Čokoládový nepečený dort

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Zdena z JM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g cukr
    • 250
      g máslo
    • 2
      žloutek
    • 70
      g kakao
    • vanilkový cukr
    • šlehačka
    • 2,5
      balíček dětské piškoty
    • 1
      dl hnědý rum
    • 4
      dl voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kakao s vodou svaříme na hustou hmotu a necháme vychladit. Máslo, cukr, žloutky a vanilkový cukr vyšleháme do pěny a zašleháme vychladlou kakaovou hmotu. Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, pokropíme rumem a zalejeme kakaovým krémem. Vrstvy opakujeme, až do vypotřebování surovin. Nahoru přijdou piškoty. Dort necháme několik hodin ztuhnou v ledničce. Nakonec jej pomažeme šlehačkou a popř. posypeme nastrouhanou čokoládou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    3. 2. 2011 15:08

    Recept je pod Vaším jménem, editovat ho můžete sama, hezký den.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    3. 2. 2011 07:37

    Voda 4 dcl - prosím o opravu.Děkuji.

  • Fanfan
    Fanfan |

    18. 11. 2010 14:01

    Měla jsem problém spojit kakaovou hmotu s máslem a žloutky, zřejmě nezhoustla dostatečně a ta voda mi v tom dělala neplechu. Příště místo vody dám mléko, nebo část mléka a část šlehačky. Jinak byl dort chuťově dobrý, ač krém právě homogenně nevypadal. :-)

  • Dominika Pawliková
    Dominika Pawliková |

    22. 6. 2009 19:12

    Tentodort je perfektní. Použila jsem ho na svou Haloweens party pro spolužáky(protože chodím teprve do 7.třídy). Akorát sem tam přidala více cukru.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    11. 9. 2007 17:10

    Andreo, to záleží na tom, které z ingrediencí už máte doma. Já mám cukr, rum, vejce a kakao ve spíži, takže bych koupila jen máslo, piškoty a šlehačku, což se v pohodě vejde do 50,- Kč.

  • andrea matejkova
    andrea matejkova |

    11. 9. 2007 14:01

    kolik toto jidlo stoji?dekuji za odpoved.

  • Jana Janková
    Jana Janková |

    23. 3. 2007 10:26

    Jano, já tento dort dělám hodně často. Máslo nestačí být utřené, musí být ušlehané do pěny, ne z lednice, to se pořádně neušlehá, taky používám jen pravé máslo, ne to s rostlinným tukem. V receptu mám 3 dcl vody a 6 dkg kakaa. Kakao kterékoli co mám doma, nejraději používám holandského typu. Toto svařené vychladlé vešlehám po lžících do ušlehaného másla /dávám méně cukru cca 15 dkg/ a pořádně zašlehávám. Je z toho krásný krém. Mrsknu to toho piškoty, promíchám a nandám a utěsnám do dortové formy vyložené mikrotenem.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    23. 3. 2007 10:10

    Jano,netuším,kde jste udělala chybu.Mně se to nikdy nestalo.Kakao nevybírám nikdy žádné speciální.Použiju takové,které mám zrovna po ruce.Jen mě napadlo,jestli jste nepoužila nějaké máslo s přídavkem rostlinného tuku.To na krémy není vhodné,protože pořádně neztuhne.Je nezbytné,použít klasické máslo.Ale jinak nevím.

  • Jana
    Jana |

    23. 3. 2007 07:51

    Opravdu nevím,kde jsem udělala chybu.Kakaová směs po uvaření zhoutla jen mírně a to jsem si myslela,že je to kakaem,protože jsem nejdříve koupila holandké.Šla jsem koupit kakaový prášek v sášku z Primy(v krabičce nebyl),a výsledek stejný.Po spojení s utřeným máslem zůstala stále tekutější směs.Nešlo to vyšlehat.Po uložení s piškoty do formy mi to vytéká z formy.Může mi někdo poradit,kde jsem udělala chybu?

  • Jitulka
    Jitulka |

    19. 7. 2006 15:57

    Výborné!!! Nakonec jsem žloutky vynechala a naopak přidala ananas, mandarinky a višně v rumu, potřela šlehačkou, dozdobila hořkou čokoládou a švagr prohlásil, že by chtěl mít narozeniny častěji :o) 1 už je na výše určeném místě ;o)

  • Anonym
    Anonym |

    10. 7. 2006 08:39

    Já jsem tento recept získala kdysi od své tchýně a tak moc mi zachutnal,že jsem dlouhou dobu nedělala skoro žádný jiný zákusek.Není sladký a opravdu jak psala paní Jarka,chutná jako pařížský krém.Žloutky jsem jednou v rychlosti zapomněla přidat a vůbec nic se nezměnilo.Od té doby je do krému dávám jen v chladnějším počasí.:o)

  • Monika
    Monika |

    10. 7. 2006 07:55

    Přítomnost žloutků mi také není jasná, já patřím ke strašpytlům, co se bojí salmonely. Tak jsem to poprvé a od té doby už pomnohokrát udělala bez nich-dort byl i tak snědený velmi rychle za vydatného mlaskání celé rodiny. Je to opravdu dobrota! Místo části piškotů dávám někdy 2-3 balíčky Be-Be sušenek.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    10. 7. 2006 07:34

    Já si myslím,že žloutky se mohou klidně vynechat.

  • Jitulka
    Jitulka |

    8. 7. 2006 20:17

    Moc se těším až tuhle dobrůtku udělám a budeme moci ochutnat :o) Jen bych se chtěla zeptat, jestli jsou v recepty ty žloutky důležité? Jakou vlastně plní žloutky v podobných nepečených dezertech funkci?

  • destenka
    destenka |

    2. 3. 2006 08:50

    Vybornej! Dala jsem tam jeste mandarinkovej a ananasovej kompot a mnam. Akorat dve deci rumu byly prilis, priste uz budu poslouchat recept :-)

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    27. 2. 2006 06:33

    Když jsem tento recept poprvé viděla,také jsem se divila.Ale opravdu se kakao s vodou svaří na hustou kaši.Vyzkoušejte a uvidíte.

  • Jana H.
    Jana H. |

    26. 2. 2006 15:14

    Anonyme podívej se na piškotový kakaový dort, tam v komentářích jsem se také takto ptala. Je tam vysvětlení. tyto recepty jsou skoro stejné a předpikládám , že i dobré. Chystám se ho dělat v pátek na oslavu. Jana H. Ať se vydaří. To si přeji i pro sebe. Chci překvapit rodinu.

  • Anonym
    Anonym |

    26. 2. 2006 14:46

    Jak se může mléko s kakaem svařit na hustou hmotu? Nechybí v receptu mouka nebo solamyl?

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    23. 2. 2006 16:11

    Ano, doma mu říkáme rychlý pařížský dort a je to balada:-))