Tvarohovec

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Vlastina

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 3
      ks vejce
    • 380
      g měkký tvaroh
    • 0,3
      l moučkový cukr
    • 50
      g tuk + na vymazání formy
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,3
      l polohrubá mouka + na vysypání formy
    • 200
      g kandované ovoce Sekané (sušené)
    • rozinky
    • nasekané ořechy Nebo mandle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce, tvaroh, cukr a máslo utřeme v míse nebo v elektrickém robotu. Přidáme ovoce, rozinky, oříšky apod. podle chuti a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Menší pekáček nebo dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, nalijeme do formy těsto a pečeme zvolna cca při 160 °C asi 3/4 hodiny.
2
Po upečení necháme vychladnout a potom teprve krájíme na řezy a cukrujeme. Moučník je vláčný a trvanilvý. Před podáváním můžeme zdobit šlehačkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • pippiva
    pippiva |

    17. 5. 2011 14:18

    Krasne vlacny moucnik, nemela jsem polohrubou mouku a tak jsem smichala hladkou a hrubou. Take jsem pridala velkeho panaka rumu na vuni. Vyborne ! :-*

  • Mirka Sochova
    Mirka Sochova |

    3. 10. 2008 08:02

    Průměr,z tvarohu se dají upéct chutnější moučníky.

  • Lenka Statková
    Lenka Statková |

    2. 10. 2008 12:41

    Vůbec se mi to nepovedlo. Těsto bylo příšerně husté, navíc jsem to dala do moc malého pekáčku... Takže veprostřed vysoké a celkově neforemné. Chuťově to připomínalo tvarohovou bábovku. Kuchařka ze mě bohužel asi nikdy nebude. Ach jo.

  • Dana Minaříková
    Dana Minaříková |

    21. 9. 2008 15:54

    není to špatné, je to rychlé, ale moc mne to nenadchlo, jsou lepší recepty

  • Daizy *
    Daizy * |

    22. 7. 2008 11:38

    Těch 200 g rozinek, oříšků,...je myšleno dohromady? tedy dohromady jakékoliv směsi co máme rádi? A tvaroh může být i vaničkový nebo jen ten "z papíru" ?

  • Jana Vencková
    Jana Vencková |

    4. 7. 2008 16:15

    Bezva recept, děkuju! Zkoušela jsem o víkendu, je opravdu vláčný, dobrý - nemáme rádi suché, dusivé buchty, tahle je přesný opak.dala jsem mandle a kandované ovoce, rozinky.. a spotřebovala jsem i zakysanou smetanu - s tvarohem půl napůl. Koukám, že se na tento recept trochu pozapomnělo, to je škoda!

  • Zapletalka
    Zapletalka |

    11. 10. 2006 18:16

    Hospodyňko, to máte pravdu, také mi její výborné jednoduché recepty chybí

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    9. 10. 2006 08:41

    Je to fantastická tvarohová dobrota. Vynikající recept, jako ostatně všechny od paní Vencové. Je to velká škoda, že pí. Vencová už sem nechodí, její recepty patří k těm nejlepším tady.

  • Jana
    Jana |

    11. 7. 2006 21:16

    Chutove dobry, ubrala bych cukru.

  • Luba
    Luba |

    1. 7. 2006 19:35

    Není moc sladké, je vláčné, chutnalo nám

  • Anina
    Anina |

    18. 6. 2006 20:18

    Máslo,to je myšlený ten tuk. Aspon sem to tak pochopila.

  • Dušan Pikora
    Dušan Pikora |

    16. 6. 2006 10:18

    Nie je mi jasné koľko toho masla. Je to tých uvedených 50g tuku? Díky za radu.

  • Lenča
    Lenča |

    8. 6. 2006 20:01

    Tak jsem pekla.Dala jsem tam sekané ořechy na hrubo.A bylo to moc dobré.Tvarohovec byl dobrý čerstvý,ale skvělý byl na druhý den za studena.To bylo eńo,něńo.

  • Lenča
    Lenča |

    7. 6. 2006 21:08

    Tak ,zítra tenhle recept peču a jsem opravdu zvědavá,Peču skoro každý den a někdy už nevím co.Děti mají rozmlsané jazýčky,takže budou ta nejlepší porota.

  • Anzuli
    Anzuli |

    5. 6. 2006 10:49

    V sobotu odpoledne jsem ho upekla a večer nebyl ani kousíček. Vřele doporučuji.

  • kata kubinkova
    kata kubinkova |

    3. 6. 2006 21:02

    Dneska jsem ho upekla rodině a musím říct, že se po něm jen zaprášilo a zařazuji ho do našich oblíbených moučníků na odpoledne k čaji, protože déle bohužel nevydržel :-)

  • IVO HAVIR
    IVO HAVIR |

    1. 6. 2006 12:49

    ja jsem to zkusil udelat z tvarohu s vanilkou je to 500g baleni a prmdavaji to v intesparu za 40 min budu vedet vysledek. a jeste jsem zmenil mouku dal jsem tretinu sojove odtucnene tretinu klasicke a celozrne ovesne

  • jirka Dolec
    jirka Dolec |

    31. 5. 2006 13:26

    Tvarohovec byl dobý protože ho dělala Janča Koudelková. Doporučujeme

  • Anonym
    Anonym |

    27. 5. 2006 10:57

    Vláčné, dietní, chutné

  • Anonym
    Anonym |

    7. 5. 2006 10:02

    Moc dobrá buchta, málo tučná, málo sladká fajn

  • Hydr0gen
    Hydr0gen |

    24. 4. 2006 15:52

    Vypadá to dobře. Není to už spíš takový tvarohový nákyp?

  • Terka
    Terka |

    14. 4. 2006 10:17

    Mě to moooc chutnalo, přidala jsem tam vše co jsem našla, strouhaná čokoláda,ořechy,rozinky,křížaly...moc dobrý!

  • Luba
    Luba |

    14. 3. 2006 13:10

    Jako buchta mi chutná, ale nevíte někdo jestli nejde z těsta udělat velikonoční beránek??

  • aluša
    aluša |

    14. 3. 2006 07:30

    Vyzkoušela jsem. Chutnalo nám. Je to jednoduché a dobré.

  • XY
    XY |

    3. 3. 2006 21:27

    velmi dobré, vláčné, nepřeslazené :-)

  • Anonym
    Anonym |

    3. 3. 2006 19:32

    Já musím napsat, že nic moc. Dělala jsem přesně podle receptu a škoda surovin.

  • Alina
    Alina |

    2. 3. 2006 15:10

    Do těsta jsem přidala z Vánoc zbylé fíky a datle, moc dobré, vláčné, málo sladké, mňam

  • Karolina Líbalová
    Karolina Líbalová |

    10. 2. 2006 13:59

    Výborné podle Nadi, ovoce v čokoládě nasekané na kousky, moc chutné, vláčné

  • Stanislava Novotná
    Stanislava Novotná |

    8. 10. 2005 20:36

    Výborné, není moc sladké, dlouho vydrží vláčné, pokud se nesní samozřejmě

  • Naďa
    Naďa |

    20. 8. 2005 10:10

    Výborný moučník,jako ostatně vše od pí Vencové!Vylepšila jsem si ho tím,že místo kandovaného ovoce,které jsem doma neměla,jsem přidala pokrájené višně obalené v čokoládě,rozinky v čokoládě a meruňky v jogurtu,které doma mám.Jo a ještě oříšky v čokoládě.Jsou to takové ty dobrůtky,které běžně koupíte v zelenině.A je to výtečné.

  • Aja
    Aja |

    20. 8. 2005 08:46

    Výborný koláč, dá se dělat i s čerstvým ovoce, je vláčný, méně sladký, fajn, díky za takovéhle recepty

  • Alis
    Alis |

    18. 8. 2005 17:03

    SUPER! SUPER!

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    10. 7. 2005 17:22

    tvarohovec upečen s cukrem krupice, sněden,jen se po něm zaprášilo. Díky za rady,při vaření jsem odvážnější v experimentování, při pečení si nechám poradit.. Ne vždy se mi zadaří. Už se ale lepším! díky skvělým receptům na stránkách.

  • Lada Kratochvílová
    Lada Kratochvílová |

    6. 7. 2005 20:53

    výborný koláč :o)

  • tru jhgf
    tru jhgf |

    4. 7. 2005 21:38

    velmi dobré

  • Anonym
    Anonym |

    4. 7. 2005 14:12

    Pro Vlaďku: Zaměnit pro jde, problém byste měla jen tam, kde by neměly krystalky čas se rozpustit, což není případ tohoto receptu. Opačně by to bylo horší - třeba v piškotu bych si nikdy netroufla dát moučkový cukr místo krupice (někdo dává i krystal).

  • Hanka
    Hanka |

    3. 7. 2005 01:16

    Pro Vlaďku: cukr do těsta je jedno jaký,do krému raději moučkový.

  • Anonym
    Anonym |

    29. 6. 2005 19:35

    Kandované ovoce nemáme rádi, tak jsem dala směs sekaných ořechů a mandlí a půlku těsta jsem obarvila kakaem. Žúžo

  • Ajka
    Ajka |

    26. 6. 2005 10:26

    Fakt vynikající moučník, jednoduchý, vláčný, málo sladký

  • Fleur
    Fleur |

    25. 6. 2005 20:12

    Moc dobrý koláč, vláčný a není tak sladký, díky za recept, měl úspěch

  • Anonym
    Anonym |

    25. 6. 2005 20:12

    Klidně dejte krupicový cukr, není to na závadu

  • Alena
    Alena |

    21. 6. 2005 06:50

    Pokud se stane, že nemám moučkový cukr dám obyčejný a většinou se nic hroznýho nestane no a pokud máte el.mlýnek na kávu můžete si udělat z krupice moučku.

  • vlaďka
    vlaďka |

    20. 6. 2005 19:41

    Mám otázku pro zkušené hospodyňky. Lze zaměnit v receptech moučkový cukr za krupicový?( někdy mi doma moučkový chybí)Je nějaké obecné pravidlo do kterých moučníků se dává krupice a do kterých moučka? Jaký je ve výsledku rozdál? Díky.

  • Vlasta
    Vlasta |

    20. 6. 2005 17:53

    Pardon, ta informace ohledňe tuku byla pro Radku a ne pro Petru, omlouvám se

  • Vlasta
    Vlasta |

    20. 6. 2005 17:51

    Pro Petru: Hera nebo máslo to je jedno

  • Petra
    Petra |

    20. 6. 2005 15:35

    Vždycky se najde nějaká slepice dámy :o)

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    20. 6. 2005 13:20

    Stalo se Vám něco, Renato?! Koukám, jak blázen na Váš komentář a nechápu... NIKDY jsem nebyla rejpavá. Ten dotaz byl opravdu myšlen jako dotaz a tak je možná lépe nic nekomentovat, když to budou lidi, jako Vy, takhle špatně chápat !

  • Radka
    Radka |

    20. 6. 2005 08:39

    V receptu je napsáno 50g tuku, je tím myšleno máslo? Díky za info..

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    19. 6. 2005 19:24

    P.S. - paní Renato, vůbec mi poznámka paní Jany z VM nepřipadá rejpavá, naopak je to docela logický postřeh.

  • Jana Tichá
    Jana Tichá |

    19. 6. 2005 19:21

    Myslím, že u moučníků, kde jedna z ingrediencí je těžká, např. tvaroh, cuketa, strouhaná jablka a pod., je zbytečné dávat sníh. Vyzkoušela jsem to a je to totéž. Své tam vykoná právě celý kypřicí prášek.

  • renata
    renata |

    18. 6. 2005 22:52

    Pani Jano z VM, mate zase rejpavou? vadi vam, kdyz se nekdo navazi do vaseho receptu 'nej..nej...nej' nebo jak se ten recept jmenoval a sama to delate taky:-(

  • Alina
    Alina |

    18. 6. 2005 11:15

    Vyzkoušela jsem na těsto dát třešně jako na bublaninu a také bylo fajn, hlavně že to je vláčné. Pro Janu z VM si myslím, že je jedno jestli se dá sníh nebo utřou vejce celá, je to takové trochu těžší těsto, tak tam to asi nehraje roli jako třeba u těsta piškotového. No je to jen můj názor...

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    17. 6. 2005 09:51

    Paní Vlasto, není lepší nejprve ušlehat jenom žloutky s curkem a tukem a z bílků našlehat sníh a ten podat dát do těsta? Nebo je to zbytečně složitější a výsledek by byl stejný?!

  • Evík z O
    Evík z O |

    17. 6. 2005 06:55

    Dělali jsme včera.Známe ho pod názvem tvarožník a je opravdu skvělý.Nikdy nezbude ;-))

  • Alina
    Alina |

    26. 5. 2005 16:45

    MŇAM!!! Málo sladké, vynikající

  • Luba
    Luba |

    24. 5. 2005 22:10

    Už jsem dneska vyzkoušela, moc dobrý zákusek. Není moc sladký a je fakt vláčný

  • Janina
    Janina |

    24. 5. 2005 10:59

    Tento recept znám. Děláme ho doma již několik let. Je velmi oblíbený, protože je vláčný a nedrhne v krku. Kdo nezná doporučuji!

Poslední navštívené:

Abecední seznam: