Gratinované těstoviny

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 125
      g těstoviny
    • 2
      ks cibule
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • 2
      klobása
    • 250
      g sýr
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce cukr
    • petrželka
    • sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny nasypeme do většího množství vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Slijeme je a propláchneme chladnou vodou. Zatímco se vaří, připravíme si omáčku. Oloupeme a najemno nakrájíme cibuli.
2
V kastrolku rozpustíme máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět. Klobásu na kolečka, přisypeme k cibulce a osmažíme. Potom přimícháme protlak a dolijeme asi 6 lžícemi vody.Omáčku dle potřeby ochutíme solí a pepřem, případně trochou cukru.
3
Najemno nastrouháme sýr. Pekáček vymastíme trochou másla, aby se pokrm během pečení nepřipekl ke stěnám. Můžeme ho vysypat jemně mletou strouhankou. Troubu vyhřejeme na 180 °C. Na dno pekáče dáme menší část těstovin a pokapeme je omáčkou.
4
Posypeme trochou sýra a na něj dáme opět těstoviny. Tak pokračujeme v několika vrstvách, až spotřebujeme těstoviny. Navrch pokrm posypeme vrstvou sýra. Pekáč dáme do trouby a pečeme asi 15 minut. Nákyp nakrájíme a rozdělíme na talíř. Zdobíme petrželkou.
5
<BR><span class=txtNadpis3>Dobrá rada:</span> Do omáčky přimícháme jednu, dvě lžíce kysané smetany.

Komentáře k receptu

  • Veronika J.
    Veronika J. |

    17. 2. 2005 15:12

    Tento recept znám a mám vyzkoušený. Těstoviny budou ještě lepší pokud se udělá více omáčky a přidá se do ní česnek a žampiony z plechovky. Jako sýr bych doporučila balkánský, který dodá lepší chuť. Ale opravdu vynikající!

  • Péťa vařič
    Péťa vařič |

    18. 1. 2005 14:23

    Lucko je tady velký výběr zkus si uvařit taky něco jiného a možná ješte lepšího !!

  • Lucie Szabó
    Lucie Szabó |

    18. 1. 2005 14:00

    Vynikající. Nic lepšího jsem snad ještě nejedla.