Krůtí maso s mrkví a šlehačkou

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 5
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g krůtí maso lze nahradit kuřecím
    • 4
      ks mrkev
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice
    • 500
      g brambory
    • pomerančová šťáva z jednoho pomeranče
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • cibule
    • pepř mletý
    • sůl
    • tymián

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájenou mrkev a orestujeme. Když je maso poloměkké, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kukuřici i s nálevem, zalijeme šťávou z pomeranče, osolíme, opepříme, přidáme tymián, zalijeme vodou a dusíme do měkka.
2
Když je vše měkké, zalijeme smetanou ke šlehání a krátce prohřejeme.
3
Jako přílohu podáváme zeleninový salát.
4
Pokrm je vhodný i pro děti.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zmije.com
    zmije.com |

    20. 5. 2013 21:32

    Recept Gabriely Bublové byl ohromně výborný a kvalitní.maso se jí povedlo ale ohodnotím 2 tento recept jednou vyzkouším Děkuji

  • Lada Pátková
    Lada Pátková |

    22. 5. 2009 12:05

    Nesmažila jsem to. Jen jsem to vše naskládala do pekáče a upekla. Bylo to výborné. Děkuji za inspiraci.

  • Ivana Nedbalková
    Ivana Nedbalková |

    10. 1. 2007 20:33

    To vypadá zajímavě.Určitě vyzkouším