• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Italské špagety na česneku
    Napište svůj komentář k receptu

    Italské špagety na česneku

    autor: Ladia
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Italské špagety na česneku
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 400
        g špagety
      • sůl
      • olivový olej
      • 6
        stroužek česnek
      • 1
        ks feferonka
      • petrželka

    Postup přípravy receptu

    1
    Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody, přidáme trochu oleje, aby se neslepovaly. Na oleji osmahneme utřený česnek a nasekanou feferonku (pouze chvíli, aby česnek neztmavl). Podle chuti přisolíme a rozdělíme na porce špaget. Nakonec posypeme sekanou petrželkou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Kuře na česneku

    Kuře na česneku

    Krevety na česneku

    Krevety na česneku

    Vepřové na česneku

    Vepřové na česneku

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Mirka P.
      Mirka P. | 5. 2. 2009 21:14

      Moc jsme si pochutnali, bylo to výborné!

    • Jitka Bublová
      Jitka Bublová | 10. 9. 2008 13:12

      Pro Ondru: zkuste vyzkoušet "Smetanové těstoviny s nivou a brokolicí" z tohoto webu, nebo jen uvařit klasicky těstoviny, v hrnečku smíchat trochu oleje (nejlepší olivovoý, ale není nutné), utřený česnek, trošku oregana (lze použít místo oregana i obyčejnou majoránku), smíchat s uvařenými těstovinami a navrch posypat nastrouhanou nivou, na talíři už si promíchá každý sám. Určitě to není originální italský recept, ale je to rychlé a opravdu dobré.

    • ondra p
      ondra p | 9. 9. 2008 07:34

      Nema tu prosim nekdo par receptu na na italske tesvoniny. I talove maji nekolik set zpusobu jak pripravit testoviny a tady je toho opravdu jen par a kdyz uz neco najdu tak je v tom kecup....

    • Vera Sacripanti
      Vera Sacripanti | 19. 8. 2008 16:31

      Ja tam oleje davam od oka,1/4 litru je opravdu moc.Jinak k pizze,ja ji doma nedelam vubec.Ta nejlepsi je z pizzerie pecena v peci rozhavene drevem.A ty preplacanejsi jsem si nikdy nedala.Miluju zeleninovou.Pane Oldrichu,mela jsem ve chvili kdy jsem psala komentar na mysli Spaghetti alla carbonara - asi jsem bylo v tu chvili nejak mimo...

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 19. 8. 2008 12:58

      Asi se jedná o překlep. Já bych použil i česneku méně, nakrájeného na plátky a na oleji osmaženého méně než dozlatova, z oleje odstranit (i když já mám tyto "čipsy" rád). Olej má jemně vonět, klidně po tomto jídle můžete jít do tanečních... Obecně Italové mají k těstovinám menší spotřebu omáček. Snad proto, že obvykle je to jídlo před hlavním chodem, kdežto v našich zeměpisných šířkách je to zhusta jídlo hlavní. Proti gustu... No a pizza "po našom"? Čím přeplácanější, tím lepší...(teď to nejspíš schytám!)

    • ondra p
      ondra p | 19. 8. 2008 11:44

      jenom se chci zeptat neni 1/4 litru oleje tochu moc?

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 19. 8. 2008 09:39

      Paní Vera, děkuji! Začínal jsem pochybovat že jsem kdy žil v Itálii...

    • Vera Sacripanti
      Vera Sacripanti | 19. 8. 2008 07:08

      OPs,pardon,spletla jsem si recept,myslela jsem,ze mluvite o spaghetti alla carbonara...Tak na cesnekovy spaghetti se nedava.Hlavne se na zadny nedava kecup - v cechach je to bezny.Muj bracha se to odnaucil a ted nechape jak si kecupem mohl nicit chut.

    • Vera Sacripanti
      Vera Sacripanti | 17. 8. 2008 17:46

      Tak se pridam do diskuze,ziju v Italii uz pres 20 let a na tyto spaghetti se parmazan dava.Vetsinou kam se nedava parmazan je na testoviny s rybi omackou.

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 24. 7. 2008 23:09

      Máme pravdu všichni,opět důkaz,že 1 recept a desítky variací a který je ten správný?Dovolím si překopírovat webovky s tímhle receptem a jestli sýr ano či ne.Ale opravdu jsou různé a vypadají výýborně:http://birdie.porcus.cz/item/italske-spagety – sýr ano, http://recepty.gastronews.cz/testoviny/italske-spagety-na-cesneku – sýr ne a recept přesně týžhttp://recepty.mraveniste.cz/detail.php?detailrecept=375 – sýr ne a trochu jinakitalska_kuchyne_je_razena_po_celem_svete_mezi_nejoblibenejsi_.html -sýr ano a I trošku jinak atd, takže ať sitam ten sýr dáme nebo ne,vždy si pochutnáme :-)))já si ho tam dám a jinak dobrou noc Laďka

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 24. 7. 2008 22:15

      Máte pravdu. Částečně. Toto je jeden z nemnoha které znám, kam se sýr nedává. Nerad bych tu rozpoutal debatu podobnou té o vepřové roštěné. Pokud chcete, založte nové tema na DIKUZE

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 24. 7. 2008 22:13

      Máte pravdu. Částečně. Toto je jeden z nemnoha receptů které znám, kam se sýr nedává. Nerad bych tu rozpoutal debatu podobnou té o vepřové roštěné. Pokud chcete, založte nové tema na DIKUZE

    • Jana Remková
      Jana Remková | 24. 7. 2008 20:53

      Na špagety se sýr dával odjakživa,aspoň pokud vím.Tak jsme se dočkali i výuky pravopisu....

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 24. 7. 2008 20:13

      bahija.blog.cz/0705/samochvala-smrdi

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 24. 7. 2008 19:58

      Já bych panu Macháčkovi I panu Oldřichovi oponoval:právě česká fantazie z nás dělá mistry!!!!!

    • ladislava staffenová
      ladislava staffenová | 24. 7. 2008 19:58

      Já bych panu Macháčkovi I panu Oldřichovi oponoval:právě česká fantazie z nás dělá mistry!!!!!

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 24. 7. 2008 19:55

      Pane Macháčku, máte 110%ní pravdu! Ale na této frontě nemůžeme nikdy vyhrát!!!

    • Marcela Fraňková Fraňková
      Marcela Fraňková Fraňková | 24. 7. 2008 17:55

      Je mi líto, Macháčku, ale ani já s tebou nemůžu souhlasit... Asi jsi nikdy nezkoušel nadrobit do těchhle těstovin nivu, což? To bys totiž tohle NIKDY OPRAVDU nikdy nemohl napsat :o) Ať žije česká fantazie..:o)

    • Martina Horklová
      Martina Horklová | 18. 11. 2007 19:55

      Musím říct, že jsem tomuhle receptu moc nevěřila, zdálo se mi to až moc jednoduché - ale uvařila jsme a fakt fantastické !!!!!!!!!!!!! Nedala jsem tolik oleje a tolik česneku a posypala jsem to obyčejným Eidamem - opravdu super špagety, jednoduché, chuťově takové vyrovnané, mňam !!!!

    • cuoco
      cuoco | 15. 9. 2007 21:37

      Ahoj, pokud muzu radit (pracuju v Italii v jednom velkem hotelu v kuchyni) 6 stroucku je moc a netre se-pouze nakrajet na kousky.Na panvicku dat olej-mnozstvi podle toho, jak kdo se citi :O), nechat jen na malem ohni, pridat peperoncino a cesnek. Nechat chvili na ohni, aby se smes ohrala a pak pridat na panvicku uvarene spagety-promichat a na talir pak pomoci klesti prenest spagety a olejem se muze nebo nemusi polit spagety na taliri. Sul a jeste ctyrbarevny pepr podle chuti - BUON APPETITO :O)P.S. parmezan se na tento druh spaget podle kucharek nedava

    • Martina Wiewiorková
      Martina Wiewiorková | 14. 7. 2007 14:51

      Náhodou,recept je super,oleje sice dávám podstatně méně,ale je to chutný italský recept.Mám pocit,že Češi si to musí neustále něčím vylepšovat,aby alespoň něčím dodali zbytečné kalorie.Mně to takhle rozhodně stačí,italská kuchyně je o lehkosti a jednoduchosti.

    • Branca
      Branca | 20. 6. 2007 14:05

      Neni špatná trocha srouhanky, ta pěkně nasákne ten olej, hehe...

    • Di
      Di | 30. 5. 2007 21:51

      Náhodou svíčková z vepřového masa je super!! Říká se jí hamburská pečeně. A nepíše se nejvěčí, ale největší - to je možná horší prohřešek než dávat na špagety sýr. V pravopise se totiž fantazie moc neuplatní.

    • marks
      marks | 30. 5. 2007 18:18

      Macháčku kecáš. Aglio e olio /e peperoncino/ se jí se sýrem i bez. Záleží na hospodě ve který si to dáváš. Většinou ten sýr /parmazán/ bývá velmi jemně strouhaný a kapary bývají - tedy v Římě - opravdu jen výjimečně...A na závěr dodám, že nejhorší kuchař je právě ten bez fantazie a je úplně jedno jestli je zrovna Čech :-)

    • Radek Wluka
      Radek Wluka | 6. 3. 2007 07:13

      Velmi dobry pokrm n veceri.Italskou kuchyn zboznuju

    • Anonym
      Anonym | 11. 1. 2007 22:28

      K čemu ten snídaňový hrnek oleje? Kvalitní italské špagety se přece nelepí! A jinak: nudle s česnekem a feferonkou (plavoucí v oleji - brrr)? Snad bych k tomu přidala aspoň trochu rajčátek, nebo paprik, nebo obojího. Nebo jinou zeleninku.

    • Nee
      Nee | 11. 1. 2007 16:32

      No jakože fakt nic moc.... asi nejsem uzpusobena na italska jidla

    • Vlastislav Macháček
      Vlastislav Macháček | 31. 7. 2006 18:52

      Nazdar lidičky,tady jde o klasický italský recept "Aglio, olio, peperoncino - teda česnek, olej, feferonka. Někde se k tomu přidávají propláchnuté kapary. NIKDY OPRAVDU nikdy sýr.To je to samé, jako kdyby ital dělal svíčkovou z vepřového masa. Víte co je nejvěčí nepřítel českých kuchařů ? Jejich vlastni fantazie.

    • Anonym
      Anonym | 11. 4. 2006 14:29

      Doporučila bych místo feferonky 2 chilli papričky a se solí přidat vegetu, potom to nemá chybu a samozřejmě posypat parmasanem!!!!!!!

    • Anonym
      Anonym | 28. 3. 2006 19:26

      Nevim teda co vám na tom tak chutná. Nic moc. Moc oleje.

    • Míla Kořínková
      Míla Kořínková | 29. 8. 2005 13:26

      No, já tedy nevím - 1/4 l oleje,to je snídaňový hrnek, není to trochu moc - nejde o překlep ?

    • Michaela Točíková
      Michaela Točíková | 29. 8. 2005 10:20

      Fakt je to hrozně dobrý... :) Nakonec hodně sýra a trošku víc feferonek. ;)

    • ANETKA
      ANETKA | 16. 8. 2005 12:31

      SUPER!!!!!!Doporučuji!!!!!!!!ANETKA:))

    • Simona Krejčová
      Simona Krejčová | 1. 7. 2005 22:28

      Doporucuji pridat bazalku a cherry rajcatka. Je to vynikajici!

    • Handula Cizkova
      Handula Cizkova | 3. 7. 2004 11:40

      Super! jen bych mozna jeste pridala k cesneku a feferonce par nakrajenych oliv a posypala parmasanem.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Těstoviny & rizota
    Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Itálie Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Feferonka Olivový olej Petrželka Špagety Sůl
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Víkendová omeleta

    Víkendová omeleta

    Vynikající zapečené palačinky

    Vynikající zapečené palačinky

    Poctivá zelňačka

    Poctivá zelňačka

    Bublanina s rybízem

    Bublanina s rybízem

    Excelentní zážitek

    Excelentní zážitek

    Nakládané řízky

    Nakládané řízky

    Fazolová polévka mňam

    Fazolová polévka mňam

    Sýrová polévka V.

    Sýrová polévka V.

    Vylepšené rafaello řezy

    Vylepšené rafaello řezy

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    24
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    23
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    22
    Palačinky
    Palačinky
    21
    Tvarohové knedlíky s jahodami
    Tvarohové knedlíky s…
    20
    Míša řezy
    Míša řezy

    Zajímavé články

    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…

    Sledujte nás

    AHA.cz Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    AHA.cz Dagmar Havlová (68): FOTKY, KTERÉ NIKDO NEČEKAL!

    Dagmar Havlová (68): FOTKY, KTERÉ NIKDO NEČEKAL!

    AHA.cz Deník Aha! 15.4.2021

    Deník Aha! 15.4.2021

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Maminka.cz Být tátou holčičky dá zabrat. Podívejte se na fotky, co všechno musí muži vytrpět

    Být tátou holčičky dá zabrat. Podívejte se na fotky, co všechno musí muži vytrpět

    Reflex.cz Vladimír Pikora: Česko jako Stanfordský experiment. Vláda degeneruje a snaží se nás převychovat

    Vladimír Pikora: Česko jako Stanfordský experiment. Vláda degeneruje a snaží se nás převychovat

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    • Recepty.cz
    • Italské špagety na česneku
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí