Jablečná povidla

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      kg jablka Hrubě
    • 1
      kg cukr
    • 0,1
      ocet
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Strouhaná jablíčka smícháme s cukrem, octem a skořicí, necháme 24 hodin uležet. Vaříme do hustoty povidel a horké plníme do sklenek. Po uzavření otočíme na 5 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Zdeněk Pohlreich
    Zdeněk Pohlreich |

    16. 8. 2012 21:04

    To neumíš, tak se do toho neser

  • Zdeněk Pohlreich
    Zdeněk Pohlreich |

    16. 8. 2012 21:03

    To určitě stálo za to. Sračka byla tejden..

  • Zdeněk Pohlreich
    Zdeněk Pohlreich |

    16. 8. 2012 21:03

    Tady něco smrdí, asi to bude samochvála..

  • Zdeněk Pohlreich
    Zdeněk Pohlreich |

    16. 8. 2012 21:02

    tyvole, co to děláte za sračky?...

  • Jana Podolská
    Jana Podolská |

    15. 9. 2009 06:42

    No u nás děláme povidla ze všeho co je po ruce, bez cukru a veškerého koření, to se přidává až do plnky. A je pravda, že hrušková povidla se dělají nejhůř - z velké hromady hrušek jsou 3 sklenky, ale zase u nás chutnají nejvíc.

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    9. 9. 2009 11:11

    Holky, dělám i hruškové povidla - jsou výborné !!.Recept přesně jak je uvedeno, jen nedávám skořici. Ta se může dát až když povidla používáte k plnění. A povidla peču v troubě, myslím že je tu už o tom psáno, nejdříve nechám přikryté a až se začnou dělat, odkryju, stlumím na minimum a peču třeba celé dopoledne, míchám tak jednou za půl až hodinu. Neprskají při pečení a jsou zkrátka mňam. A u nás opravdu jdou nejvíce na odbyt ty hruškové.

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    8. 9. 2009 09:29

    Je pravda, že jsem místo jablečné přesnídávky dělala hruškovou. A místo 1 pudinku jsem dala 2, ale stálo to zato.

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    7. 9. 2009 15:26

    Je vidět že člověk zapomíná :-))))) Tak Sylvo prej je to dobrý řekla autorka :-))) to jsem se zase nachytala :-))) no je to dost dlouho co jsem vyráběla ty hruškový povidla ale aspoň si pamatuju že to hrozně blbě houstlo.... :-(

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    7. 9. 2009 15:07

    Z hrušek jsem nezkoušela povidla, ale když jsem míchala hrušky s jablky jako na marmeládu bylo to řidší tak nevím, nevím jak by to dopadlo ? Hrušky mají více šťavy dle méno názoru.

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    7. 9. 2009 13:09

    Nejsem autorka receptu, ale tak nějak si myslím, že by to šlo i z hrušek-není, co pokazit, zkuste to, třeba budete mít nový recept!

  • Sylva P.
    Sylva P. |

    7. 9. 2009 09:38

    Nešlo by použít hrušky?

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    4. 9. 2009 11:52

    Já nechávám slupku kvůli vláknině, ale je to možné ajtak i onak :-))

  • marie nezlakova
    marie nezlakova |

    4. 9. 2009 10:50

    Jablečná povidla dělám každoročně.Jablka loupu,chutná nám to víc.

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    4. 9. 2009 10:22

    Jano i se slupkou, pokud je zdravá :-)

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    4. 9. 2009 09:41

    To vypadá dobře! Jablíčka se oloupají, nebo to strouháme i se slupkou?