• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Honzovy buchty
    Napište svůj komentář k receptu

    Honzovy buchty

    autor: KejPi
    0.0
    moje hodnoceni
    2.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: 300 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Honzovy buchty
    Honzovy buchty
    Honzovy buchty
    Honzovy buchty
    Honzovy buchty
    Honzovy buchty
    Honzovy buchty
    5fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    30 porce
    • Těsto
      • 500
        g hladká mouka
      • 250
        ml mléko
      • 25
        g droždí
      • 90
        g máslo + na potření buchet
      • 2
        ks vejce 1 celé + 1 žloutek
      • 1
        balení vanilkový cukr
      • 100
        g cukr
      • 1
        špetka citronová kůra
      • sůl velká
      • tuzemák na potření
      • sádlo na mazání
    • Tvarohová náplň
      • 250
        g tučný tvaroh kostka, vanička ne
      • 1
        hrst rozinky
      • tuzemák na namočení rozinek
      • 1
        ks žloutek
      • 1
        balení vanilkový cukr
      • citronová kůra
    • Povidlová náplň
      • 250
        g švestková povidla neslazená
      • skořice - mletá
      • hřebíček mletý
      • mandlové vločky nebo sekané ořechy
      • tuzemák dle chuti

    Postup přípravy receptu

    1
    Kynuté Honzovy buchty jsou jednodušší než by se zdálo, ale vyžadují dostatek času na kynutí. Nejprve si připravíme kásek. V misce rozetřeme kvasnice se lžičkou cukru. Vznikne z toho řídká kaše, do které přidáme 50 ml vlažného (ne horkého) mléka a lžíci hladké mouky. Zamícháme a necháme kvasnice pracovat v teple na kuchyňské lince cca 15-20 minut. Během té doby by se mel objem přibližně zdvojnásobit.
    2
    Zatím si do mísy na zadělávání těsta prosejeme mouku, přidáme cukr a vanilkový cukr a pár strouhnutí citronové kůry. Nezapomeneme také přidat velkou špetku soli. Vše promícháme.
    3
    Při nízké teplotě si v hrnci rozpustíme máslo a smícháme ho z vlažným mlékem.
    4
    Až vzejde kvásek, tak jej přidáme do zadělávací mísy, přidáme jedno celé vejce a jeden žloutek a vlažné mléko smíchané s rozpuštěným máslem. Vše smícháme do těsta a ho můžeme začít zpracovávat. Najdeme si pohodlnou židli a těsto hněteme vařečkou alespoň 10 minut až se zjemní a bude hladké.

    RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

    5
    Nyní nastává fáze kynutí, která trvá skoro 3 hodiny. Mísu s vypracovaným těstem přikryjeme utěrkou a necháme kynout cca 50-60 minut podle teploty v místnosti (mělo by zhruba zdvojnásobit svoji velikost). Po této době těsto znovu promícháme a propracujeme. Přitom se z něho vypustí plyny a zase se zmenší. Opět přikryjeme utěrkou a po dalších 50-60 minutách postup zopakujeme a těsto necháme znovu kynout.
    6
    Zatímco těsto kyne připravíme náplně do buchet. U tvarohové náplně je důležité použít tvaroh v alobalu, protože z vaničky je příliš řídký a špatně se to pak balí. Pokud máme jenom vaničkový tvaroh, tak ho můžeme zahustit vanilkovým pudingem (použijeme ho přímo jako prášek na zahuštění). Rozinky naložíme do rumu, tvaroh rozmícháme, přidáme špetku citronové kůry, vanilkový cukr a cukr podle chuti. Přimícháme žloutek a rozinky, které předtim přecedíme. Rum samozřejmě nevylejeme, ale trochu použijeme do tvarohu a zbytek se hodí do povidel. Povidla rozmícháme, přidáme skořici a mletý hřebíček, mandle nebo ořechy a doředíme rumem. U obou náplní je důležité, aby zůstaly husté, jinak se buchty budou špatně balit.
    7
    Po cca 50-60 minutách po druhém promíchání těsta jsme připravení na balení buchet. Rozpustíme si sádlo a vymažeme jím pekáč. Těsto si rozdělíme na dvě části. Každou vyválíme do cca 5 mm tlusté placky. Tu rozřežeme na díly cca 6x6 cm. Na každý díl dáme lžičku tvarohové a lžičku povidlové náplně. Zabalíme tak, že spojím protilehle rohy, pak spojíme zbylé 4 otvory a řádně utáhneme. Pokládáme na vymazaný pekáč spojem dolů a každou buchtu pořádně pomažeme sádlem, aby šly po upečení od sebe. Není třeba se bát použití sádla, ve výsledku z buchet není cítit. Buchty pokládáme vedle sebe tak aby se dotýkaly. Buchty s zvětší a mezery vyplní. Pokud je dáme blíž k sobě, tak vyběhnou nahoru.
    8
    Buchty necháme ještě cca 20 minut kynout na pekáči. Pak je vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů. Po 10 minutách stáhneme teplotu na cca 170 a pečeme dalších cca 25 minut až budou mít tu správnou barvu.
    9
    Před dopečením rozpustíme trochu másla a smícháme ho s rumem. Hned po vyndání z trouby touto směsí buchty řádně potřeme.

    RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky!

    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Švestkové buchty

    Švestkové buchty

    Povidlové buchty

    Povidlové buchty

    Povidlové buchty

    Povidlové buchty

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly
    Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hladká mouka Hřebíček mletý Mandlové vločky Máslo Mléko Rozinky Sádlo Skořice - mletá Sůl Švestková povidla Tučný tvaroh tuzemák Vanilkový cukr Vejce Žloutek

    Jak udělat kvásek

    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Bramborové placky

    Bramborové placky

    Špagety zapečené se zeleninou

    Špagety zapečené se zeleninou

    Luxus řez

    Luxus řez

    Palačinky od Petra

    Palačinky od Petra

    Salát Coleslaw alá KFC

    Salát Coleslaw alá KFC

    Lasagne s masem a žampiony

    Lasagne s masem a žampiony

    Podzimní polévka s houbami

    Podzimní polévka s houbami

    Tradiční sodový chléb - Soda Bread

    Tradiční sodový chléb - Soda Bread

    Pohankové lívance

    Pohankové lívance

    Doporučujeme

    15 minut
    Avokádový hummus

    Avokádový hummus

    30 minut
    Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

    Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

    30 minut
    Toskánská polévka

    Toskánská polévka

    20 minut
    Banánové lívance s kokosem a mákem

    Banánové lívance s kokosem a mákem

    20 minut
    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

    20 minut
    Panna cotta s granátovým jablkem

    Panna cotta s granátovým jablkem

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    Jak udělat kvásek

    Poslední sledované recepty

    32
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    23
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    23
    Rychlovka z papiňáku
    Rychlovka z papiňáku
    22
    Buchty - těsto z domácí pekárny
    Buchty - těsto z domácí…
    17
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí vám dvě suroviny!
    Nejlepší pečené kuře podle pana Cuketky: Stačí…
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro piškotový, opilý, zmrzlinový a další
    Oslaďte si život pohárem nejen na MDŽ: retro…
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová, Štíbrová a další celebrity!
    Bábovka s tvarohem: Recept si oblíbily Geislerová…
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů vám pomůže rozhodnout, co vařit
    Zapékané těstoviny, brambory i maso: 12 receptů…
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle trend musíte zkusit!
    Feta těstoviny vládnou sociálním sítím. Tenhle…

    Sledujte nás

    AHA.cz Děs Děrgela z Ordinace: Místo líbánek peklo, stálo to šílené peníze

    Děs Děrgela z Ordinace: Místo líbánek peklo, stálo to šílené peníze

    AHA.cz Tamara a Tomáš Klusovi: KONEC jedné etapy!

    Tamara a Tomáš Klusovi: KONEC jedné etapy!

    AHA.cz Nedělní Aha! 7.3.2021

    Nedělní Aha! 7.3.2021

    Dáma.cz Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Bolek Polívka: Chtěl studovat biologii, málem emigroval, stále je v pubertě

    Dáma.cz Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Jaký pes se k vám hodí podle znamení? K Býkům buldok, k Rakům jezevčík

    Ženy.cz Nejen pletené vesty jsou módní hit. Nosit se budou i tyhle!

    Nejen pletené vesty jsou módní hit. Nosit se budou i tyhle!

    Maminka.cz 10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    10 chyb v legendárním filmu Pelíšky, na které jste zatím nepřišli

    Reflex.cz Českého lva vyhrává Ivan Trojan i Magdaléna Borová. Přinášíme vám kompletní seznam vítězů

    Českého lva vyhrává Ivan Trojan i Magdaléna Borová. Přinášíme vám kompletní seznam vítězů

    E15.cz Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Jak se staví novodobá „roubenka“. Architekt roku ji zasadil do Krkonoš

    Abecedazahrady Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Jak si vytvořit útulnou zahradu v devíti jednoduchých krocích

    Další doporučené recepty:

    Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
    Holubce v bešamelu - plněné zelné listy
    Honzíkovo kuřecí s medem
    Honzíkovo kuřecí s medem
    Honzíkovy ranečky
    Honzíkovy ranečky
    Honzovy buchty
    Honzovy buchty
    Hop do vody - přílohové noky
    Hop do vody - přílohové noky
    Horácké knedlíky
    Horácké knedlíky
    • Recepty.cz
    • Honzovy buchty
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí