Kokosové řezy V.

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g máslo
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g kokos
    • 140
      g hladká mouka
    • 5
      ks bílek
  • I.poleva
    • 5
      ks žloutek
    • 200
      g moučkový cukr
  • II.poleva
    • 60
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 60
      g máslo
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Máslo a cukr utřeme, přidáme kokos a mouku a nakonec opatrně pevný sníh z bílků. Pečeme přibližně na 160 °C. Na vychladlé řezy dáme žloutkovou polevu, kterou připravíme řádným našleháním žloutků a cukru - až poleva mírně nabude a zesvětlá. Necháme ztuhnout. Poté ve vodní lázni rozpustíme ingredience na 2. polevu a řezy s ní rovněž polijeme.
2
Tyto řezy dělávám na Velikonoce akorát s tou změnou, že vynechávám čokoládovou polevu. Na plechu si naznačím menší kostičky, do každé přilepím do žloutkové polevy ozdobnou cukrovou kytičku a poté, co řezy zcela zaschnou, dokrájím je. Velice efektní!

Komentáře k receptu

  • Estel
    Estel |

    26. 10. 2005 09:46

    Tak jsem taky pekla.I s kypřícím práškem(trošku),opravdu moc dobré a efektní,ale na můj vkus příšerně sladké!!!Ty dvě polevy jsou příliš,příště bych dělala buď méně sladké těsto nebo druhou polevu...

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    26. 8. 2005 13:39

    Vidíte, tohle mě nenapadlo. Mám třeba recept na výborný suchárek ( také je zde), tam se dává rozpuštěné máslo, cukr, mouka a pouze sníh z bílků. Žádný kypř. prášek. Ale, upřímně řečeno, vidím radši, když je mezi ingrediencemi také kypřicí prášek. Ten to jistí a pouze se sněhem je výsledek nejistý.Také je možné, že tam, kde je hodně vajec, není už prášek tolik nutný.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 8. 2005 13:12

    Otazka pro pani Tichou - ze skusenosti od nas (na Balkane) vim , ze se prasek do peciva nedava jen do piskotu, tam kde je tuk uz se ma pridavat, jake s tim mate skusenosty vy?

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    26. 8. 2005 12:47

    Tak to mi spad kámen ze srdce! Panika je asi nakažlivá. Už jsem chtěla běžet pro kokos a řezy opět upéct :-)))

  • Naďa
    Naďa |

    26. 8. 2005 12:10

    Tak nakonec to dopadlo! Když jsem je nechala vychladnout a pomazala polevou,jakoby se i trochu zvedly.Vážně měly něco přes 1cm.Asi jsem předtím zpanikařila,protože to po vytažení z trouby moc nadvakrát nevypadalo,ale finální výrobek byl sqělý!O5 musím pí Tiché dát za 1!A díky za uklidnění,příště už nebudu takový plašan!

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    26. 8. 2005 09:44

    Nebude to tim, ze tam chybi prasek do peciva? Ja ho do Agnes dala automaticky, az ted jsem si vsimla, ze v receptu chybi. Mne se to povedlo krasne, orisky jsem mela jemne namlete.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    25. 8. 2005 18:01

    Naďo, v jarních řezech Agnes jsou podobné suroviny v podobném poměru a povedly se. Věřím, že se povedou i tyto.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    25. 8. 2005 17:35

    Naďo, recept jsem kontrolovala a je tam všechno opravdu dobře. Ten postup je také dobře. Je pravda, že těsto je hodně husté, řekla bych až tuhé. S tím sněhem se musí opatrně. Jakoby ho do těsta lehounce zabalovat. Není tam kypř. prášek, tak musí stačit. Těsto se tudíž nelije ale rozetře na plech, ovšem ne snad vytlačuje. Upečená placka je nízká. Myslím něco přes 1cm. Na vychladlé těsto dejte tu polevu a uvidíte až to uschne a nakrájíte. Třeba se to povedlo, jen se to jeví jinak. Nemůžete čekat kyprost piškotu. Podívejte, kolik jen je tam kokosu. Je to moučník opravdu skrz naskrz kokosový. Dělala jsem ho už mockrát. Až to takhle uděláte, napište.

  • Naďa
    Naďa |

    25. 8. 2005 17:09

    Proboha,poraďte-je v tom receptu vše,co tam být má? Právě jsem vyndala z trouby tyhle řezy a nějak se mi to nezdá! Už to těsto-i když jsem vyšlehala cukr s máslem,po přidání kokosu a mouky z toho vznikla hustá,přehustá hmota,do které jsem jen velmi těžko vpravila sníh! Na plech jsem to musela přímo vytlačovat,po upečení je z toho nízká a tuhá placka.Sice docela chutná,ale to je tak asi vše,co o tom můžu říct.....V postupu se nepíše nic o tom,jak by mělo těsto vypadat a jak to dostat na plech....Díky za radu-jinak se mi recepty pí Tiché velmi líbí a i se mi daří,tak nevím.Ještě jednou díky.

  • Anonym
    Anonym |

    22. 8. 2005 10:40

    Tohle stoji taky za hrich:-))) Uz ted mi to pripada dostatecne "snobske" , skoro jako moucnik Agnes:-))))))))))