Králík téměř dietní

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jarka O.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks králík
    • máslo
    • 200
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • mouka troška
    • 3
      ks mrkev střední velké
    • rozinky trocha
    • sůl
    • pepř mletý nejlépe drcený bílý
    • 150
      g sušené švestky
    • 0,5
      l pivo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve vlažné vodě necháme nabobtnat švestky a rozinky.
2
Na rozpuštěném másle opečeme anglickou slaninu na kostičky, na tomto tuku opečeme naporcovaného králíka, vyjmeme a na stejném tuku osmahneme nakrájenou cibuli a mrkev na kolečka.
3
Porce králíka se zeleninou vložíme buď do remosky, nebo do papiňáku (záleží na zvyku), osolíme (pozor, už je tam slanina, tak to nepřežeňte), opepříme a zalijeme pivem.
4
Po asi 30 minutové tepelné úpravě přihodíme namočené ovoce a dovaříme nebo dopečeme. Šťávu můžeme trochu zahustit moukou, ale většinou je hustá dost.
5
Podáváme s rýží nebo bagetou a necháme se hodně chválit :-)

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    27. 1. 2006 14:08

    Dodatek: ty švestky jsou samozřejmě vypeckované :-)