• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Kuchaři
    • Recepty.cz
    • Francouzské škvarky Rillons
    Napište svůj komentář k receptu

    Francouzské škvarky Rillons

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    5.0
    hodnotilo: 2
    doba přípravy: 50 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Francouzské škvarky Rillons
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        kg vepřový bůček
      • 1
        l bílé víno
      • pepř mletý
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Prý je to recept francouzských pastevců. Nevím, ale je chutný.
    2
    Nakrájíme bůček na větší kostky, opepříme a osolíme. Dáme do misky a zatížíme poklicí, v chladu necháme 1 den uležet.
    3
    Poté nalijeme 2 dcl vína do hrnce, nasypeme kostky bůčku a necháme stejně jako škvarky škvařit. Nepodléváme vodou, jen vínem.
    4
    Škvarky vyndáme ve chvíli, kdy se jeví jako hodně opečené maso (skoro velmi opečené).
    5
    TIP: vyškvařené sádlo z Rillons slijeme, a použijeme příště pod další Rillons. Ale většinou se sní dříve. Nic pro zastánce zdravé výživy. Ale myslím,že občas se zahřešit dá.
    6
    Příloha: dobrý měkký chléb. Doporučuji dobré sušší bílé víno.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Zavináče se škvarky

    Zavináče se škvarky

    Francouzské řezy

    Francouzské řezy

    Francouzské palačinky

    Francouzské palačinky

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Nenazranec
      Nenazranec | 13. 1. 2007 19:19

      Delal jsem to z hodne prorostlyho bucku, padla na to skoro litrovka vina a cely mi to trvalo skoro 6hodin. Potom jsem to zcedil a ze skvarku zustalo pomalu jen rozvareny maso. Ve 3 rano jsem zpraskal prvni varku varicich skvarku a kdyz mi druhy den prestalo bolet bricho, tak jsem to dorazil. Je to vynikajici vec, ale v brise je to potreba hodne promichavat s "lezatou dvanactkou" !!!

    • Martina Veselá
      Martina Veselá | 27. 12. 2006 08:03

      Dělala jsem jako "žravý dárek" pod stromeček. Tentokrát jsem přidala jarní cibulku a jen tak na ozdobu zelenou petrželku. Chutě se krásně spojili a bylo to opět moc dobré.

    • Martina Veselá
      Martina Veselá | 4. 10. 2006 19:39

      Tohle dělám také je to vynikající. Ale bůček krájím na malé kostičky, krásně pak křupou. A je výborné do toho nakonec přidat česnek, teda kdo má rád.

    • Věra
      Věra | 3. 10. 2006 15:10

      Malý dotaz Mioši, co když k masu přidám cibuli, třeba jen tak celou, aby to ještě víc vonělo ??

    • Anonym
      Anonym | 3. 10. 2006 14:14

      Doufam, ze se Milos nebude zlobit kdyz odpovim za neho. Vino se dava hned na zacatku, po chvili se vypari, bucek mezi tim pusti tuk a pak se jen skvari:-) Je dobre casto michat.

    • Di
      Di | 3. 10. 2006 13:56

      To vypadá tak dobře, že to snad zkusím (a to jsem se rozhodla, že musím trochu shodit!)

    • Šárka Tkáčová
      Šárka Tkáčová | 3. 10. 2006 12:10

      Miloši,jak se chová ten bůček ve víně? Opravdu se to škvaří? Dovedu si představit , jak na tuku opékám třeba maso na guláš,ale v momentě kdy to podliju vodou,tak je po opékání.Přibližte,jestli můžete.Díky .

    • Marie Horáková
      Marie Horáková | 3. 10. 2006 10:05

      Je dobré přidat ještě trochu tymiánu. Maso by mělo být nejenom velmi opečené, jak uvádíte, ale i velmi měkké.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
    Maso Vepřové Oběd Dušení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Pepř mletý Sůl Vepřový bůček
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Malínský špaček od sestry Ireny

    Malínský špaček od sestry Ireny

    Koprovka podle Barunky

    Koprovka podle Barunky

    Jednoduchá rajská polévka

    Jednoduchá rajská polévka

    Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

    Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

    Sušenky bez vajec - snadno a rychle

    Sušenky bez vajec - snadno a rychle

    Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

    Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

    Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

    Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

    Pesto z medvědího česneku

    Pesto z medvědího česneku

    Krkovička s bylinkovým máslem

    Krkovička s bylinkovým máslem

    Doporučujeme

    40 minut
    Makové kytky s citronem

    Makové kytky s citronem

    20 minut
    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    Rajčatová polévka s petrželovým pestem

    30 minut
    Grilovaný Rump steak

    Grilovaný Rump steak

    20 minut
    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    Pečená mrkev s mrkvovým pestem

    85 minut
    Gratinované brambory a batáty

    Gratinované brambory a batáty

    100 minut
    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

    Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

    45 minut
    Ořechové řezy

    Ořechové řezy

    90 minut
    Croissanty: recept na francouzskou klasiku

    Croissanty: recept na francouzskou…

    40 minut
    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Milionářské řezy se slaným karamelem

    Poslední sledované recepty

    109
    Ořechové řezy
    Ořechové řezy
    48
    Domácí kuřecí čína
    Domácí kuřecí čína
    36
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    33
    Palačinky
    Palačinky
    33
    Svíčková na smetaně
    Svíčková na smetaně

    Zajímavé články

    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí loupáky, koblihy a koláčky
    Sladké pečivo našeho dětství: Upečte si domácí…
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým názvem se skrývá výborná staročeská specialita!
    Šmorn neboli „slepičí žrádlo“: Pod hanlivým…
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně dobré kuře v těstíčku!
    Kuřecí Ondráš à la stripsy: Připravte si hříšně…
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá příloha v jednom!
    Zelný salát Coleslaw: Vitaminová bomba a skvělá…
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
    Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…

    Sledujte nás

    AHA.cz Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    Janda po infarktu: Nečekaně děsivý následek z narkózy?

    AHA.cz Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    Ladislav Štaidl (75) - Třetí týden ve vážném stavu: PRVNÍ SLOVA RODINY!

    AHA.cz Deník Aha! 26.1.2021

    Deník Aha! 26.1.2021

    Dáma.cz Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Horoskop na tento týden: Kdo by si měl užívat života?

    Dáma.cz Test osobnosti: Co o nás prozradí náš vánoční stromeček?

    Test osobnosti: Co o nás prozradí náš vánoční stromeček?

    Ženy.cz Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Sociální síť Clubhouse: O co jde a proč se o ní teď všude mluví?

    Maminka.cz Tři oříšky pro Popelku: Kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

    Tři oříšky pro Popelku: Kuriozity z natáčení nejslavnější české pohádky

    Reflex.cz Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    Vladimír Mertlík: Pražský hrad jako eldéenka

    E15.cz OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    OBRAZEM: Stromy či sauna. Co nabízejí nejzajímavější české kanceláře

    Abecedazahrady I v zimě můžete pěstovat bylinky

    I v zimě můžete pěstovat bylinky

    • Recepty.cz
    • Francouzské škvarky Rillons
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí