Hruškový džem

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks grapefruit
    • 600
      g cukr krupice
    • 120
      g vlašské ořechy
    • 600
      g hrušky s dužinou
    • 0,5
      g pomeranč bez kůry
    • citron bez kůry
    • 120
      g rozinky světlé

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Umeleme hrušky, pomeranč a citron, potom vmícháme cukr a necháme přes noc uležet. Druhý den se směs 40-50 minut povaří a potom se přidají vlašské ořechy a rozinky. Znovu se 5 minut povaří.
2
Výsledkem je kulinářský skvost.

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    1. 9. 2007 08:13

    Džem je velice dobrý, jen nevím, jak ho využít. Jak píše Lenčí, skvělý na mlsání, než džem na chleba.

  • Lenčí
    Lenčí |

    31. 8. 2007 16:58

    recept je výborný. Ale řekla bych, že je to spíše sladká omáčka, skvělá na mlsání, než džem na chleba.

  • Hana
    Hana |

    9. 8. 2007 13:29

    vyzkoušel jste, prosím, někdo tento džem? Můžete doporučit??

  • Zdenka K
    Zdenka K |

    19. 1. 2007 16:35

    Díky, ve sklepě mi přezrávají hrušky z loňské úrody a tak mám nový netradiční recept od vás