Kokosky se strouhankou

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 38
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 70
      g strouhaný kokos
    • 20
      g strouhanka
    • 140
      g moučkový cukr
    • 2
      ks bílek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Bílky s cukrem ušleháme ve vodní lázni do pevného sněhu a lehce vmícháme kokos smíchaný se strouhankou. Necháme zchladnout a lžičkou děláme malé hromádky na plech s pečícím papírem. Pečeme při mírné teplotě asi 20 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Sennefer
    Sennefer |

    22. 12. 2013 13:06

    Moc děkuju za recept, kokosky jsou výborné. Řídila jsem se komentáři a dala méně cukru krupice (100g) a více kokosu (100g) a pekla 20 min. na 160°C a i když mám plynovou troubu, tak ze spodu nebyly vůbec spálené a byly hezky zbarvené. Navíc se mi vůbec nerozjely a jak jsem je dala na pečící papír, tak po upečení držely tvar. Z receptu jsem udělala 2 plechy, asi 40 ks středně velkých kokosek. Ještě jednou moc děkuji.

  • Muhammad
    Muhammad |

    14. 7. 2013 14:42

    Wait, I cannot fathom it being so stdwoghtfiraarr.

  • voka1981
    voka1981 |

    21. 12. 2012 19:32

    Akorát jsem dopekla první plech a jsou dokonalé ;-) :-* .Voňavé a vláčné.Pokoušela jsem se je dělat i minulý rok z jiného receptua byly tvrdé :-( ,ale txyhle jsou MŇAMKA ;-) ;-) ;-)

  • Zuzka
    Zuzka |

    8. 12. 2012 14:18

    Tak nevím co je špatně.Jsou tvrdý a jako by moc vysušený.

  • RauM
    RauM |

    10. 1. 2012 13:52

    výborné a vždy rychle zmizí nejen na vánoce

  • Ivetka_F.
    Ivetka_F. |

    13. 11. 2011 16:42

    Právě jsem je dodělala a jsou luxusní! Měkkoučký..slaďoučký..a kdo by to byl řekl, ale i kokosový :-) ..Dávám za jedna a tento recept doporučuju!! :-* (Bílky jsem jen vyšlehala s cukrem..bez vodní lázně)

  • Ivetka_F.
    Ivetka_F. |

    13. 11. 2011 16:40

    Právě jsem je doděla a jsou luxusní.. měkkoučký..slaďoučký..a kdo by to byl řekl, ale i kokosový:) Dávám za jedna a tenhle recept doporučuju!! (jo a bílky jsem jen vyšlehala..nedávala jsem je nad páru)

  • MartikK
    MartikK |

    10. 3. 2011 13:03

    Vynikající cukroví, jen loňské vánoce jsem je měla nějaké moc sladké, asi příště uberu trošku cukru. Jinak jsou kokosky krásně křehké, na jazyku se přímo rozplývají.

  • míla
    míla |

    6. 12. 2010 10:16

    Také jsem dopekla první várku, dá se říct, že dobrý ... akorát jsem chtěla aby měly medovou barvu a jsou trošku medovější, na tu druhou si opravdu mám pozor, jinak dobrý... rodina má ráda kokos tak snad bude spokojná jo a recept je " dost dobrý tj. za 1"

  • recepty73
    recepty73 |

    27. 10. 2010 11:54

    ...množství kokosu se může lišit,bílek nemá vždy stejné množství ;-) ,ubírám či přisypávám dle hustoty hmoty ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    17. 10. 2010 16:50

    1*-dělám každým rokem,jsou krásně měkké a stačí jen bílky našlehat do tuhého sněhu

  • Michala Sebkova
    Michala Sebkova |

    15. 12. 2009 14:51

    Kokosky jsem delala poprve a opravdu se povedly, jsou vyborne. Chutnaji i memu priteli z Peru, ktery je chodi stale ochutnavat.:-)Az se bojim ze nebudu mit nic na Vanoce....Dekuji

  • jana h
    jana h |

    18. 10. 2009 18:46

    Delala jsem podle receptu, jsou moc dobre, ale musela jsem je z peciciho papiru odrezavat nozem, strasne se prilepily. Nevim, cim to je, stava se mi to s kokoskami skoro vzdycky, nemate prosim nekdo nejaky trik, jak tomu zabranit? Dekuji :)

  • Eva Skálová
    Eva Skálová |

    17. 3. 2009 07:12

    Robotem našlehám bílky s částí cukru, do hustého sněhu vmíchám zbytek cukru a nahřeju v mikrovlnce. Pak přidám ostatní. Je to jednodušší než ve vodní lázni.

  • Michaela Rau
    Michaela Rau |

    16. 1. 2009 11:42

    Dávám jedničku s hvězdičkou, byly výborné! A bylo jich "málo" :o)) Moc chutnaly i mimču v bříšku, díky výborný recept

  • Mabelka Mabelka
    Mabelka Mabelka |

    17. 12. 2008 16:53

    Tak jsem právě dopekla, sice nejsou moc vzhledné (moje chyba), ale jinak výborné, dávám 1.

  • Veronika Frydrychová
    Veronika Frydrychová |

    16. 12. 2008 08:37

    Pekla jsem a jsou výborné. Dávám 1

  • H. Hospodyňka
    H. Hospodyňka |

    14. 12. 2008 19:07

    Taky jsem je zrovna dopekla. Výborné! To polomáčení v čokoládě je dobrý nápad.

  • Veronika Frydrychová
    Veronika Frydrychová |

    14. 12. 2008 12:52

    Moc dobré. Dávám za 1. Po vychladnutí polomáčím v čokoládě.

  • Radka Křížová
    Radka Křížová |

    14. 8. 2008 09:52

    fenomenální! kokosky jsem dělala poprvé a nádherně se povedly,bohužel jsem se nestihla pochlubit,protože jsem je dělala týden před poutí a zmizely za dva dny...ale určitě budu opakovat nejen na vánoce

  • ema
    ema |

    24. 12. 2007 12:43

    Janinko - na ty krémeše spolehlivý recept by byl??? Já je miluju ale ještě se mi nepovedly.

  • Kopečná
    Kopečná |

    22. 12. 2007 19:26

    Jednička tisíckrát podtržená

  • jesenka jesenka
    jesenka jesenka |

    20. 12. 2007 20:06

    Kokosky jsou přímo famózní. Ještě se nedopekla první várka a už jsem dělala další. Jen jsem měla malé vajíčka, tak jsem dala tři bílky. Dávám za jedna :o)

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    15. 12. 2007 15:12

    Jsou výborné. Podle předchozích rad jsem přidala trochu citrónové kůry. Zkuste dát hrubý kokos. Je to s ním lepší než s klasickým strouhaným.

  • Janinka
    Janinka |

    11. 6. 2007 18:29

    Tak jsem tuhle dělala krémeše, zbylo mi 6 bílků a tak jsem zkusila tenhle recept. Sice nejsou vánoce, ale i tak to je móóóc dobrý recept. Dělala jsem kokosky poprvé v životě a opravdu se povedly! Děkuji za receptík, dávám 1111 :-))

  • Anonym
    Anonym |

    25. 3. 2007 09:20

    1

  • Eliška Hucová
    Eliška Hucová |

    19. 2. 2007 15:43

    Ty pečeme každý rok a jsou fakt vynikající

  • Michaela Javorová
    Michaela Javorová |

    21. 12. 2006 12:30

    Jsou jako sněhové foukánky, dávám jedničku dvakrát podtrženou. Na plech jsem je nastříkala a byla to rychlovka.

  • Maruš
    Maruš |

    12. 12. 2006 21:39

    Dělala jsem kokosky bez šlehání v páře,podařily se,neroztekly se a jsou měkké.Použila jsem ale 140 g krupicového cukru,2 bílky,špetičku soli,75 g kokosu,15 g strouhanky a citr.kůru.Ušlehá se pevný sníh,pak se po lžících zašlehá 1/2 cukru dost dotuha a vše ostatní se zlehka vmíchá.Na papír na pečení se dělají lžičkou hromádky a ihned se dá do trouby.

  • Vlaďka Bártová
    Vlaďka Bártová |

    12. 12. 2006 14:43

    Také jsem vyzkoušela kokosky, nešlo mi ale tvořit lžičkou hromádky, takže jsem je na lžičce prsty upěchovala a pouze to z ní "sundala", tak mám takové slzičky místo hromádek. Ale chutnají tak jak mají a vprostřed jsou měkké. Díky.

  • Iva
    Iva |

    11. 12. 2006 17:40

    Dělala jsem kokosky, ale staly se mi ze sněhu akorát drobky. Než jsem přidala strouhanku, všechno bylo v pořádku. Nemá tam být strouhanky méně? 20 g mi vyšlo na 2,5 lžíce. Co s tím?

  • Anonym
    Anonym |

    9. 12. 2006 16:40

    Tak jsem je dodelala a jsou fakt mekoucke. Mozna bych priste dala o neco min cukru, jsou dost sladke, ale to ke kokoskam asi patri. Jinak jsem je pekla v horkovzduchu na 150 stupnu dokud nezruzoveli, asi tak 10 minut. Vsechno cuktrovi pecu tak 2-3 tydny pred vanoci, takze i kokosky a vzdycky jsou o vanocich akorat.

  • Alina
    Alina |

    9. 12. 2006 12:08

    Simono, mám je vyzkoušené a nejlépe nám chutnají upečené asi 10 dní před vánocemi

  • Simona Novotná
    Simona Novotná |

    8. 12. 2006 21:39

    Prosím vás, můžete mi poradit? Chci dělat kokosky na Vánoce, mám je udělat až těsně před, aby byly křupavé nebo je mohu udělat už teď a budou lepší vláčné? Díky za odpověď.

  • Krista
    Krista |

    8. 12. 2006 19:46

    Jsou dobré i s přidáním trošky citronové kůry, nejsou potom tak fádně sladké.

  • Anonym
    Anonym |

    8. 12. 2006 08:54

    Na kolik stupňú to pečete?

  • Marcela
    Marcela |

    7. 12. 2006 13:48

    Paní Vlasto, moc Vám děkuji za Vaše kuchařské příspěvky, peči již téměř výhradně podle Vás. I s tímto receptem jste mne nezklalama. Kokosky jsou tak dobré, že zmizely z pekáče ještě tentýž den. Tentokrát jsem je pečlivě uschovala. Dávám za 1*

  • Emila
    Emila |

    29. 11. 2006 17:26

    Peču od té doby co jsou tady uveřejněné, jsou výborné, peču z několika násobné dávky a jsou hned pryč

  • Lenka Pospíšilová
    Lenka Pospíšilová |

    29. 11. 2006 16:27

    tyto kokosky dělám již téměř 15 let-ve vodní lázni na hořáku šlehám bílky ručním šlehačem do ztuhnutí za postupného přidávání cukru.Pak přidám strouhanku a vyndám ušlehanou hmotu s rozmíchanou strouhankou z vodní lázně.Malou lžičkou dávám na plech vyložený pečicím papírem a peču ve střední troubě/mám obyč.plynovou-nic moc/ peču do růžova-hlídám je.Nechám vychladnout a ještě na plechu ozdobím čokoládovými "stříkanci".Kokosky musí být pořádně vyšlehané,jinak v troubě splasknou.Neměla jsem s nimi problém,pokud jsem dodržela tento postup.

  • Gabriela B
    Gabriela B |

    24. 1. 2006 13:01

    Koněčně jsem je vyzkoušela. Pekla jsem rovnou z dvojité dávky. Strouhanku jsem smíchala napůl s piškotovými drobky, dala jsem méně cukru a více kokosu. Jsou opravdu dobré, krásně měkoučké. Dávám ze jedna.

  • Vanda Králová
    Vanda Králová |

    2. 1. 2006 21:11

    Kokosky jsou výborné. Vlastně nejlepší vánoční cukroví :o) .... Já jsem byla líná a udělala jsem jen sníh z bílků (s cukrem) a pak do toho zamíchala kokos a strouhanku, no a bylo toho málo, jak řiká Jana S., ale nic to nemění na tom, že i tak byly kokosky výborné a měkké (ale asi jsem je pekla jen tak 10 minut, možná 15 - jakmile začaly nahoře růžovět, už jsem je vyndavala, aby neztvrdly). Nicméně je to recept za 1 a já příště ušlehám bílky ve vodní lázni :o)

  • Vlasta
    Vlasta |

    20. 12. 2005 14:49

    Pro janu s. neměla jste nějaké extrémně malé bílky? Nebo neprošly varem? Tohle se mi nikdy nestalo, vždy šly krásně dávat na plech lžičkou

  • Magda
    Magda |

    20. 12. 2005 07:12

    Já taky dělala a velmi se povedly. Jsou už týden na balkoně v krabici a jsou krásně měkké. Počet nevím, ale je jich celkem dost.

  • jana s.
    jana s. |

    19. 12. 2005 22:51

    nevim co jsem udelala spatne, ale hmota mi po pridani kokosu ztuhla a z tohoto mnozstvi mam asi tak 10 ks... takze nic moc.

  • Anonym
    Anonym |

    19. 12. 2005 12:31

    Krásně měkoučké

  • Lenka
    Lenka |

    18. 12. 2005 13:26

    Můžete mi poradit na kolik stupňu je mám péct, zkoušela jsem tento recept, ale moc se mi nepovedly.

  • DS
    DS |

    13. 12. 2005 22:36

    Vodní lázeň: hrnec s vařící vodou a do něho dám mísu, ve které šlehám šlehačem bílky i cukr do zhoustnutí. Jsou vynikající. Stříkám pomocí stříkačky nebo pytlíku na plech, aby to mělo i hezký vzhled.

  • Alina
    Alina |

    13. 12. 2005 19:25

    Dělám to tak, že ušlehám sníh a pak ho na vodní lázni šlehám dál až je teplý a lesklý a pak pokračuji dle předlisu, také jsem sníh ušlehala a dala na chvíli do mikrovlnky zahřát a pak jsem šlehala dál až byl lesklý

  • Pavluša
    Pavluša |

    12. 12. 2005 21:04

    Vypadá to zajímavě,jen nevím jak šlehat ve vodní lázni..jako šlhačem?

  • Alina
    Alina |

    27. 11. 2005 19:27

    Výborné dělám i přes rok

  • Fleur
    Fleur |

    19. 11. 2005 19:44

    Fakt doporučuji!

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    19. 11. 2005 14:44

    Kokosky jsem v sobotu udělala a v neděli už nebylo ani co ochutnat. Okamžitě zmizely. Udělám na vánoce.

  • Alis
    Alis |

    19. 11. 2005 10:05

    Fakt byly měkoučké, to můžu potvrdit, letos udělám opět

  • Daniela
    Daniela |

    18. 11. 2005 10:37

    dávám je linecké kolečka, které potřu marmeládou. Je to opravdu výborné :o)

  • Věra
    Věra |

    9. 11. 2005 08:17

    Výborný recept jsou opravdu moc dobrý, dělám i mimo vánoce když se zadaří a zbydou bílky. Jsou lepší než kupované.

  • Berenika
    Berenika |

    31. 10. 2005 20:39

    Výborné, dělqala jsem loni na Vánoce, byly pěkně měkoučké