Falešné halušky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balení těstoviny
    • 1
      sklenice kysané zelí
    • 1
      ks cibule
    • 400
      g uzené maso 300-400

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelí si připravíme normálně jako přílohu, jen můžeme přisladit a zahustit hladkou moukou. Dáme povařit uzené a zároveň si uvaříme těstoviny. Masíčko pak nakrájíme na kostičky, orestujeme na cibulce, přidáme k tomu zahuštěné zelí a uvařené těstoviny a promícháme. Většinou jen osolíme a opepříme, ale kdo chce, může použít i jiné koření. To je vše.

Komentáře k receptu

  • daja
    daja |

    23. 5. 2011 19:51

    tak tak

  • daja
    daja |

    23. 5. 2011 19:50

    hm a nerika se tomu fličky?????????

  • Zdenka Kocmichová
    Zdenka Kocmichová |

    6. 6. 2010 13:24

    Mooc dobré. Rychlé, jednoduché, chutné. Hodnotím za 1!

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    23. 11. 2008 12:34

    Ešte doplním Mirku, strapačky sa jedia aj len s opraženou cibuľou, tie mám najradšej, mohla by som ich jesť aj každý deň. Dáva sa na ne ešte, ako aj na bryndzáky a kapustné, slanina, ja môžem aj bez nej.

  • Mirka G.
    Mirka G. |

    23. 11. 2008 10:02

    Ak by som mohla doplniť pani Terezu, tak strapačky sa robia zo zemiakov a múky a pridáva sa k nim bryndza (strapačky bryndzové), kapusta -dusená alebo aj surová (kyslá) - strapačky s kapustou, údený syr...podľa toho na čo máme práve chuť:-) a halušky sú z múky, vajca a vody, príp. mlieka a používajú sa ako príloha napr. k perkeltu. Ale ten názov sa aj tak väčšinou používa rôzne - aj ja hovorím halušky a varím strapačky:-)

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 11. 2008 09:10

    Ešte dodatok : u nás sa robia s kyslou kapustou len halušky, teda zo zemiakového cesta, nie cestoviny. S hlávkovou kapustou sa robia halušky, ale aj cestoviny - fliačky.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 11. 2008 09:07

    Evička, iný kraj, iný mrav:))) Niekde to volajú halušky, inde strapačky, inde zase trepanky... A je jedno, či sú s bryndzou, kapustou, kyslou kapustou, tvarohom, syrom... Inak preklad vo forme střapačky ma vždy rozveselí ( tým vás nechcem uraziť ). U nás sa robia halušky s kapustou, jedno akou, bez údeného, ale s fúrou údenej vyškvarenej slaniny. Dooooooooobrota.

  • Eva J.
    Eva J. |

    22. 11. 2008 22:48

    Malý detail - halušky se zelím a uzeným vlastně nejsou halušky, ale střapačky. Halušky zásadně s bryndzou. Ale jinak to vypadá zajímavě, určitě vyzkouším. :)

  • JB
    JB |

    21. 11. 2007 13:03

    Podobný recept jsem kdysi někde vyčetla a je výborný, jen maličko jednodušší. Místo uzeného se s cibulí (té dávám dost) osmahne nakrájená debrecínka, moravské uzené nebo něco podobného, pak se vmíchá pokrájené vymačkané kyselé zelí (bez vaření), nechá se jen prohřát a vmíchají se těstoviny. Dobré, rychlé, výborné, a i nějaký ten vitamín ze zelíčka zůstane.

  • Marta Dočekalová
    Marta Dočekalová |

    12. 11. 2007 16:55

    Tento recept dělám už delší dobu a je opravdu dobrý.