Jablkový koláč podle A. Girardotové

moje hodnocení:

2,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 120
      g hera
    • 1
      ks vejce
    • 180
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      dl voda
  • Náplň
    • 1
      kg jablka
    • 2
      ks vejce
    • 70
      g cukr
    • 1
      dl mléko
    • 1
      dl šlehačka
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vypracujeme těsto, necháme odpočinout v lednici. Mezitím nakrájíme jablka na větší kousky. Těsto vyválíme a vpravíme do dortové formy tak, aby mělo zvedlé okraje. Dáme zapéct asi na 20 minut.
2
Zatím připravíme náplň - rozšleháme vejce s cukrem, mlékem, šlehačkou i vanilkovým cukrem. Vlijeme na předpečené těsto, poklademe kousky jablek a dopečeme 10-15 minut.

Komentáře k receptu

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    16. 11. 2006 23:29

    S cestom sa mi pracovalo hrozne, ale chyba bola moja pouzila som zle maslo.A do naplne som dala lyzicu pudingu takze to drzalo,ale urcite uz nebudem opakovat.Cesta je vela do dortovej formy, alebo spravit mriezku navrchu.

  • Jarka
    Jarka |

    16. 11. 2006 08:41

    Taky jsem zkusila, taky se nezdařil! Z těsta byla placka, náplň byla řídká, z formy mi vytekla...Už se to někomu povedlo?

  • Jana
    Jana |

    31. 10. 2006 08:02

    Zkusila jsem tento koláč upéct. Myslím, že do dortové formy je ho moc, přes velmi dlouhé pečení se mi neupekl, takže skončil v koši. Škoda, zase tak levná záležitost to nebyla.