Jehněčí žebírka na majoránce

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg jehněčí maso žebírka
    • 1
      ks cibule
    • 0,3
      kg kořenová zelenina
    • olej
    • sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka 1-2
    • pepř mletý
    • 0,5
      l vývar
    • 3
      stroužek česnek 2-3
    • majoránka
    • 1
      dl smetana nebo jogurt
    • 0,8
      kg brambory
    • petrželová nať zelená

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žebírka nasekáme na kousky, opereme, krátce orestujeme, přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, celer a petržel, na kostičky nakrájenou cibuli a zalijeme vývarem. Dusíme. Zbylou cibuli nakrájíme, necháme zesklovatět, přidáme rozetřený česnek se solí, zasypeme hladkou moukou na jíšku, zalijeme zbytkem vývaru, přidáme majoránku a povaříme. Maso vyndáme, zeleninu rozmixujeme a přidáme do omáčky. Na závěr přilijeme smetanu nebo jogurt, promícháme a povaříme. Dochutíme solí a pepřem.
2
Vyjmuté maso dáme na předehřáté talíře, přidáme vařené brambory, přelijeme omáčkou a dozdobíme petrželkou

Komentáře k receptu

  • Lidka
    Lidka |

    7. 11. 2011 17:55

    Je to výborný recept děláme již mnoho let, :-P ale bez smetany, protože jehněčí má specifickou chuť a ta by ji pozmněnila. Přidáme do omáčky kousek masoxu a zeleniny o něco méně.Jinak se může použít i jehněčí krk nebo hrudí.