Hustá pórková polévka

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: zajajana

Suroviny

Vložit do nákupu
    • máslo
    • hladká mouka
    • česnek
    • masox
    • vegeta
    • muškátový oříšek
    • vejce
    • mléko
    • 1
      ks pórek nebo dva malé
    • rohlík na osmažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pórek nakrájíme na kolečka, do hrnce dáme rozpustit máslo, na něm osmahneme pórek, zaprášíme hladkou moukou a znovu osmahneme. Zalijeme studenou vodou a rozšleháme, aby se neudělaly žmolky. Za stálého míchání přivedeme k varu, přidáme kostku masoxu a prolisovaný stroužek česneku. Česnek podle chuti, jeden, či dva stroužky. Vaříme asi 15-20 minut.
2
Po uvaření polévu rozmixujeme, dochutíme vegetou, znovu přivedeme k varu a do vařící zamícháme vejce rozšlehané v troše mléka. Kdo chce, může si polévku zjemnit mlékem nebo smetanou.
3
Podáváme s rohlíkem nakrájeným na kostičky a opraženým v mikrovlnné troubě nebo osmaženým na másle.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • bobo.cky
    bobo.cky |

    14. 12. 2013 12:50

    Moc jsme si všichni pochutnali! Dík... :-)

  • deputa madre
    deputa madre |

    11. 4. 2013 16:14

    Ja misto masla pouzil sadlo...,jinak dle receptu a polevka je vynikajici ;-)

  • klaribo
    klaribo |

    19. 2. 2013 09:35

    Recept odpovídá, polévka je výtečná :) ;-) děkuji

  • ZdenkaDv
    ZdenkaDv |

    30. 8. 2012 19:07

    Držela jsem se receptu, všeho přiměřeně ;-) Výborná, zase se k ní časem vrátím.

  • Martinka
    Martinka |

    6. 2. 2008 15:16

    Ahoj, jsem nejhorší kuchařka na světě, ale dokázala jsem na základě tohoto receptu experimentovat a výsledek je super. Mám tam všechno 2x, nemám tam muškátový oříšek ani rohlík, místo porku brokolici a těšim se na verdikt mého nejpřísnějšího porotce-přítele.

  • Anonym
    Anonym |

    9. 3. 2007 13:21

    Zní to dobře. Určitě vyzkouším.

  • Jana Zajíčková
    Jana Zajíčková |

    9. 3. 2007 12:16

    Pro barču.Rohlík nakrájím na kostičky, dám do plastové misky a na 75% výkonu asi 30 vteřin be přiklopení ohřívám. Pak obsah misky protřebu do schladnutí. Pokud jsou kostky ještě měkké, opakuji to tak dlouho, dokud kostky nejsou křupavé. Žádný tuk nepoužívám, ale dá se tam nakonec přidat máslo a kostky znovu protřepat. To třepání je důležité, jinak se vám kostičky slepí. Vyzkoušela jsem to jednou z lenosti a od té doby to tak dělám pořád :-)

  • barča
    barča |

    9. 3. 2007 11:00

    Dotaz na opražené kostky rohlíku v mikrovlnce. Můžete prosím trochu popsat jak to děláte? díky