Grilované krevety

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: dabel1

Suroviny

Vložit do nákupu
    • krevety (Menší jsou lepší)
    • slanina
    • česnek
    • máslo
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Krevety omyjeme, vyloupeme z krunýřů a očistíme. Z plátků slaniny (tenkých) odkrojíme kůži. Každou krevetu ovineme plátkem slaniny a potom v polovině propíchneme párátkem. Jednak tím připevníme slaninu a jednak nám potom nepropadávají roštem grilu. Česnek podle chuti jemně utřeme.
2
Doporučuji alespoň jednu střední hlavičku na jednu kostku másla. Máslo rozpustíme na mírném ohni a potom do něj vmícháme rozetřený česnek a sůl podle chuti. Krevety grilujeme do zlata, což znamená asi 3-5 minut na hodně rozpáleném grilu. Podáváme ihned.
3
V česnekovém másle si je máčí každý jedlík sám (Párátka jsou opět výhodou :).
Zařazení: Maso Rybí Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Evžen
    Evžen |

    10. 7. 2015 23:29

    fuj slaninka, Evženek nepapá :-P :-))

  • Eliška Dufková
    Eliška Dufková |

    18. 5. 2014 09:47

    Hmm ....... vypadá to zajímavje ještě jsem tento recept neslyšela tak uvidím jaký to bude <3 <3 :-D :-)

  • najponk
    najponk |

    26. 5. 2012 14:31

    :-P

  • katerina lipkova
    katerina lipkova |

    19. 7. 2010 15:58

    Daniello psala jsem to narychlo.Slanina je proste nedobra a tim to pro me hasne

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    17. 7. 2010 19:50

    Katerino, pokud znate tolik receptu na krevety , docela me prekvapuje, ze neznate tento. Vzhledem k tomu, kde ziji jich znam take hodne a pokud recept, co jste uvedla ma byt recept na Shrimp Scampi, mate tam dost nedostatku, a co tam dela ten olej??? Napiste vlastni recepty, kdyz jich znate tolik, at uz nejsme Barbari.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    17. 7. 2010 11:01

    Kateřino - tak nám sem dej pár dalších receptů. když jich znáš hodně!!! Já jsem tedy asi gurmánský barbar, ale mně tato úprava ve slanině a s česnekovým máslem a petrželkou mooooc chutná. Simča

  • katerina lipkova
    katerina lipkova |

    17. 7. 2010 10:28

    Danielo vzhledem k tomu kde bydlim tech uprav znam opravdu hodne .Tak hezkej den

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    16. 7. 2010 21:15

    Katerino, grilovane krevety zabalene ve slanine a zakapnute uzenou BBQ omackou se u nas bezne podavaji jako appetizer na svatbach a jsou velmi oblibene. Vyborne jsou rovnez scallopy zabalene do slaniny, napichane na spejli a ugrilovane, podavane pouze s cerstvym salatkem. Oznacujete vsechny jako Barbary, ale Barbar jste sama, kdyz kritizujete neco, co evidentne neznate a nikdy jste nevyzkousela. Asi znate pouze jednu upravu krevet :((((

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    16. 7. 2010 20:45

    Ach jo, Katerino, grilovane krevety zabalene ve slanine a zakapane uzenou BBQ omackou se u nas podavaji bezne jako appetizer na svatbach a jsou velmi dobre. Vyborne jsou rovnez scallopy obalene ve slananine, napichane na spejli a ugrilovane, ty se podavaji jenom s cerstvym salatem. Barbar jste sama, pokud kritizujete neco, co vubec neznate a nikdy jste nevyzkousela. Nesnasim takove odsuzovani receptu od lidi, kteri vubec nevi, jak to vlastne chutna.

  • katerina lipkova
    katerina lipkova |

    13. 7. 2010 15:44

    slanina ke krevetam??BARBARI! a neni pravda,ze male jsou lepsiolej,krevety,bile vino.citronova stava,sul muze bejt i feferonka a pred koncem pridst nakrajeny cesnek s bagetou a mnaaaam

  • knírák
    knírák |

    8. 11. 2007 12:23

    krevety do trumpety a tydlencty

  • E-liška
    E-liška |

    15. 7. 2007 20:18

    Kromě másla a česneku doporučuju přidat ještě petrželku a olivový olej !

  • Míra Adámek
    Míra Adámek |

    16. 4. 2007 18:56

    Ahoj ,krevetymůžu jakkoliv a dokonce i syrové s citronem.

  • Mundsterla
    Mundsterla |

    30. 12. 2006 19:40

    Jako je to vynikající recept...a přítel krevety nikdy neměl, bál se to ochutnat a musím říci, že byl nadšen....

  • Anonym
    Anonym |

    1. 8. 2006 13:46

    Já krevety taky neměla a mít nebudu,nikdo mi je neudělá a když tak až nebudu doma protože všechno sním

  • Anonym
    Anonym |

    28. 6. 2005 10:51

    Krevety jsem nemela, tak jsem pouzila drubezi jatra a stejny postup...s tim cesnekovym maslem je to uzasne! Doporucuji!