Kanadská játra

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Pastis

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vepřová játra nebo telecí
    • 0,5
      ks pórek
    • 100
      ml javorový sirup kanadský
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 1
      špetka pálivá paprika
    • cayenský pepř nebo černý
    • tuk
    • voda nebo vývaru - trochu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V hlubší pánvi (ideální je wok) dáme pórek na tuku změknout a po minutě ho posypeme cukrem, aby trochu zkaramelizoval. Mezitím nakrájíme játra na nudličky. (Necháme-li je 15 minut předtím v mrazáku, trochu ztunou a lépe se krájí). Nudličky přidáme k pórku a za stálého míchání restujeme 1-2 minuty. Zalijeme sirupem, přidáme ostré koření a znovu mícháme jednu minutu až se všechno spojí. Teprve pak osolíme.
2
Podáváme s rýží.
3
I když to zní neobvykle, sladký sirup spojený s ostrým kořením je novou chuťovou zkušeností.

Komentáře k receptu

  • Jindřiška Cabalová
    Jindřiška Cabalová |

    15. 5. 2007 10:14

    Dceři a synovi to velmi chutnalo, ale pro nás starší možná trochu netradiční chuť.

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    6. 10. 2006 17:28

    ahoj, to ma super nazev tenhle recept, a je to dobry, pouzivame maple sirup hodne, jen ti kanadani moc na jatra nejsou, velka vetsina z nich se stiti skoro vsech vnitrnosti