Filipínské bihony

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pvlachova

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g krůtí maso nebo kuřecí
    • olej
    • 2
      lžíce med
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks chilli papričky
    • 1
      šálek vývar
    • ocet
    • sojová omáčka
    • čínské zelí
    • 100
      g skleněné nudle

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi wok osmažíme cibuli, česnek (obojí nakrájené na úzká kolečka), přidáme chilli papričky zbavené semínek a nakrájené na malé kousíčky. Až cibulka zhnědne, přidáme 2 lžíce medu a necháme smažit, dokud to nezačne karamelizovat. Poté přidáme 1 lžičku octa a zeleninový vývar, necháme na 3 min vařit, aby se nám spařilo trochu vody.
2
Pak přidáme nakrájené čínské zelí (na nudličky) a zakryjeme pokličkou - 5 minut dusíme.
3
Maso si orestujeme na jiné pánvi (já si ho naložila už den před tím v česneku a nějakém grilovacím koření) a po dokončení vše nasypeme do omáčky ve woku. Přilijeme trochu sojové omáčky.
4
Nakonec přidáme skleněné nudle, které jsme před tím nechali na 10 minut namočené ve studené vodě. (nudle doporučuji zkrátit, aby se lépe jedli :-) ).
5
Smažíme další cca 3 minuty a jídlo je hotové. Kdo najde, doporučuji k zelí přidat i klíčky, jsou vynikající!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.