Grilovaná pivní prsíčka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • kuřecí prsa nebo stehenní řízky
    • anglická slanina , moravská nebo váhalova... - plátky
    • sůl
    • pepř mletý nebo námi oblíbené koření (kmín, paprika...)
    • šalvěj - lístky nebo rozmarýn, tymián... (snítky)
    • párátka
    • pivo světlá nebo tmavá desítka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Množství dle počtu strávníků.
2
Očištěné maso osolíme, okořeníme, položíme na něj buď lístky šalvěje nebo snítku tymiánu, rozmarýnu... a celé pevně obalíme do zhruba dvou plátků slaniny, které připevníme k masu párátkem. Takto připravené maso skládáme do misky, poté zalijeme pivem a v pivní lázni je necháme koupat cca 2-3 hodiny při pokojové teplotě. Pokud je nemáme zcela potopené, doporučuji během "koupele" otočit.
3
Maso poté vyndáme a na rozpáleném grilu grilujeme ze všech stran dozlatova. Po sundání z grilu dáme na talíř, kde necháme cca dvě minuty odpočinout, pak rozkrojíme, na horké maso položíme plátek bylinkového másla a podáváme.
4
Podáváme s čerstvým pečivem a salátem.
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Kuřecí prsa Párátka Pepř mletý Pivo Šalvěj Sůl

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: