Kokosové kuličky - úžasné

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g máslo
    • 360
      g moučkový cukr
    • 60
      g kakao
    • 3
      ks bílek
    • kokos na obalení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vše smícháme dohromady, těsto dáme na chvíli do lednice ztuhnout. Tvoříme kuličky a obalíme v kokosu. Uchováváme v chladu.
2
Toto množství sní manžel sám do 2 dnů. Už jsem je dělala 3x za sebou a to ještě nejsou vánoce :-))

Komentáře k receptu

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    16. 12. 2008 18:48

    Jani, Vám tiež.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    16. 12. 2008 17:20

    Zoro, to vůbec nebylo na vás. Hezký večer

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    16. 12. 2008 12:55

    Di, u Vás i u mňa je to normálne, ale skúste trocha pozorovať ľudí, a uvidíte, že to až také normálne u všetkých nie je. Preoč sa sai hovorí žltačke choroba špinavých rúk? Mňa debata o surových vajcia neirituje, len som sa pozastavila nad niektorými faktami. Jano, nemyslela som to ako osvetu o umývaní rúk, ako to niekto tak pochopil a dotklo sa ho to, ospravedlňujem sa. Chcela som len povedať, že sa nemá nič preháňať - ani strach zo salmonelózy, keď sú iné a horšie choroby, ktoré podceňujeme, hoci sa dá proti nim preventívne brániť. Fakt je, že takmer pri každom recepte so surovým vajcom sa objaví problém salmonelózy.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    16. 12. 2008 12:42

    Pro paní Konvalinkovou:sice jsem to nezkoušela,ale toho cukru se mi zdá opravdu dost.Já dělám kokosové kuličky,kde je stejné množství másla,stejné množství cukru a stejné množství kokosu.A je to sladké ažaž.Tady možná tu sladkost srazí to kakao,ale i tak je to asi dost přeslazené.Když to tak počítám,tak v tomto receptu tvoří cukr víc jak polovinu hmotnosti všech surovin. Ale možná to tak někomu chutná.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    16. 12. 2008 12:04

    Tak koukám, že se tady nic nezměnilo. Salamonela, syrové žloutky.. Kristova noho, stejně se tomu nikdo nevyhne. Dá se to chtit i z pepře, víte to? Nebo ho snad taky nepoužíváte? A jaká zase osvěta o mytí rukou!! Opravdu, vše, co jste si popovídaly holky, je o tom receptu, hlavně, že vím, že si mám v naši kulturní zemi umýt ruce!

  • Olga .
    Olga . |

    16. 12. 2008 11:48

    Tento problém má úspěšně vyřešen již tisíce let židovská (nejen ortodoxní) kuchyně...

  • Di -
    Di - |

    16. 12. 2008 06:24

    To je snad, paní Zoro, normální, že si lidé umyjí ruce před jídlem nebo po kontaktu s penězi. Stejně tak mi připadá naprosto přirozené, že si je umyji, když pracuji se syrovým masem stejně jako s čímkoliv jiným, přece je pak nebudu mít špinavé a zalepené, když jdu dělat něco jiného! Žijeme přece v kulturní zemi, nebo snad ne? A kdo by měl rád prošlé jogurty nebo cokoliv jiného?! Nevím, proč může někoho tak iritovat debata o tom, zda syrová vejce jíst či ne. Vždyť to je přece o zkušenostech, ne? A k tomu byly tyto stránky zřízeny, nebo se pletu?

  • Ludmila Konvalinková
    Ludmila Konvalinková |

    14. 12. 2008 18:16

    Zkusila jsem,ale toho cukru se mě zdálo velice mnoho. A opravdu. Bylo to moc sladké. Přidávala jsem další kokosovou moučku, když došla , tak mleté ořechy... Zajímalo by mě, zda to někdo zkoušel a zda těch 360 g se mu nezdálo moc. Nebyla to chyba?

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    14. 12. 2008 15:47

    Tiež sa snažím vyhnúť surovým vajciam ak sa dá, ale fascinujú ma tie večné obavy zo salmonelózy, hoci taká žltačka je oveľa nebezpečnejšia. Zaujímalo by ma, koľko z týchto bojovníkov proti surovým vajciam si umyje doma ruky po kontakte s peniazmi (ideálny prenášač všetkých baktérií a bacilov), surovým mäsom ..., pred jedlom v reštaurácii... A koľkí si pri nákupe skontrolujú dátumy mliečnych výrobkov - kým si vyberiem desať jogurtov nakúpi aspoň päť ľudí... Pekné sviatky bez salmonelózy, chorôb a ostatných nepríjemností.

  • ladislava staffenová
    ladislava staffenová |

    10. 12. 2008 21:58

    Terezko, já bych řekla, že daleko častěji než skutečná hrozba salmonelozy :-))) Jinak kdybychom se měli vyvarovat všeho, kde to hrozí, tak zřejmě zhynem bídně hlady :-)))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    10. 12. 2008 20:56

    Salmonelóza vôbec nie je záležitosťou iba žĺtkov, nájdete ju hocikde, aj v čiernom korení a inde :))) Hej, a ešte je niekedy salmonelóza záležitoeťou rýpalkov :)))

  • Hana Štricková
    Hana Štricková |

    10. 12. 2008 14:18

    Mám jen lehkou připomínku - salmoneoza je snad záležitostí pouze žloutků ne? Jinak děkuji za recept - vyzkouším.

  • H. Hospodyňka
    H. Hospodyňka |

    8. 12. 2008 14:36

    100% souhlas s Magdou Budskou.

  • Magda Budská
    Magda Budská |

    8. 12. 2008 14:25

    Nezlobte se, ale fakt už běžte s tou salmonelou někam. Kdo se bojí ať to nedělá. Hned jak je někde čerstvé vajíčko, tak musí někdo začít otravovat se salmoneou. Nutí vás to někdo dělat?

  • Irena *
    Irena * |

    8. 12. 2008 12:24

    Recept vypadá úžasně, ale co ty syrové bílky a salmonela?

  • Anna R.
    Anna R. |

    7. 12. 2008 11:26

    Kokosové kuličky nesmí chybět na vánočním stole. Je to taková romantika z dětství. Recept mám dobrý, ale určetě ten Váš vyzkouším.