Hradecké kyselo

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: denbaden

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do více osolené vody dáme brambory nakrájené na kostičky a nadrobno pokrájenou cibuli. (brambor dáme podle množství strávníků a velikosti hrnce) Při vaření přidáme na čtvrtky nakrájené oloupané žampiony. Vaříme do měkka. Zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve šlehačce. Provaříme a poté zalíjeme rozšlehanými vejci a znovu promícháme. Dochutíme octem, případně dosolíme. Navrch dáme kousek másla.
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Máslo Ocet Šlehačka Sůl Vejce Žampiony
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Vašek
    Vašek |

    6. 4. 2013 12:26

    V hradeckých lesích je plno hub a Hradečáci je tam rádi chodi sbírat. Tak proč proboha ty žampióny!

  • KaRa
    KaRa |

    2. 11. 2011 10:58

    Vynikající......i s malou obměnou - sušené houby, zakysaná smetana...

  • Lenka Nerudová
    Lenka Nerudová |

    30. 3. 2009 13:04

    Ireno, polévka by měla být hustá, plná brambor hub a vajíček, takže podle množství surovin dejte vodu, opravdu záleží na tom, jak hustou ji budete chtít

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    27. 3. 2009 14:04

    Kolik má být té vody? Děkuji

Poslední navštívené:

Abecední seznam: