Florentský koláč

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: 2 951 kJ

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek nakrájený na tenké plátky
    • 400
      g listový špenát
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 50
      g lučina
    • 1
      špetka muškátový oříšek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 375
      g listové těsto
    • 4
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejeme na 220 C. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte česnek a po chvíli i špenátové listy. Míchejte a nechte je v klidu. Po zhruba 3 minutách sejměte z pánve, nechte mírně zchladnout a špenát vyždímejte. Vraťte do pánve, přilijte smetanu, zahřívejte a nechte mírně zhoustnout. Nakonec vmíchejte lučinu, ochuťte špetkou muškátového oříšku, solí a pepřem.
2
Listové těsto rozválejte na pečícím papíru do obdélníku, okraje zahněte dovnitř vytvoří zvýšený kraj. Plochu propíchejte vidličkou a dejte na 15 minut péct. Vyjměte z trouby a na koláč rozprostřete špenát a na 4 místech u rohů vyklepněte vejce a dáme koláč zpátky do trouby. Pečeme 10 minut a můžeme nandavat.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.