Jablkový koláč s drobenkou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 100 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 900
      g jablko
    • 100
      g máslo
    • 30
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 100
      g hladká mouka
    • 70
      g ovesné vločky
    • 40
      g ořechy
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      lžička jedlá soda
    • sůl
    • 200
      g třtinový cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • zázvor - mletý
    • muškátový oříšek
    • 1
      ks vejce
    • 60
      ml slunečnicový olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka nakrájejte na tenké plátky. Nechte zkaramelizovat se 2 lžícemi másla a moučkovým cukrem. Duste, dokud se nerozvaří na pyré.

RADA: Jak udělat piškot na dort? Podívejte se na video!

2
Troubu zapněte na 160 °C a máslem vymažte dortovou formu. Pevná jablka nakrájejte na tenké měsíčky. Zakápněte citronem a trochou vody. Prosejte mouku s vločkami, ořechy, práškem do pečiva, sodou, solí, cukrem a kořením.

RADA: Jak poznat opravdové máslo?

3
Uprostřed udělejte důlek, přidejte vejce, olej a pyré a zadělejte těsto. To nalijte do formy. Pečte asi 30 minut, dokud není střed na povrchu pevný. Na koláč narovnejte jablka, poklaďte šupinkami ze zbylého másla, posypte cukrem a pečte 30–35 minut dozlatova.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: