Jablečný koláč V.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ivka6

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g jablka
    • citronová šťáva
    • 160
      g máslo
    • 125
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce mléko 1-2
    • tuk a práškový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme části jader a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme citrónovou šťávou. V pánvi rozpustíme 3 lžíce másla a plátky jablek na něm krátce do zlatova opečeme. Vyjmeme je a necháme vychladnout. V misce rozšleháme ručním šlehačem zbytek másla. Postupně přidáváme cukr, sůl, vanilkový cukr a citrónovou kůru. Po jednom přidáváme vejce a dobře je zašleháme. Troubu mezitím předehřejeme na 200 °C. Smícháme mouku s kypřícím práškem a mlékem a vmícháme do vajec, až získáme tuhé těsto. Koláčovou formu vymažeme tukem, do ní nalejeme těsto a špachtlí je zhora urovnáme. Plátky jablek klademe na povrch tak, aby se částečně překrývaly. V troubě pečeme 40-50 minut. Koláč vyjmeme z trouby, necháme trochu vychladnout na drátěné mřížce a vyjmeme ho z formy. Povrch koláče dobře pocukrujeme a rozkrájíme ho na 12 kousků.
2
Forma s průměrem 26 cm.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: