. 2. 2007 13:12

    Môže to byť i iné mäso, u nás na Slovensku asimeštťanské mäso nedostaneme. ˇˇDakujem

  • Airan
    Airan |

    22. 2. 2007 12:04

    Opet vynikajici napad, verim ze se tim clovek navsteve zavdeci, dekuji za recept.