Dušené brambůrky na estragonu

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Petule.B

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks brambory
    • 3
      ks mrkev
    • 2
      ks šalotka 1-2
    • masox
    • pepř mletý
    • olej
    • máslo
    • 0,5
      lžička estragon

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brambory nakrájíme na plátky, mrkev a šalotku (i s natí) na kolečka. V hlubší pánvi rozehřejeme trošku oleje s kouskem másla a vše za občasného promíchání opékáme, až to chytne nahnědlou barvičku. Okořeníme estragonem a pepřem, ještě trošku promícháme a podlijeme vývarem (či bujonem), jen tak do půlky. Přikryjeme poklicí a za občasného promíchání dusíme na mírném plameni, dle potřeby dolijeme vodu či vývar. Když jsou brambůrky měkké, odklopíme a necháme ještě vydusit zbylou vodu na šťávu.
2
Je to výborná příloha nebo i lehké samostatné jídlo. Kdo nemá rád mrkev, ať ji klidně vynechá.
Zařazení: Pokrmy Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Kamča
    Kamča |

    7. 4. 2008 00:34

    Tak tyhle brambůrky nemaj chybu!!!! Doteď jsem estragon na nic nepoužívala, koupila jsem ho ze zvědavosti na tenhle recept. Tahle příloha je vynikající!!!!!!!!!!!!!!!!!!