• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Hrachový krém s pečenými bramborovými krutonky
    Napište svůj komentář k receptu

    Hrachový krém s pečenými bramborovými krutonky

    autor: Majka Přidalová
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Hrachový krém s pečenými bramborovými krutonky
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 250
        g hrách předem namočený, půlený, žlutý
      • 1
        l voda
      • majoránka
      • sůl
      • pepř mletý
      • 5
        stroužek česnek
      • 2
        lžíce oves milku (nebo deci smetany či mléka na zjemnění polévky)
      • 2
        lžíce citronová šťáva
    • Bramborové krutonky
      • 5
        ks brambory
      • sůl
      • pepř mletý
      • majoránka
      • 1
        špetka pálivá paprika
      • 2
        lžíce olivový olej

    Postup přípravy receptu

    1
    Předem namočený hrách propláchenme a dáme vařit do 1 litru neosolené vody. Mírně okořeníme majoránkou. Až je hrách téměř měkký, vodu osolíme a jemně opepříme. Hrách dovaříme až je měkký.
    2
    Mezitím připravíme bramborové krutonky: brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a vhodíme na něj bramborové kostičky. Osolíme, opepříme a okořeníme a smažíme dokřupava.
    3
    Uvařenou hrachovovu polévku dáme do mixéru, přidáme česnek, 2 lžíce Oves milku (či přilijeme trošku mléka či smetany) a citronovu šťávu. Umixujeme.
    4
    Z hotových bramborových krutonků odebereme jednu polovinu a přidáme do umxovaného hrachového krému. Ještě jednou krátce promixujeme. Podle chuti dosolíme, dopepříme či dokyselíme citronovou šťávou. Jednotlivé porce v mističkách zdobíme zbylými pečenými brambrovými krutonky.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Těstoviny s pečenými rajčaty

    Těstoviny s pečenými rajčaty

    Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

    Těstoviny Carbonara s pečenými rajčaty

    Hráškový falafel s pečenými batáty

    Hráškový falafel s pečenými batáty

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Zdravě i chutně Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Citronová šťáva Hrách Majoránka Olivový olej Oves Pálivá paprika Pepř mletý Sůl Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bylinkový řízek na česnekovém oleji

    Bylinkový řízek na česnekovém oleji

    Mleté maso s kysaným zelím

    Mleté maso s kysaným zelím

    Oříškové rohlíčky

    Oříškové rohlíčky

    Banánové muffiny

    Banánové muffiny

    Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

    Nové brambory s česnekovým máslem a…

    Rizoto z pánve-po našem

    Rizoto z pánve-po našem

    Perník s jablky 2

    Perník s jablky 2

    Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

    Salát z čínského zelí s kysanou…

    Guláš s hráškem

    Guláš s hráškem

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    56
    Karlovarský knedlík
    Karlovarský knedlík
    46
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    40
    Bramborové knedlíky
    Bramborové knedlíky
    39
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    33
    Holandský řízek - sekaný vepřový řízek se sýrem
    Holandský řízek - sekaný…

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    Stylista si posvítil na moderátorky: Jak dopadla Borhyová a spol.?

    AHA.cz Liškova bývalka změnila vzhled: Boková k nepoznání!

    Liškova bývalka změnila vzhled: Boková k nepoznání!

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Jak si udělat dobře, když nemáte u sebe vibrátor? Využijte prsty, polštář i židli

    Dáma.cz JITKA (49): Nechutně aromatický Valentýn mi málem zničil skvělý vztah

    JITKA (49): Nechutně aromatický Valentýn mi málem zničil skvělý vztah

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Inspirace z Instagramu: Svetr, který nikdy nemůže vyjít z módy

    Maminka.cz Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Kdy jsem selhala jako máma? Tohle přiznaly maminky!

    Reflex.cz Minářovo hnutí se vyčerpalo: Zaplnili Letnou, volební šance se rozplývají

    Minářovo hnutí se vyčerpalo: Zaplnili Letnou, volební šance se rozplývají

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    • Recepty.cz
    • Hrachový krém s pečenými bramborovými krutonky
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí