Hovězí na pivu - recept z 18.st.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • hovězí maso
    • máslo
    • špek
    • pórek
    • chleba
    • tymián
    • hřebíček
    • pepř mletý
    • bobkový list
    • estragon
    • líbeček
    • kopr
    • pivo nejlépe černé
    • koření a bylinky - rozmarýn

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozmarýn, tymián, hřebíček a pepř semeleme. V této směsi obalíme silnější nudle špeku a prošpikujeme jimi hovězí maso. V kastrole rozehřejeme máslo a připravené maso na něm opečeme. Pak maso vyjmeme, v másle osmahneme nakrájený pórek, maso vrátíme, osolíme, okořeníme bobkovým listem, estragonem, libečkem a koprem. Podlijeme pivem a dusíme, až je maso měkké.
2
Chleba namočíme do piva, přidáme jej do základu s masem a řádně provaříme. Maso vyjmeme, nakrájíme na porce, přecedíme na ně omáčku a podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.

Komentáře k receptu

  • Jindra
    Jindra |

    14. 1. 2012 16:17

    Umíte si představit, jaké to muselo být jídlo před 200 rokama, když se pivo dělalo tak, jak se má dělat, bez žádných chemických svinstev? Škoda, že to dnes nemůžeme skusit!

  • Anna
    Anna |

    9. 5. 2007 13:44

    To bude dobrý jídlo.