Křidélka v pivní omáčce

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Lois.Lein

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks kuřecí maso křídla
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks česnek palička
    • 2
      ks cibule
    • olej
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka provensálské koření
    • 1
      lžíce petrželka
    • 250
      ml pivo
    • 6
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce ocet

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí křidélka očistíme, osolíme a okořeníme čerstvě drceným pepřem. Česnek a cibuli oloupeme. Půl česneku utřeme, smícháme s trochou olivového oleje. Zbytek česneku a cibuli nakrájíme nadrobno. Křidélka dáme do pekáče, potřeme česnekovou pastou, majoránkou, petželkou a provensálským kořením. Přidáme nakrájenou cibule, podlijeme trochu vodou a dáme do předem vyhřáté trouby na mírný plamen asi 15 minut. Mezitím rozmícháme pivo s kečupem a octem a směs vlijeme ke křidélkům. Pečeme do měkka, před dohotovením ještě přidáme nakrájený česnek a už jen doděláme.
2
Vhodnou přílohou je rýže na jakýkoliv způsob.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marv
    Marv |

    2. 3. 2011 15:29

    Výbornééééééé <3

  • Ňulinka
    Ňulinka |

    31. 12. 2010 08:46

    Velice dobré,1.

  • Anonym
    Anonym |

    25. 10. 2007 19:05

    Tak jsem recept dnes uvaril a je to vice nez vynikajici vrele doporucuji