• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Tvarohovec
    Napište svůj komentář k receptu

    Tvarohovec

    autor: Vlastina
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 35
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Tvarohovec
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 3
        ks vejce
      • 380
        g měkký tvaroh
      • 0,25
        l moučkový cukr
      • 50
        g tuk + na vymazání formy
      • 1
        balíček prášek do pečiva
      • 0,25
        l polohrubá mouka + na vysypání formy
      • 200
        g kandované ovoce Sekané (sušené)
      • rozinky
      • nasekané ořechy Nebo mandle

    Postup přípravy receptu

    1
    Vejce, tvaroh, cukr a máslo utřeme v míse nebo v elektrickém robotu. Přidáme ovoce, rozinky, oříšky apod. podle chuti a nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Menší pekáček nebo dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, nalijeme do formy těsto a pečeme zvolna cca při 160 °C asi 3/4 hodiny.
    2
    Po upečení necháme vychladnout a potom teprve krájíme na řezy a cukrujeme. Moučník je vláčný a trvanilvý. Před podáváním můžeme zdobit šlehačkou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Tvarohové placičky

    Tvarohové placičky

    Třešňové knedlíčky z tvarohového těsta

    Třešňové knedlíčky z tvarohového těsta

    Tvarohové karbanátky

    Tvarohové karbanátky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • pippiva
      pippiva | 17. 5. 2011 14:18

      Krasne vlacny moucnik, nemela jsem polohrubou mouku a tak jsem smichala hladkou a hrubou. Take jsem pridala velkeho panaka rumu na vuni. Vyborne ! :-*

    • Mirka Sochova
      Mirka Sochova | 3. 10. 2008 08:02

      Průměr,z tvarohu se dají upéct chutnější moučníky.

    • Lenka Statková
      Lenka Statková | 2. 10. 2008 12:41

      Vůbec se mi to nepovedlo. Těsto bylo příšerně husté, navíc jsem to dala do moc malého pekáčku... Takže veprostřed vysoké a celkově neforemné. Chuťově to připomínalo tvarohovou bábovku. Kuchařka ze mě bohužel asi nikdy nebude. Ach jo.

    • Dana Minaříková
      Dana Minaříková | 21. 9. 2008 15:54

      není to špatné, je to rychlé, ale moc mne to nenadchlo, jsou lepší recepty

    • Daizy *
      Daizy * | 22. 7. 2008 11:38

      Těch 200 g rozinek, oříšků,...je myšleno dohromady? tedy dohromady jakékoliv směsi co máme rádi? A tvaroh může být i vaničkový nebo jen ten "z papíru" ?

    • Jana Vencková
      Jana Vencková | 4. 7. 2008 16:15

      Bezva recept, děkuju! Zkoušela jsem o víkendu, je opravdu vláčný, dobrý - nemáme rádi suché, dusivé buchty, tahle je přesný opak.dala jsem mandle a kandované ovoce, rozinky.. a spotřebovala jsem i zakysanou smetanu - s tvarohem půl napůl. Koukám, že se na tento recept trochu pozapomnělo, to je škoda!

    • Zapletalka
      Zapletalka | 11. 10. 2006 18:16

      Hospodyňko, to máte pravdu, také mi její výborné jednoduché recepty chybí

    • Hospodyňka
      Hospodyňka | 9. 10. 2006 08:41

      Je to fantastická tvarohová dobrota. Vynikající recept, jako ostatně všechny od paní Vencové. Je to velká škoda, že pí. Vencová už sem nechodí, její recepty patří k těm nejlepším tady.

    • Jana
      Jana | 11. 7. 2006 21:16

      Chutove dobry, ubrala bych cukru.

    • Luba
      Luba | 1. 7. 2006 19:35

      Není moc sladké, je vláčné, chutnalo nám

    • Anina
      Anina | 18. 6. 2006 20:18

      Máslo,to je myšlený ten tuk. Aspon sem to tak pochopila.

    • Dušan Pikora
      Dušan Pikora | 16. 6. 2006 10:18

      Nie je mi jasné koľko toho masla. Je to tých uvedených 50g tuku? Díky za radu.

    • Lenča
      Lenča | 8. 6. 2006 20:01

      Tak jsem pekla.Dala jsem tam sekané ořechy na hrubo.A bylo to moc dobré.Tvarohovec byl dobrý čerstvý,ale skvělý byl na druhý den za studena.To bylo eńo,něńo.

    • Lenča
      Lenča | 7. 6. 2006 21:08

      Tak ,zítra tenhle recept peču a jsem opravdu zvědavá,Peču skoro každý den a někdy už nevím co.Děti mají rozmlsané jazýčky,takže budou ta nejlepší porota.

    • Anzuli
      Anzuli | 5. 6. 2006 10:49

      V sobotu odpoledne jsem ho upekla a večer nebyl ani kousíček. Vřele doporučuji.

    • kata kubinkova
      kata kubinkova | 3. 6. 2006 21:02

      Dneska jsem ho upekla rodině a musím říct, že se po něm jen zaprášilo a zařazuji ho do našich oblíbených moučníků na odpoledne k čaji, protože déle bohužel nevydržel :-)

    • IVO HAVIR
      IVO HAVIR | 1. 6. 2006 12:49

      ja jsem to zkusil udelat z tvarohu s vanilkou je to 500g baleni a prmdavaji to v intesparu za 40 min budu vedet vysledek. a jeste jsem zmenil mouku dal jsem tretinu sojove odtucnene tretinu klasicke a celozrne ovesne

    • jirka Dolec
      jirka Dolec | 31. 5. 2006 13:26

      Tvarohovec byl dobý protože ho dělala Janča Koudelková. Doporučujeme

    • Anonym
      Anonym | 27. 5. 2006 10:57

      Vláčné, dietní, chutné

    • Anonym
      Anonym | 7. 5. 2006 10:02

      Moc dobrá buchta, málo tučná, málo sladká fajn

    • Hydr0gen
      Hydr0gen | 24. 4. 2006 15:52

      Vypadá to dobře. Není to už spíš takový tvarohový nákyp?

    • Terka
      Terka | 14. 4. 2006 10:17

      Mě to moooc chutnalo, přidala jsem tam vše co jsem našla, strouhaná čokoláda,ořechy,rozinky,křížaly...moc dobrý!

    • Luba
      Luba | 14. 3. 2006 13:10

      Jako buchta mi chutná, ale nevíte někdo jestli nejde z těsta udělat velikonoční beránek??

    • aluša
      aluša | 14. 3. 2006 07:30

      Vyzkoušela jsem. Chutnalo nám. Je to jednoduché a dobré.

    • XY
      XY | 3. 3. 2006 21:27

      velmi dobré, vláčné, nepřeslazené :-)

    • Anonym
      Anonym | 3. 3. 2006 19:32

      Já musím napsat, že nic moc. Dělala jsem přesně podle receptu a škoda surovin.

    • Alina
      Alina | 2. 3. 2006 15:10

      Do těsta jsem přidala z Vánoc zbylé fíky a datle, moc dobré, vláčné, málo sladké, mňam

    • Karolina Líbalová
      Karolina Líbalová | 10. 2. 2006 13:59

      Výborné podle Nadi, ovoce v čokoládě nasekané na kousky, moc chutné, vláčné

    • Stanislava Novotná
      Stanislava Novotná | 8. 10. 2005 20:36

      Výborné, není moc sladké, dlouho vydrží vláčné, pokud se nesní samozřejmě

    • Naďa
      Naďa | 20. 8. 2005 10:10

      Výborný moučník,jako ostatně vše od pí Vencové!Vylepšila jsem si ho tím,že místo kandovaného ovoce,které jsem doma neměla,jsem přidala pokrájené višně obalené v čokoládě,rozinky v čokoládě a meruňky v jogurtu,které doma mám.Jo a ještě oříšky v čokoládě.Jsou to takové ty dobrůtky,které běžně koupíte v zelenině.A je to výtečné.

    • Aja
      Aja | 20. 8. 2005 08:46

      Výborný koláč, dá se dělat i s čerstvým ovoce, je vláčný, méně sladký, fajn, díky za takovéhle recepty

    • Alis
      Alis | 18. 8. 2005 17:03

      SUPER! SUPER!

    • Vlaďka
      Vlaďka | 10. 7. 2005 17:22

      tvarohovec upečen s cukrem krupice, sněden,jen se po něm zaprášilo. Díky za rady,při vaření jsem odvážnější v experimentování, při pečení si nechám poradit.. Ne vždy se mi zadaří. Už se ale lepším! díky skvělým receptům na stránkách.

    • Lada Kratochvílová
      Lada Kratochvílová | 6. 7. 2005 20:53

      výborný koláč :o)

    • tru jhgf
      tru jhgf | 4. 7. 2005 21:38

      velmi dobré

    • Anonym
      Anonym | 4. 7. 2005 14:12

      Pro Vlaďku: Zaměnit pro jde, problém byste měla jen tam, kde by neměly krystalky čas se rozpustit, což není případ tohoto receptu. Opačně by to bylo horší - třeba v piškotu bych si nikdy netroufla dát moučkový cukr místo krupice (někdo dává i krystal).

    • Hanka
      Hanka | 3. 7. 2005 01:16

      Pro Vlaďku: cukr do těsta je jedno jaký,do krému raději moučkový.

    • Anonym
      Anonym | 29. 6. 2005 19:35

      Kandované ovoce nemáme rádi, tak jsem dala směs sekaných ořechů a mandlí a půlku těsta jsem obarvila kakaem. Žúžo

    • Ajka
      Ajka | 26. 6. 2005 10:26

      Fakt vynikající moučník, jednoduchý, vláčný, málo sladký

    • Fleur
      Fleur | 25. 6. 2005 20:12

      Moc dobrý koláč, vláčný a není tak sladký, díky za recept, měl úspěch

    • Anonym
      Anonym | 25. 6. 2005 20:12

      Klidně dejte krupicový cukr, není to na závadu

    • Alena
      Alena | 21. 6. 2005 06:50

      Pokud se stane, že nemám moučkový cukr dám obyčejný a většinou se nic hroznýho nestane no a pokud máte el.mlýnek na kávu můžete si udělat z krupice moučku.

    • vlaďka
      vlaďka | 20. 6. 2005 19:41

      Mám otázku pro zkušené hospodyňky. Lze zaměnit v receptech moučkový cukr za krupicový?( někdy mi doma moučkový chybí)Je nějaké obecné pravidlo do kterých moučníků se dává krupice a do kterých moučka? Jaký je ve výsledku rozdál? Díky.

    • Vlasta
      Vlasta | 20. 6. 2005 17:53

      Pardon, ta informace ohledňe tuku byla pro Radku a ne pro Petru, omlouvám se

    • Vlasta
      Vlasta | 20. 6. 2005 17:51

      Pro Petru: Hera nebo máslo to je jedno

    • Petra
      Petra | 20. 6. 2005 15:35

      Vždycky se najde nějaká slepice dámy :o)

    • Jana z VM
      Jana z VM | 20. 6. 2005 13:20

      Stalo se Vám něco, Renato?! Koukám, jak blázen na Váš komentář a nechápu... NIKDY jsem nebyla rejpavá. Ten dotaz byl opravdu myšlen jako dotaz a tak je možná lépe nic nekomentovat, když to budou lidi, jako Vy, takhle špatně chápat !

    • Radka
      Radka | 20. 6. 2005 08:39

      V receptu je napsáno 50g tuku, je tím myšleno máslo? Díky za info..

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 19. 6. 2005 19:24

      P.S. - paní Renato, vůbec mi poznámka paní Jany z VM nepřipadá rejpavá, naopak je to docela logický postřeh.

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 19. 6. 2005 19:21

      Myslím, že u moučníků, kde jedna z ingrediencí je těžká, např. tvaroh, cuketa, strouhaná jablka a pod., je zbytečné dávat sníh. Vyzkoušela jsem to a je to totéž. Své tam vykoná právě celý kypřicí prášek.

    • renata
      renata | 18. 6. 2005 22:52

      Pani Jano z VM, mate zase rejpavou? vadi vam, kdyz se nekdo navazi do vaseho receptu 'nej..nej...nej' nebo jak se ten recept jmenoval a sama to delate taky:-(

    • Alina
      Alina | 18. 6. 2005 11:15

      Vyzkoušela jsem na těsto dát třešně jako na bublaninu a také bylo fajn, hlavně že to je vláčné. Pro Janu z VM si myslím, že je jedno jestli se dá sníh nebo utřou vejce celá, je to takové trochu těžší těsto, tak tam to asi nehraje roli jako třeba u těsta piškotového. No je to jen můj názor...

    • Jana z VM
      Jana z VM | 17. 6. 2005 09:51

      Paní Vlasto, není lepší nejprve ušlehat jenom žloutky s curkem a tukem a z bílků našlehat sníh a ten podat dát do těsta? Nebo je to zbytečně složitější a výsledek by byl stejný?!

    • Evík z O
      Evík z O | 17. 6. 2005 06:55

      Dělali jsme včera.Známe ho pod názvem tvarožník a je opravdu skvělý.Nikdy nezbude ;-))

    • Alina
      Alina | 26. 5. 2005 16:45

      MŇAM!!! Málo sladké, vynikající

    • Luba
      Luba | 24. 5. 2005 22:10

      Už jsem dneska vyzkoušela, moc dobrý zákusek. Není moc sladký a je fakt vláčný

    • Janina
      Janina | 24. 5. 2005 10:59

      Tento recept znám. Děláme ho doma již několik let. Je velmi oblíbený, protože je vláčný a nedrhne v krku. Kdo nezná doporučuji!

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
    Moučníky Cukroví Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Kandované ovoce Měkký tvaroh Moučkový cukr Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Tuk Vejce
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Langoše II.

    Langoše II.

    Marinované plátky s bramborem-zapečené

    Marinované plátky s bramborem-zapečené

    Žampionová játra

    Žampionová játra

    Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

    Rebarborový crumble se zakysanou…

    Řezy Margot

    Řezy Margot

    Beránek s kandovaným ovocem

    Beránek s kandovaným ovocem

    Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

    Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

    Italské Tiramisu (Florencie)

    Italské Tiramisu (Florencie)

    Játrová směs se zeleninou

    Játrová směs se zeleninou

    Doporučujeme

    20 minut
    Tvarohová pomazánka s vejci

    Tvarohová pomazánka s vejci

    105 minut
    Krůtí roláda s citronovou majonézou a pečeným salátem

    Krůtí roláda s citronovou majonézou a…

    60 minut
    Grilovaný lilek Badrijani

    Grilovaný lilek Badrijani

    60 minut
    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    Vídeňský řízek se smetanovou kaší

    20 minut
    Salát z pečené červené řepy

    Salát z pečené červené řepy

    30 minut
    Sushi burger

    Sushi burger

    45 minut
    Jahodové tiramisu II.

    Jahodové tiramisu II.

    5 minut
    Smoothie bowl s jahodami

    Smoothie bowl s jahodami

    Poslední sledované recepty

    41
    Palačinky
    Palačinky
    33
    Míša řezy
    Míša řezy
    30
    Výborné hrníčkové knedle
    Výborné hrníčkové knedle
    29
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    26
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně

    Zajímavé články

    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky: Skvělý oběd z jednoho pekáče
    Zapečené řízky podle režiséra Zdeňka Trošky:…
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z mletého masa!
    Krůtí sekaná: Recept na nejoblíbenější pokrm z…
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny Pawlowské
    Americké lívance a jejich líná verze podle Haliny…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…

    Sledujte nás

    AHA.cz TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    TRAPAS jako hrom! Tohle si Zemanův Ovčáček za rámeček nedá

    AHA.cz Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    Dominika Gottová (47): Drsné urážky v supermarketu!

    AHA.cz Deník Aha! 17.4.2021

    Deník Aha! 17.4.2021

    Dáma.cz Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Anny Ondráková: Měla obdiv Hitlera, miloval ji boxer a točila s Hitchcockem

    Dáma.cz Palačinkový dort se dvěma náplněmi naslano zasytí celou rodinu

    Palačinkový dort se dvěma náplněmi naslano zasytí celou rodinu

    Ženy.cz Nejlepší outfity slavných z 90. let: Které z nich byste klidně nosili i dnes?

    Nejlepší outfity slavných z 90. let: Které z nich byste klidně nosili i dnes?

    Maminka.cz Být tátou holčičky dá zabrat. Podívejte se na fotky, co všechno musí muži vytrpět

    Být tátou holčičky dá zabrat. Podívejte se na fotky, co všechno musí muži vytrpět

    Reflex.cz Česko vyhostí ruské špiony kvůli výbuchu ve Vrběticích. 'Diplomati' mají 48 hodin na opuštění republiky

    Česko vyhostí ruské špiony kvůli výbuchu ve Vrběticích. 'Diplomati' mají 48 hodin na opuštění republiky

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Skleník, fóliovník a pařeniště na balkon: Jak je vyrobit jednoduše a levně?

    Další doporučené recepty:

    Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
    Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
    Tvarohové šátečky na sladko i na slano
    Tvarohové šátečky na sladko i na slano
    Tvarohové těsto na slano i sladko
    Tvarohové těsto na slano i sladko
    Tvarohovo jahodové knedlíky
    Tvarohovo jahodové knedlíky
    Tvarohovo šlehačkový dort
    Tvarohovo šlehačkový dort
    Tvarohovo-ananasové řezy
    Tvarohovo-ananasové řezy
    • Recepty.cz
    • Tvarohovec
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí