Ježci z nepečeného těsta

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 30 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g sladké mandle
    • 100
      g dětské piškoty
    • 70
      g moučkový cukr
    • 80
      g máslo
    • 3
      lžička kakao
    • 20
      g ztužený tuk
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 20
      ks hořké mandle
    • 3
      lžíce čokoládová rýže

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pomleté mandle a dětské piškoty, prosátý cukr s kakaem a nakrájené změklé máslo spolu smícháme a vypracujeme hmotu, kterou dáme přibližně na 40 minut do chladničky.
2
Ze ztuhlé směsi děláme kuličky a na jedné straně vytvarujeme čumáček.
3
Do vodní lázně postavíme menší nádobku, do které dáme rozehřát tuk a rozlámanou čokoládu. Po rozpuštění polevu vymícháme dohladka a mašlovačkou vymodelované ježky potřeme.
4
Polovinu ježků posypeme čokoládovou rýží, přičemž dáváme pozor a sypeme či obalujeme, ještě než poleva zatuhne, aby se čokoládová rýže přichytila.
5
Do druhé poloviny po částečném zatuhnutí polevy napícháme nudličky mandlí a dáme na chladné místo ztuhnout.
6
Tento druh cukroví děláme naposledy, protože obsahuje syrové máslo, které by mohlo žluknout.
7
Indegrience jsou na 30 kousků.

Komentáře k receptu

  • Katka
    Katka |

    14. 12. 2011 14:24

    Udělala jsem těsto přesně podle návodu, ale vůbec nedrží pohromadě. O tom, že bych z něj někdy vytvarovala ježky si můžu nechat jen zdát..škoda, jinak je těsto samo o sobě moc dobré..