Joskovo masíčko

moje hodnocení:

4,7

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • zelená paprika
    • rajčata
    • sůl
    • pepř mletý
    • sádlo
    • pivo
    • vepřové maso krkovička

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jak velká kupka masa, tak velká kupa pokrájené cibule, paprik a rajčat. Krkovička se pokrájí na přibližně na 4 cm silné plátky, osolí, opepří a dá se do pekáčku na rozpuštěné sádlo. Rychle se opeče, aby se maso zatáhlo. Pak se přidá cibule, papriky a rajčata. Dá se do trouby péci. Po chvilce se podleje pivem a nechá se péct do měkka. Během pečení se podlévá vodou i pivem jen tak, aby se maso a zelenina nepřipálila. Na konci pečení by měla být zelenina rozhňaňaná na takový hustý sos a maso pěkně měkké, aby se rozpadalo. Takže nepospíchat. Pěkně pomalu.
2
Podává se s chlebem. Nejlepší je, když se maso může dělat venku na zahradním ohništi. To je pak pohádka na večerní posezení s přáteli. Na zapití je nejlepší pivo. Kdo chce může dát i jiné koření třeba chilli, pálivou papriku atd., to už podle chuti.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.