• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Houbový tatarák II.
    Napište svůj komentář k receptu

    Houbový tatarák II.

    autor: Danka Snášelová
    0.0
    moje hodnoceni
    4.5
    hodnotilo: 4
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Houbový tatarák II.
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 500
        g čerstvé houby
      • 6
        žloutek 4-6
      • 2
        lžíce kečup - jemný
      • 2
        lžíce hořčice plnotučná
      • 4
        ks cibule
      • sůl
      • pepř mletý
      • olej

    Postup přípravy receptu

    1
    2 cibule nakrájíme nadrobno a v hluboké pánvi na oleji do zlatova orestujeme. Pak přidáme očištěné a na kostičky nakrájené houby, mírně podlejeme vodou (asi 0,5 dcl) a dusíme pod pokličkou cca 10 minut. Občas promícháme.
    2
    Když jsou houby měkké a voda vypařená přidáme ŽLOUTKY, sůl a mícháme dokud směs nezhoustne. Pak ji necháme vychladnout.
    3
    Mezitím najemno nakrájíme zbylé 2 cibule a zamícháme je do vychladlé houbové směsi. Osolíme, opepříme a ochutíme hořčicí a kečupem. (Syrová cibule, kečup a hořčice dodá pokrmu tu správnou chuť).
    4
    Houbový tatarák mažeme na česnekové topinky.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Houbový kuba II.

    Houbový kuba II.

    Lilkový tatarák

    Lilkový tatarák

    Houbový závin

    Houbový závin

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Daniella O.
      Daniella O. | 11. 9. 2010 18:29

      Vyborny houbovy tatarak. Dokonce ho jedla i dcera, ktera houby nesnasi:))))

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 27. 7. 2008 10:49

      Houbový tatarák........Houbový tatarák II. Roky jim říkám "Jednoho krásného dne..." Dneska to šlo! Houby nejím. Chtěl jsem ale porovnat, který "tatarák" je lepší. Připravil houbové polotovary podle receptů, potom každý zvlášť ochutil, navršil bohatě na topinky, tatarák II. označil kolečkem cibule a předložil mým ženám k testování. Ta starší hodnotila: "...ten s tou cibulí je takový plnější...", (no bodejť, žloutky se musí projevit). Kdo by řekl, že má takovou jemnou chuť; nebo žeby tím rozeklaným jazykem? Ještě když je nakládali, tak si notovaly, jaká to byla VÝBORNÁ snídaně. Podle mého to byla snídaně NEDOSTATEČNÁ (aspoň co se týká množství Růžovky tygrované). Takže: 1+1+5=7:3=2,33 Děleno dvěma recepty a zaokrouhleno hodnotím HOUBOVÝ TATARÁK za 2, HOUBOVÝ TATARÁK II. za 1. Snad příště...

    • Oldřich Gargulák
      Oldřich Gargulák | 27. 7. 2008 10:45

      Houbový tatarák........Houbový tatarák II. Roky jim říkám "Jednoho krásného dne..." Dneska to šlo! Houby nejím. Chtěl jsem ale porovnat, který "tatarák" je lepší. Připravil houbové polotovary podle receptů, potom každý zvlášť ochutil, navršil bohatě na topinky, tatarák II. označil kolečkem cibule a předložil mým ženám k testování. Ta starší hodnotila: "...ten s tou cibulí je takový plnější...", (no bodejť, žloutky se musí projevit). Kdo by řekl, že má takovou jemnou chuť; nebo žeby tím rozeklaným jazykem? Ještě když je nakládali, tak si notovaly, jaká to byla VÝBORNÁ snídaně. Podle mého to byla snídaně NEDOSTATEČNÁ (aspoň co se týká množství Růžovky tygrované). Takže: 1+1+5=7:3=2,33 Děleno dvěma recepty a zaokrouhleno hodnotím HOUBOVÝ TATARÁK za 2, HOUBOVÝ TATARÁK II. za 1. Snad příště...

    • Danka Snášelová
      Danka Snášelová | 26. 7. 2008 19:13

      Jani, když budeš houbový tatarák zkoušet napoprvé, tak ti doporučuji držet se receptu. Doopravdy, ta syrová cibule, kečup a hořčice, která se do směsi zamíchá jako poslední, dodá pokrmu fantastickou chuť. Mám strach, že ostatní ingredience by tu fantastickou chuť přehlušily. Podle mě tomu nic nechybí. Já to přímo žeru a pak jenom funím a nadávám si sama sobě - výčitky svědomí. Obžerství je přece hřích.:-))). Jenomže když je to tak dobré!!!

    • Jana Remková
      Jana Remková | 26. 7. 2008 18:23

      Téééda Danko,to musí být supééér!Už ať mám nějaké hřiby,všechno se přez zimu spotřebovalo.Já bych přidala i ten Worcestr a trochu čili,aby to mělo tu správnou tatarskou chuť.Vím,že tatarák se dělá i se sýru,všechno,jak patří na tatarák,jen místo masa tvrdý sýr.Prý je to pro žlučníkáře lepší.Dávám za 1,protože vím,že ty bys tady nedala žádný šunt.

    • Danka Snášelová
      Danka Snášelová | 26. 7. 2008 17:20

      Klárko, Veroniko jsem ráda, že chutnalo. Tento houbový tataráček my zbožňujeme. Příšti týden se chystáme na houby. Doufám, že budeme mít štěstí.

    • Veronika H.
      Veronika H. | 26. 7. 2008 16:01

      Tedy musím říct, to je vážně dobrůtka. Na recepty.cz jsem už našla spoustu receptů, ale tentokrát poprvé přidávám komentář, prostě mi to nedá...

    • Klára Vlčková
      Klára Vlčková | 15. 10. 2007 17:31

      Fantastický tatarák z hub. Doporučuji všem vyzkoušet. Ještě teď se s manželem olizujeme. Máme rádi houby a tento recept je přímo bombastický.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
    Pokrmy Chuťovky Z hub Pomazánky Oběd Večeře Dušení Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Cibule Hořčice plnotučná Kečup - jemný Olej Pepř mletý Sůl Žloutek
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Česnekové kapsy

    Česnekové kapsy

    Šlehačkový koláč

    Šlehačkový koláč

    Cibulová šťávička proti kašli

    Cibulová šťávička proti kašli

    Povidlové kapsičky

    Povidlové kapsičky

    Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

    Vepřová líčka na červeném víně s…

    Tiramisu s jahodami a čokoládou

    Tiramisu s jahodami a čokoládou

    Buchta z jablečného pyré

    Buchta z jablečného pyré

    Kokosovo-datlový koláč

    Kokosovo-datlový koláč

    Kančí guláš - staročeský

    Kančí guláš - staročeský

    Doporučujeme

    45 minut
    Křupavé brownies s chilli

    Křupavé brownies s chilli

    50 minut
    Grilovaný bůček s tymiánem

    Grilovaný bůček s tymiánem

    90 minut
    Ramen

    Ramen

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    20 minut
    Asijské pikantní cuketové nudle

    Asijské pikantní cuketové nudle

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Mangový dort s kokosem

    Mangový dort s kokosem

    60 minut
    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    Minivětrníky se šlehačkou a jahodami

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    Poslední sledované recepty

    52
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně
    28
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    27
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    26
    Míša řezy
    Míša řezy
    25
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína

    Zajímavé články

    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
    Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako profík s vylepšováky soutěžících!
    MasterChef Česko: Uvařte klasická jídla jako…
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
    Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
    Česká klasika aneb Tradiční omáčky 9x jinak!
    Česká klasika aneb Tradiční omáčky 9x jinak!

    Sledujte nás

    AHA.cz Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    Dara nebyla sama! Štaidlovi podlehla i dcera známého zpěváka

    AHA.cz Hana Maciuchová (†75): Zpověď přítele... POSLEDNÍ MĚSÍCE UMÍRÁNÍ

    Hana Maciuchová (†75): Zpověď přítele... POSLEDNÍ MĚSÍCE UMÍRÁNÍ

    AHA.cz Deník Aha! 24.2.2021

    Deník Aha! 24.2.2021

    Dáma.cz Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Džíny letošní sezóny: Zvonáče se vrací v plné parádě, vybírat můžete ze 3 střihů!

    Dáma.cz Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Jak ovlivní období Vodnáře ostatní znamení? Toto vás čeká v únoru!

    Ženy.cz Jak často a správně si mýt vlasy? Tady je odpověď!

    Jak často a správně si mýt vlasy? Tady je odpověď!

    Maminka.cz Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Hysterický záchvat: Zvládněte ho bez stresu! Tohle na vzteklouny platí

    Reflex.cz Příliš skvělé, aby to byla pravda. Na globálním trhu se možná nafukuje další bublina

    Příliš skvělé, aby to byla pravda. Na globálním trhu se možná nafukuje další bublina

    E15.cz OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    OBRAZEM: Prymula opět baví internet jako první hvězda utkání Slavia–Leicester

    Abecedazahrady Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    Předzahrádka, kterou vám bude každý závidět. Inspirujte se ve fotogalerii

    • Recepty.cz
    • Houbový tatarák II.
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí