Jedlé pexeso

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: 10 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek cizrna předem namočená a uvařená (nebo 2 plechovky nakládané, slité)
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibule najemno nakrájená
    • 2
      lžíce pasta tahini
    • citronová šťáva z 1 citronu
    • toastový chléb bílý a tmavý
    • řasa wakame namočená (popř. řasa nori)
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ještě teplou cizrnu rozmixujte, případně pomelte na masovém mlýnku. Na olivovém oleji osmažte cibulku dozlatova, nechte ji vychladnout a přimíchejte tahini. Pomazánku ochuťte solí a pár kapkami citronu. Pomazánku mažte na bílý a tmavý toastový chléb. Oba pokrájejte do tvaru čtverce. Chlebíčky pak potřete pomazánkou. Řasu wakame namočte přibližně na půl hodiny do vody a poté z ní vykrajujte nebo vystřihujte nůžkami různé tvary po dvou kusech. Zdobte jimi toasty.

Komentáře k receptu

  • Milena
    Milena |

    27. 4. 2013 22:55

    Vypadá to zajímavě, ale jestli mě paměť neklame, pexeso jsme hrávali s otočenými obrázky dolů. Je to reálné.

  • Anonymous
    Anonymous |

    29. 7. 2012 11:10

    nejoblibenejsi recept meho mimiska, hned po pivni polevce <3

  • natalie roglova
    natalie roglova |

    31. 1. 2012 21:03

    ahoj natalko posilam pusku <3

Další doporučené recepty: