• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Kokosky se strouhankou
    Napište svůj komentář k receptu

    Kokosky se strouhankou

    autor: Vlastina
    0.0
    moje hodnoceni
    4.4
    hodnotilo: 46
    doba přípravy: 40 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Kokosky se strouhankou
    Kokosky se strouhankou
    Kokosky se strouhankou
    Kokosky se strouhankou
    Kokosky se strouhankou
    Kokosky se strouhankou
    4fotografie
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    30 porce
      • 140
        g moučkový cukr
      • 20
        g strouhanka
      • 2
        ks bílek
      • 70
        g strouhaný kokos

    Postup přípravy receptu

    1
    Bílky s cukrem ušleháme ve vodní lázni do pevného sněhu a lehce vmícháme kokos smíchaný se strouhankou. Necháme zchladnout a lžičkou děláme malé hromádky na plech s pečícím papírem. Pečeme při mírné teplotě asi 20 minut.

    RADA: Tipy na nejlepší vánoční cukroví

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kokosky

    Kokosky

    Kokosky raz dva

    Kokosky raz dva

    Kokosky ze Salka

    Kokosky ze Salka

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .
     

    Komentáře k receptu

    • Sennefer
      Sennefer | 22. 12. 2013 13:06

      Moc děkuju za recept, kokosky jsou výborné. Řídila jsem se komentáři a dala méně cukru krupice (100g) a více kokosu (100g) a pekla 20 min. na 160°C a i když mám plynovou troubu, tak ze spodu nebyly vůbec spálené a byly hezky zbarvené. Navíc se mi vůbec nerozjely a jak jsem je dala na pečící papír, tak po upečení držely tvar. Z receptu jsem udělala 2 plechy, asi 40 ks středně velkých kokosek. Ještě jednou moc děkuji.

    • Muhammad
      Muhammad | 14. 7. 2013 14:42

      Wait, I cannot fathom it being so stdwoghtfiraarr.

    • voka1981
      voka1981 | 21. 12. 2012 19:32

      Akorát jsem dopekla první plech a jsou dokonalé ;-) :-* .Voňavé a vláčné.Pokoušela jsem se je dělat i minulý rok z jiného receptua byly tvrdé :-( ,ale txyhle jsou MŇAMKA ;-) ;-) ;-)

    • Zuzka
      Zuzka | 8. 12. 2012 14:18

      Tak nevím co je špatně.Jsou tvrdý a jako by moc vysušený.

    • RauM
      RauM | 10. 1. 2012 13:52

      výborné a vždy rychle zmizí nejen na vánoce

    • Ivetka_F. | 13. 11. 2011 16:42

      Právě jsem je dodělala a jsou luxusní! Měkkoučký..slaďoučký..a kdo by to byl řekl, ale i kokosový :-) ..Dávám za jedna a tento recept doporučuju!! :-* (Bílky jsem jen vyšlehala s cukrem..bez vodní lázně)

    • Ivetka_F. | 13. 11. 2011 16:40

      Právě jsem je doděla a jsou luxusní.. měkkoučký..slaďoučký..a kdo by to byl řekl, ale i kokosový:) Dávám za jedna a tenhle recept doporučuju!! (jo a bílky jsem jen vyšlehala..nedávala jsem je nad páru)

    • MartikK
      MartikK | 10. 3. 2011 13:03

      Vynikající cukroví, jen loňské vánoce jsem je měla nějaké moc sladké, asi příště uberu trošku cukru. Jinak jsou kokosky krásně křehké, na jazyku se přímo rozplývají.

    • míla
      míla | 6. 12. 2010 10:16

      Také jsem dopekla první várku, dá se říct, že dobrý ... akorát jsem chtěla aby měly medovou barvu a jsou trošku medovější, na tu druhou si opravdu mám pozor, jinak dobrý... rodina má ráda kokos tak snad bude spokojná jo a recept je " dost dobrý tj. za 1"

    • recepty73
      recepty73 | 27. 10. 2010 11:54

      ...množství kokosu se může lišit,bílek nemá vždy stejné množství ;-) ,ubírám či přisypávám dle hustoty hmoty ;-)

    • recepty73
      recepty73 | 17. 10. 2010 16:50

      1*-dělám každým rokem,jsou krásně měkké a stačí jen bílky našlehat do tuhého sněhu

    • Michala Sebkova
      Michala Sebkova | 15. 12. 2009 14:51

      Kokosky jsem delala poprve a opravdu se povedly, jsou vyborne. Chutnaji i memu priteli z Peru, ktery je chodi stale ochutnavat.:-)Az se bojim ze nebudu mit nic na Vanoce....Dekuji

    • jana h
      jana h | 18. 10. 2009 18:46

      Delala jsem podle receptu, jsou moc dobre, ale musela jsem je z peciciho papiru odrezavat nozem, strasne se prilepily. Nevim, cim to je, stava se mi to s kokoskami skoro vzdycky, nemate prosim nekdo nejaky trik, jak tomu zabranit? Dekuji :)

    • Eva Skálová
      Eva Skálová | 17. 3. 2009 07:12

      Robotem našlehám bílky s částí cukru, do hustého sněhu vmíchám zbytek cukru a nahřeju v mikrovlnce. Pak přidám ostatní. Je to jednodušší než ve vodní lázni.

    • Michaela Rau
      Michaela Rau | 16. 1. 2009 11:42

      Dávám jedničku s hvězdičkou, byly výborné! A bylo jich "málo" :o)) Moc chutnaly i mimču v bříšku, díky výborný recept

    • Mabelka Mabelka
      Mabelka Mabelka | 17. 12. 2008 16:53

      Tak jsem právě dopekla, sice nejsou moc vzhledné (moje chyba), ale jinak výborné, dávám 1.

    • Veronika Frydrychová
      Veronika Frydrychová | 16. 12. 2008 08:37

      Pekla jsem a jsou výborné. Dávám 1

    • H. Hospodyňka
      H. Hospodyňka | 14. 12. 2008 19:07

      Taky jsem je zrovna dopekla. Výborné! To polomáčení v čokoládě je dobrý nápad.

    • Veronika Frydrychová
      Veronika Frydrychová | 14. 12. 2008 12:52

      Moc dobré. Dávám za 1. Po vychladnutí polomáčím v čokoládě.

    • Radka Křížová
      Radka Křížová | 14. 8. 2008 09:52

      fenomenální! kokosky jsem dělala poprvé a nádherně se povedly,bohužel jsem se nestihla pochlubit,protože jsem je dělala týden před poutí a zmizely za dva dny...ale určitě budu opakovat nejen na vánoce

    • ema
      ema | 24. 12. 2007 12:43

      Janinko - na ty krémeše spolehlivý recept by byl??? Já je miluju ale ještě se mi nepovedly.

    • Kopečná
      Kopečná | 22. 12. 2007 19:26

      Jednička tisíckrát podtržená

    • jesenka jesenka
      jesenka jesenka | 20. 12. 2007 20:06

      Kokosky jsou přímo famózní. Ještě se nedopekla první várka a už jsem dělala další. Jen jsem měla malé vajíčka, tak jsem dala tři bílky. Dávám za jedna :o)

    • Ivana Samcová
      Ivana Samcová | 15. 12. 2007 15:12

      Jsou výborné. Podle předchozích rad jsem přidala trochu citrónové kůry. Zkuste dát hrubý kokos. Je to s ním lepší než s klasickým strouhaným.

    • Janinka
      Janinka | 11. 6. 2007 18:29

      Tak jsem tuhle dělala krémeše, zbylo mi 6 bílků a tak jsem zkusila tenhle recept. Sice nejsou vánoce, ale i tak to je móóóc dobrý recept. Dělala jsem kokosky poprvé v životě a opravdu se povedly! Děkuji za receptík, dávám 1111 :-))

    • Anonym
      Anonym | 25. 3. 2007 09:20

      1

    • Eliška Hucová
      Eliška Hucová | 19. 2. 2007 15:43

      Ty pečeme každý rok a jsou fakt vynikající

    • Michaela Javorová
      Michaela Javorová | 21. 12. 2006 12:30

      Jsou jako sněhové foukánky, dávám jedničku dvakrát podtrženou. Na plech jsem je nastříkala a byla to rychlovka.

    • Maruš
      Maruš | 12. 12. 2006 21:39

      Dělala jsem kokosky bez šlehání v páře,podařily se,neroztekly se a jsou měkké.Použila jsem ale 140 g krupicového cukru,2 bílky,špetičku soli,75 g kokosu,15 g strouhanky a citr.kůru.Ušlehá se pevný sníh,pak se po lžících zašlehá 1/2 cukru dost dotuha a vše ostatní se zlehka vmíchá.Na papír na pečení se dělají lžičkou hromádky a ihned se dá do trouby.

    • Vlaďka Bártová
      Vlaďka Bártová | 12. 12. 2006 14:43

      Také jsem vyzkoušela kokosky, nešlo mi ale tvořit lžičkou hromádky, takže jsem je na lžičce prsty upěchovala a pouze to z ní "sundala", tak mám takové slzičky místo hromádek. Ale chutnají tak jak mají a vprostřed jsou měkké. Díky.

    • Iva
      Iva | 11. 12. 2006 17:40

      Dělala jsem kokosky, ale staly se mi ze sněhu akorát drobky. Než jsem přidala strouhanku, všechno bylo v pořádku. Nemá tam být strouhanky méně? 20 g mi vyšlo na 2,5 lžíce. Co s tím?

    • Anonym
      Anonym | 9. 12. 2006 16:40

      Tak jsem je dodelala a jsou fakt mekoucke. Mozna bych priste dala o neco min cukru, jsou dost sladke, ale to ke kokoskam asi patri. Jinak jsem je pekla v horkovzduchu na 150 stupnu dokud nezruzoveli, asi tak 10 minut. Vsechno cuktrovi pecu tak 2-3 tydny pred vanoci, takze i kokosky a vzdycky jsou o vanocich akorat.

    • Alina
      Alina | 9. 12. 2006 12:08

      Simono, mám je vyzkoušené a nejlépe nám chutnají upečené asi 10 dní před vánocemi

    • Simona Novotná
      Simona Novotná | 8. 12. 2006 21:39

      Prosím vás, můžete mi poradit? Chci dělat kokosky na Vánoce, mám je udělat až těsně před, aby byly křupavé nebo je mohu udělat už teď a budou lepší vláčné? Díky za odpověď.

    • Krista
      Krista | 8. 12. 2006 19:46

      Jsou dobré i s přidáním trošky citronové kůry, nejsou potom tak fádně sladké.

    • Anonym
      Anonym | 8. 12. 2006 08:54

      Na kolik stupňú to pečete?

    • Marcela
      Marcela | 7. 12. 2006 13:48

      Paní Vlasto, moc Vám děkuji za Vaše kuchařské příspěvky, peči již téměř výhradně podle Vás. I s tímto receptem jste mne nezklalama. Kokosky jsou tak dobré, že zmizely z pekáče ještě tentýž den. Tentokrát jsem je pečlivě uschovala. Dávám za 1*

    • Emila
      Emila | 29. 11. 2006 17:26

      Peču od té doby co jsou tady uveřejněné, jsou výborné, peču z několika násobné dávky a jsou hned pryč

    • Lenka Pospíšilová
      Lenka Pospíšilová | 29. 11. 2006 16:27

      tyto kokosky dělám již téměř 15 let-ve vodní lázni na hořáku šlehám bílky ručním šlehačem do ztuhnutí za postupného přidávání cukru.Pak přidám strouhanku a vyndám ušlehanou hmotu s rozmíchanou strouhankou z vodní lázně.Malou lžičkou dávám na plech vyložený pečicím papírem a peču ve střední troubě/mám obyč.plynovou-nic moc/ peču do růžova-hlídám je.Nechám vychladnout a ještě na plechu ozdobím čokoládovými "stříkanci".Kokosky musí být pořádně vyšlehané,jinak v troubě splasknou.Neměla jsem s nimi problém,pokud jsem dodržela tento postup.

    • Gabriela B
      Gabriela B | 24. 1. 2006 13:01

      Koněčně jsem je vyzkoušela. Pekla jsem rovnou z dvojité dávky. Strouhanku jsem smíchala napůl s piškotovými drobky, dala jsem méně cukru a více kokosu. Jsou opravdu dobré, krásně měkoučké. Dávám ze jedna.

    • Vanda Králová
      Vanda Králová | 2. 1. 2006 21:11

      Kokosky jsou výborné. Vlastně nejlepší vánoční cukroví :o) .... Já jsem byla líná a udělala jsem jen sníh z bílků (s cukrem) a pak do toho zamíchala kokos a strouhanku, no a bylo toho málo, jak řiká Jana S., ale nic to nemění na tom, že i tak byly kokosky výborné a měkké (ale asi jsem je pekla jen tak 10 minut, možná 15 - jakmile začaly nahoře růžovět, už jsem je vyndavala, aby neztvrdly). Nicméně je to recept za 1 a já příště ušlehám bílky ve vodní lázni :o)

    • Vlasta
      Vlasta | 20. 12. 2005 14:49

      Pro janu s. neměla jste nějaké extrémně malé bílky? Nebo neprošly varem? Tohle se mi nikdy nestalo, vždy šly krásně dávat na plech lžičkou

    • Magda
      Magda | 20. 12. 2005 07:12

      Já taky dělala a velmi se povedly. Jsou už týden na balkoně v krabici a jsou krásně měkké. Počet nevím, ale je jich celkem dost.

    • jana s.
      jana s. | 19. 12. 2005 22:51

      nevim co jsem udelala spatne, ale hmota mi po pridani kokosu ztuhla a z tohoto mnozstvi mam asi tak 10 ks... takze nic moc.

    • Anonym
      Anonym | 19. 12. 2005 12:31

      Krásně měkoučké

    • Lenka
      Lenka | 18. 12. 2005 13:26

      Můžete mi poradit na kolik stupňu je mám péct, zkoušela jsem tento recept, ale moc se mi nepovedly.

    • DS
      DS | 13. 12. 2005 22:36

      Vodní lázeň: hrnec s vařící vodou a do něho dám mísu, ve které šlehám šlehačem bílky i cukr do zhoustnutí. Jsou vynikající. Stříkám pomocí stříkačky nebo pytlíku na plech, aby to mělo i hezký vzhled.

    • Alina
      Alina | 13. 12. 2005 19:25

      Dělám to tak, že ušlehám sníh a pak ho na vodní lázni šlehám dál až je teplý a lesklý a pak pokračuji dle předlisu, také jsem sníh ušlehala a dala na chvíli do mikrovlnky zahřát a pak jsem šlehala dál až byl lesklý

    • Pavluša
      Pavluša | 12. 12. 2005 21:04

      Vypadá to zajímavě,jen nevím jak šlehat ve vodní lázni..jako šlhačem?

    • Alina
      Alina | 27. 11. 2005 19:27

      Výborné dělám i přes rok

    • Fleur
      Fleur | 19. 11. 2005 19:44

      Fakt doporučuji!

    • Marie Svobodová
      Marie Svobodová | 19. 11. 2005 14:44

      Kokosky jsem v sobotu udělala a v neděli už nebylo ani co ochutnat. Okamžitě zmizely. Udělám na vánoce.

    • Alis
      Alis | 19. 11. 2005 10:05

      Fakt byly měkoučké, to můžu potvrdit, letos udělám opět

    • Daniela
      Daniela | 18. 11. 2005 10:37

      dávám je linecké kolečka, které potřu marmeládou. Je to opravdu výborné :o)

    • Věra
      Věra | 9. 11. 2005 08:17

      Výborný recept jsou opravdu moc dobrý, dělám i mimo vánoce když se zadaří a zbydou bílky. Jsou lepší než kupované.

    • Berenika
      Berenika | 31. 10. 2005 20:39

      Výborné, dělqala jsem loni na Vánoce, byly pěkně měkoučké

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Kokosky
    Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Moučkový cukr Strouhanka Strouhaný kokos
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Krůtí stehna se zeleninou

    Krůtí stehna se zeleninou

    Zapečená brokolice se žampiony

    Zapečená brokolice se žampiony

    Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

    Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

    Máslová bábovka

    Máslová bábovka

    Staročeská svíčková bez masa

    Staročeská svíčková bez masa

    Gratinované brambory III

    Gratinované brambory III

    Knedlíky z rýžové mouky

    Knedlíky z rýžové mouky

    Kynutý švestkový závin (štrůdl)

    Kynutý švestkový závin (štrůdl)

    Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

    Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

    Doporučujeme

    35 minut
    Zapečené baby papriky s mletým hovězím a mozzarellou

    Zapečené baby papriky s mletým…

    120 minut
    Galetka s batáty a kozím sýrem

    Galetka s batáty a kozím sýrem

    30 minut
    Flank steak s hráškem a fazolkami

    Flank steak s hráškem a fazolkami

    35 minut
    Pavlova s citronovým krémem

    Pavlova s citronovým krémem

    30 minut
    Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony

    Luštěninový salát s rukolovým pestem…

    15 minut
    Bramboráky

    Bramboráky

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    38 minut
    Čokoládové suflé

    Čokoládové suflé

    Poslední sledované recepty

    24
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    24
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    23
    Palačinky
    Palačinky
    23
    Kuřecí prsa na kari se smetanou
    Kuřecí prsa na kari se…
    22
    Pizza těsto z pizzerie
    Pizza těsto z pizzerie

    Zajímavé články

    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky i na plech!
    Perník s jablky a banánem: Vláčný koláč z remosky…
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně zasytí!
    Zimní saláty: Známe 7 nejlepších, které zaručeně…
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort: Galerie 50 nejkrásnějších
    Slané palačinky, s nutellou i palačinkový dort:…
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek
    Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře:…
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste kapustové s domácí kaší
    Zeleninové karbanátky vás mile překvapí! Zkuste…

    Sledujte nás

    AHA.cz Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    Krampol půl roku po smrti Haničky: SLOVA O NOVÉ LÁSCE!

    AHA.cz Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    Smutná slova Polákové: Tohle bohužel prožívá mnoho maminek

    AHA.cz Nedělní Aha! 17.1.2021

    Nedělní Aha! 17.1.2021

    Dáma.cz VyVolení Vladko, Regina, Emil: Co dělají finalisté první řady slavné reality show

    VyVolení Vladko, Regina, Emil: Co dělají finalisté první řady slavné reality show

    Dáma.cz Dokonale vyfoukané vlasy: Jak docílit perfektního účesu sama doma?

    Dokonale vyfoukané vlasy: Jak docílit perfektního účesu sama doma?

    Ženy.cz 3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    3 trendy svetry, které teď nosí stylové holky na Instagramu

    Maminka.cz Očekávání vs. realita. Kresby mateřství, které pobaví i uklidní! Jedeme v tom všichni

    Očekávání vs. realita. Kresby mateřství, které pobaví i uklidní! Jedeme v tom všichni

    Reflex.cz Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    Nežíkejte to! Říct to ale musíme: Babiš dostal vakcínu jako předvolební trumf, ale opět selhává

    E15.cz Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Malý Londýn, včetně virtuálního Davida Beckhama. V Macau se otevírá kopie britské metropole

    Abecedazahrady Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Málo prostoru v kuchyni? Nevadí! Inspirujte se, jak si zařídit dokonalou kuchyň

    Další doporučené recepty:

    Kokosky jako z cukrárny
    Kokosky jako z cukrárny
    Kokosky raz dva
    Kokosky raz dva
    Kokosky s marmeládou
    Kokosky s marmeládou
    Kokosky v košíčcích
    Kokosky v košíčcích
    Kokosky ze Salka
    Kokosky ze Salka
    Kokosová bábovka
    Kokosová bábovka
    • Recepty.cz
    • Kokosky se strouhankou
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí