Koblihy z majolky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg hladká mouka
    • 2
      kelímek majonéza
    • 3
      ks žloutek
    • 50
      g droždí
    • 0,3
      l mléko
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička hnědý rum
    • marmeláda
    • tuk na smažení
    • moučkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mléka, cukru a droždí si připravíme kvásek.
2
Ostatní suroviny dáme do mísy a přidáme kvásek.
3
Hodně vypracujeme a dáme kynout.
4
Potom vytvarujeme malé kuličky, které plníme marmeládou a zamotáme (jako ovocné knedlíky).
5
Necháme ještě chvíli kynout a potom smažíme v rozpáleném tuku.
6
Ještě vlažné obalíme v moučkovém cukru.

Komentáře k receptu

  • Milena
    Milena |

    9. 2. 2012 13:51

    Myslim ze majolka staci jedna rum bych pridala.

  • Věra Jirkůvová
    Věra Jirkůvová |

    2. 2. 2007 17:10

    S těmito koblihy zkušenost mám, jenom v mém receptu je polohrubá mouka a majolka jenom jedna. Těsto je pěkné, dobře se zpracovává a koblihy jsou výborné.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    15. 1. 2007 07:30

    No, to jste mi připomněly tento recept, už dlouho jsem buchty s majolkou nedělala, majolka tam funguje místo tuku. Je to fakt moc dobré a vůbec není cítit majolkou. Markétko, klidně to zkuste.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    13. 1. 2007 20:38

    dnes jsem udělala místo koblih koláč s majolkou-výborný..v pondělí bude v receptech:o))

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    12. 1. 2007 17:00

    Koblihy s majolkou děláme jak s náplní, tak i bez náplně / samotné mi možná chutnají víc/. Majolku v nich nepoznáte. Ale druhý den to podle mne už není ono. Čerstvé jsou opravdu velmi jedlé.

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    12. 1. 2007 13:18

    děkuji moc za vaše odpovědi a jak to tak vypadá v sobotu se do toho pustím udělám půl s mojolkou a půl bez,znáte to,kdyby náhodou:o)))aby rodina nebyla naštvaná že není odpoledne co zakousnout:o)))

  • Zuzana Šindlerová
    Zuzana Šindlerová |

    12. 1. 2007 12:39

    Markétko, myslím, že majolku tam vůbec nepoznáte. Dělám s úspěchem doma Majonézovou buchtu i svatební koláčky s majolkou, jsou lehoučké a vláčné, buchta není suchá. Tenhle receptík určitě vyzkouším.

  • Di
    Di |

    12. 1. 2007 12:29

    Koblihy s majolkou neznám, ale manželova maminka dává majolku do kynutého těsta na buchty. Znát to rozhodně není a buchty jsou vynikající. Manžel ovšem tvrdí, že pro něj těžko stravitelné. Se smaženými koblihami bude ta stravitelnost asi o něco horší.

  • Marie Horáková
    Marie Horáková |

    12. 1. 2007 12:28

    Markéto koblihy jsem sice nedělala, ale buchty peču jedině s majolkou a není tam cítit v žádném případě, tak tady asi taky nebude.

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    12. 1. 2007 12:24

    Markéto, jdi do toho. Znám je a jsou dobré. Mám i recept na majolkové koláčky a jsou také výborné. Mě připadá, že majolka tam není znát, ale třeba máme každá jiný nosánek...o)))

  • englicka marketa
    englicka marketa |

    12. 1. 2007 12:17

    zajímalo by mě jestli máte někdo zkušenost s těmito koblihami už dlouho sbírám odahu udělat je ale nevím jaké jsou na chuť.jestli tam je znát ta majolka.