Čokoládový dort s jahodami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 16 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Korpus
    • 5
      ks vejce
    • 180
      g cukr krupice
    • 160
      g hladká mouka
    • 20
      g kakao
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • tuk
  • Nápň
    • 250
      g jahody
    • 500
      g smetana ke šlehání
    • 2
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 150
      g jahodový džem
  • Dohotovení
    • čokoládové hoblinky na obalení dortu
    • jahody na ozdobu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a 1/2 cukru připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se zbylým cukrem do pěny. Obě hmoty opatrně spojíme a vmícháme mouku prosátou s kakaem a kypřícím práškem.
2
2. Dortovou formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a těsto do ní rozetřeme. Pečeme v předehřáté troubě při 160°C asi 45 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě, pak ho vyklopíme a vodorovně rozkrojíme na tři díly.
3
3. Jahody očistíme a nakrájíme na kousky. Smetanu vyšleháme se ztužovači a vanilkovým cukrem dotuha.
4
4. Spodní díl korpusu potřeme částí džemu a šlehačky. Na ni rozprostřeme polovinu jahod. Přiklopíme jej druhým dílem, který také potřeme džemem, šlehačkou a poklademe zbylými jahodami. Na ně položíme třetí díl korpusu a celý dort potřeme šlehačkou. Boky obalíme čokoládovými hoblinami. Dort dozdobíme pusinkami šlehačky a jahodami.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.