Debrecínská vepřová plec

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Opláchnutou vepřovou plec protkneme slaninou a půlkou párku a opečeme po všech stranách na teflonové pánvi. Maso osolíme, poprášíme paprikou, vložíme do tlakového hrnce na rozehřáté sádlo, přidáme cibuli pokrájenou na kolečka, rajčatový protlak (nebo rajčata), 1/4 l vody,hrnec uzavřeme a dusíme do změknutí masa asi 35 minut.
2
Poté hrnec otevřeme, měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme změklé máslo rozetřené s moukou a a sladkou papikou, za stálého míchání chvíli povaříme a podle potřeby doplníme vodou.Do šťávy nakonec přidáme druhou půlku párku pokrájeného na kolečka a maso nakrájené na porce a dobře prohřejeme. Podáváme s vařenými těstovinami, případně je vhodná i rýže
3
.<BR>Místo plece můžeme použít i krkovičku, ale pozor, aby pokrm nebyl moc mastný.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Blanka
    Blanka |

    18. 5. 2015 11:22

    nechtělo se mi to špikovat, tak jsem vše nakrájela na kostky a hodila to do papiňáku, včetně rajčat. Je to výborné i takto a žádné nádobí kromě prkýnka a hrnce. Vařila jsem to 50 minut a masíčko se jen rozsýpalo. Výborné, rychlé a jednoduché.

  • Eva Tegzová
    Eva Tegzová |

    12. 6. 2012 22:04

    rychlý a výborný oběd všem vřele doporučuji!!!!!!!!!!!!!!

  • Vlaďka B.
    Vlaďka B. |

    6. 11. 2011 15:00

    Hledala jsem recept na vepřovou plec, která je tento týden v akci - a tento recept je vynikající. Dle komentářů jsem přidala pepř, do vývaru masox a smetanu, rajčata ještě rozmixovala a je to s rýží výborné! I s knedlíkem by se dalo ... těstoviny mi k tomu moc nesednou

  • vendula m.
    vendula m. |

    21. 12. 2008 13:24

    opravdu velmi dobre, jen na muj vkus trochu moc nadobi a pro mne, coby ne zrovna zrucnou kucharku , trochu pracne - hlavne to spikovani.... ale za tu namahu to jednou za cas stoji :-)

  • Ondra
    Ondra |

    8. 3. 2008 13:00

    jemné (dával jsem i smetanu) chutné...dělal jsem to s rajčaty ne s protlakem a good lehce sem i maso popepřil....podával jsem s rýží...možná příště zkusím knedlík.....závěrem dávám 1 dobrou chuť

  • Iveta Vrublová
    Iveta Vrublová |

    24. 2. 2008 21:31

    receptu jsem první moc nevěřila ale udělala a jsem mile překvapena.Přidala sem tam jen mlíko na zjemnění a je to supr...supr to bylo i bez mlíka.Takže děkuji za inspiraci.

  • Jitka Zagorová
    Jitka Zagorová |

    17. 3. 2007 19:04

    Recept jsem vyzkoušela a je výborný, všem moc chutnalo. Rozhodně ho zařadím do jídelníčku.Neměla jsem plec tak jsem použila vepřovou kýtu.Jitka

  • Jitka
    Jitka |

    28. 12. 2005 16:59

    Já bych tam nakonec šoupla smetanu pro jemnost, ale jinam MŇAM.

  • Wenda šachista
    Wenda šachista |

    1. 12. 2005 18:03

    Jako amater- kuchař jsem ocenil přípravu masa bez trouby, kterou nemám. Velmi chutné s kolínkami, už se těším na zítřejší chod s rejží. Díky Stáňo!

  • Stáňa
    Stáňa |

    26. 5. 2005 10:53

    Receptík výborný,díky za něj,přemýšlela jsem,co s plecí,kterou jsem včera koupila:-).